Şimdi Ara

UBİSOFT NE ZAMAN TÜRKÇE OYUN ÇIKARACAK

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
158
Cevap
0
Favori
4.833
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
18 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 2020 ye girecez ve hala ubisoftdan türkçe dil destekli bir oyun oyun yok gerçi büyük firmaların çoğunda yok, acaba her oyunun türkçe çıktığı dönemleri görürmüyüz çok merak ediyorum..



  • Herkes Ubisoft oyunlarını korsan oynarsa elbet çıkar.Bunun çok satmak ile ilgisi yok,ubi'nin çeyreği kadar satan oyunlar bile artık Türkçe dil desteği sunuyor.Her konuda kendi milletini küçümseyenler olduğu müddetçe daha çok bekleriz ki bence bu şahısların,oyunların türkçe olmamasındaki payı çok büyük.Sadece witcher 3 ya da cyberpunk 2077,Ubisoft'un tüm oyunlarının ruhunu satın alır ve bu iki büyük ve çevirisi çok zahmetli olan yapımlar türkçe dil desteği sundu.Ubisoft yıllardır Türkiye pazarında ama umurlarında olmayan tek şey dil desteği değil,çoook eksikleri var çok ama kötünün iyisi diye oynuyoruz.

    Türkçe dil mevzusunda 2 tane tav olduğum şey vardır.

    1. Cins tiplerden biri çıkıp geliyor ingilizce öğren diyor.
    2. Ülkemizde oyun mu satılıyor mu ki Türkçe dil koysunlar falan filan.


    Yav arkadaş kimin ne oyun satın aldığını siz nereden biliyorsunuz ki de, her defasında kendi ülkeni küçümsüyorsun. Acayip tav oluyorum böylelerine.

    Takmışlar papağan gibi alım gücü de alım gücü. Bazı oyunların fiyatı pahalı olsa da alacak olan indirimlerde alıyor, yine de alıyor.

    Neredeyse her oyunda dili olan ruslar bile korsancının kralı, üstelik crack grupları, online fix grupları bile var.

    Korsancılık diyorsanız dünyanın her yerinde var bu, sanki sanırsın ki her ülke orijinal oyun satın alıyor, bir tek Türkiye hep korsancı.

    Böyle köstek olmak yerine destek olunsa, girişimci insanlarımız aracı olsa, büyük firmalara Türkçe dil desteği getirtirdi. Ama bizim insanın gerçekten nalet bir huyu var, laf çok icraat yok. Hep köstek tam köstek. Yemin ediyorum kendi insanımdan soğudum o derece.


    Steam Global verileri;


    Türkçe olmayan bir kaç popüler oyun.


    ''GTA 5'' Türkiye en çok satın alınan ülkeler arasında 11. Sırada.

    Daha listenin altında olan onlarca ülkeyi yanda ki yeşil çubuktan tahmin edin.




    ''NBA 2K21'' Türkiye en çok satın alınan ülkeler arasında 6. Sırada.




    ''Red Dead Redemption 2'' Türkiye en çok satın alınan ülkeler arasında 12. Sırada.



    ''Far Cry 5'' Türkiye en çok satın alınan ülkeler arasında 16. Sırada. Oyunda dili olan ülkelere bakın birde.



    ''Battlefield 5'' Türkiye en çok satın alınan ülkeler arasında 7. Sırada.



    Türkçe dil desteği olan oyunlar.


    ''Forza Horizon 4'' Türkiye en çok satın alınan ülkeler arasında 4. Sırada.




    ''FIFA 21'' Türkiye en çok satın alınan ülkeler arasında 3. Sırada.



    ''PES 2021'' Türkiye en çok satın alınan ülkeler arasında 1. Sırada.





    Buyurun https://globalsteam.online/games oyun listelerinden istediğinize kendiniz bakın, çoğu oyun da Türkiye ilk 10 içinde, en kötüsü ilk en 15 içinde.

    Daha ne olsun istiyorsunuz anlamadım. Nasıl Türkiye de oyun satılmıyor anlatsın biri bana lan.

    Gerçekten şu forumun yaş ortalamasından şüphe duymaya başladım, çoluk çocuğa mı laf anlatıyoruz, yoksa aklı başında büyüklere mi.


    https://bolumsonucanavari.com/search/Haberler-Forza_Horizon_4un_Steamde_En_Cok_Sattigi_Ulkelerden_Biri_Turkiye-108106.htm

    Rainbow six siege Turkiye'de popülerleşince Ubisoft oyuna ve Uplay'e Türkçe dil desteği getirdi. Yine Pes ve Fifa'nın oyuncu sayisi ülkemizde artınca futbol oyunlarına Türkçe destek geldi.

    BuharTR isimli bir grup steam için Türkçe yama yayınladı. Türkiye pazarı Valve'ın ilgisini cekmeye başladı. Valve, BuharTR ile anlaşarak 2004 yilinda çıkmış Half-life 2 için bile Türkçe desteği sağladı. Valve güncellemeyi bıraktığı Goldsrc oyunları haricinde tüm oyunlarına Türkçe dil desteği getirdi.
    Bir kişi sürekli başkalarına pislik atıyorsa bilinki bu kendi pisliklerini örtmek içindir. Burda esas konu korsan değil büyük firmaların bizi takmayışı attığımız adımlara karşı tepkisiz kalması.

    Herkes korsan kullanmıyor burda konuyu korsana çekip yalakanın biri kendi korsan kullanıp milleti ağlamakla itham etmiş bir diğeri artık tool paylaşmayacağını söylemiş (zaten dikkat ediyorum son zamanlarda bu tip hayrına iş yapanlar ilk fırsatta bir şeyleri bahane edip elini ayağını çekiyor bu işlerden) zihniyetiniz buysa yapmayın kardeşim hep söylerim su akar yolunu bulur bu sektörün tekeli siz değilsiniz her zaman size alternatif sizden iyileri bile çıkar.

    Ben kendi adıma bir çok hit oyunun uygun veya yüksek fiyatıyla gold sürümünü alıyorum hatta burda çeviri yapan bir guruba çevirecekleri oyunun gold sürümünü vermekten vazgeçmiştim. Bir kaç gün öncede forum içinden bir arkadaştan uygun fiyata The Division 2 Gold Edition sürümünü aldım.

    Burda konu korsan değil yaptırım olmadan satış yükselterek olmaz bu işler.

    Red Dead Redemption 2, 26 Ekim’den bu yana toplam 23 milyon kopya,
    Call of Duty: Modern Warfare 3, Kasım 2013’ten bu yana 26,5 milyon kopya,
    Super Mario 64, 23,24 milyon kopya,
    Modern Warfare 2, 22,7 milyon kopya sattı.

    Herifler totalde bu miktarda satış yaptıkça sen ülkende her hit oyundan 1 milyon bile satsan umrunda olmaz onların.

    Herifler hem serbest hem aç gözlü önceleri oyunlar kutulu kağıtlıyken bu kadar pahalı değildi. Maliyet azaldı ama oyun fiyatları arttı yetmedi dlc çıkardılar yetmedi mikro ödeme ile aç gözlülüğe devam ettiler.

    Korsana dönelim hiç desteklemiyorum ama bazıları emeğe saygı diyip diyip bu adamların emeğini savunuyor ama bu herifler çeviri yapan gurupların emeğini hiçe sayıp yaptıkları işlere bakmıyorlar bile (nerde emeğe saygı) oyunlarını satın alan Türk müşterilerinin attığı mailllere isteklere hep aynı kopyala yapıştır cevaplar veriyorlar (nerde kaldı ticaretin altın kuralı müşteri daima haklıdır)

    Korsandan bahsedenler bir zamanlar oyun fiyatlarının yüksek olmasının sebebi korsanın yaygın olması diyordu ama şu an günümüzde korsan azaldı çıkan çoğu hit oyun korsanda uzun zaman kırılamıyor bile ayrıca özellikle Steam sayesinde ülkemizde orjinal oyun alımıda inanılmaz derecede arttı ama gelinen nokta içeriği kısılan ve günden güne yüksek miktarda artan oyun fiyatları.

    Sizin kafadan gitsek şimdi artan orjinal oyun kullanımıyla fiyatların azalması lazımdı ama size göre şimdide artan dolar buna engel oldu kısaca sizde bu eziklik duygusu oldukça gelinen noktayı görmeyip hep bir mazaretle beklenti içinde ömrünüzü yersiniz.

    Bu kitle şimdi Türkçe oyunların az olmasını yine kendince mazaretlerle bir yerlere bağlıyor o yüzden çok kaale almayın bunları daha öncede söyledim su akar yolunu bulur zamanla hepsi aşılır bunların şimdilik anı yaşamaya bakın kimsenin sizi baskılamasına tool paylaşmam çeviri yapmam gibi tehditlerle ego kasmasına izin vermeyin.

    Unutmayın her zaman bir alternatif bulunur kimse kimseye muhtaç değil.

    Eskiden bende "Oyunlar Türkiye de Satılmıyor Bu yüzden Türkçe değil" diye düşünürdüm :) İşin tek unsurunun bu olmadığını artık anladım sayılır.


    COD serisi isterse 10 milyon satsin bu ülkede yine de Türkçe gelmez. Yada Far Cry yada Assassin's serisi. Türkiye de oyun kültürü yok bence. Ülkenin E spora bakışına bakıyorum da, destek olacağı yerde köstek oluyor. Vize yok destek yok. Üstüne bir de "Ülke" gözünden Türkiye ye bakış açıları da etkili bence. Türkiye gibi bir ülke yokmuş gibiler  


    Edit : Bazı kişilerin de her şeye bir cevabı olacaktır pek takmayın. :) Biraz beyin çalıştırmak gerek.

    Türkiye de oyunlar 500 bin satsa yine rockstar ve ubisoft türkçe dilini eklemezler .Yapsın hadi rdr 2 yi türkçe çıkarsın pc ye 500 tl verelim ubisoft türk düşmanı r6 da bile istemeyerek koydu baskı olmasa akıllarına bile gelmezdi ubisoft macarca ya bile dil desteği veriyor bu nedir yahu ? Cyberpunk 2077 türkçe çıktı çat diye bastım aldım 500 lira olsaydı yine alırdım ubisofta inat arkadaşlara alıp hediye etmeye başlıcam , r6 dan başka türkçe oyun çıkarmayacaklar yani umudu kesin ubi den
    Ortalama bir oyun 50.100 bin arasi satar en az.
    300 tl ortalama oyunlarin fiyati🤔turkiye pazarindan tahminen vasat bir oyun 20 milyon tl.kazaniyor.
    Eh tabi alti ustu bir turkce altyazi koymak icin.en az 1milyar tl kazanmalari lazim degilmi🤔yoksa hali hazirda 10tane dandik dili ceviren,cevirmenlerinin parasini nasil oderler.
    Birakin bu isleri .alti ustu altyazi destegi koyacaklar.hobi olarak bile turkce yama calisan bazi arkadaslar 1 ay gibi surede sonuca ulasabiliyor🙏
  • Ubisoft oyunlari yuzbinlerce satinca Turkiye’de.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Umarım o günleri görmeyiz ve Ubisoft batar
  • Turk ekonomisi batar da Ubisoft batmaz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: celikeins

    Turk ekonomisi batar da Ubisoft batmaz.
    Ahahahah süper yorum. 10/10

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fransızların Türk düşmanlığı bittiği zaman, yani hiç bir zaman.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Herkes Ubisoft oyunlarını korsan oynarsa elbet çıkar.Bunun çok satmak ile ilgisi yok,ubi'nin çeyreği kadar satan oyunlar bile artık Türkçe dil desteği sunuyor.Her konuda kendi milletini küçümseyenler olduğu müddetçe daha çok bekleriz ki bence bu şahısların,oyunların türkçe olmamasındaki payı çok büyük.Sadece witcher 3 ya da cyberpunk 2077,Ubisoft'un tüm oyunlarının ruhunu satın alır ve bu iki büyük ve çevirisi çok zahmetli olan yapımlar türkçe dil desteği sundu.Ubisoft yıllardır Türkiye pazarında ama umurlarında olmayan tek şey dil desteği değil,çoook eksikleri var çok ama kötünün iyisi diye oynuyoruz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bizim insanımız çok duygusal. Ortada bir sorun oldu mu, hemen suçu karşı tarafta arar. Ubisoft'un oyunları pahalı diyoruz ama hiç aradaki Aral faktörünü düşünmüyoruz. Neden yerelleştirme yapmıyor diyoruz ama ülkemizdeki Korsan kullanımını hiç düşünmüyoruz.
    Ubisoft hem yapımcı hem yayıncı olarak günün sonunda ticari çıkarlarını düşünen bir şirket. EA her yıl ülkemizde deli gibi satan Fifa serisini neden Türkçe çıkarıyor? Çünkü potansiyeli görüyor. Aynı şekilde Ubisoft da Rainbowsix'teki potansiyeli görünce oyunun çıkışından çok sonra yerelleştirmesini yaptı. Arkadaşlar geçin artık Türkler bütün Dünya'ya karşı mottosunu. Dünya'yı ülkeler veya milletler değil şirketler ve çıkarları yönetiyor. Yoksa siyasi gerilimlere uyarsak daha çok Portakal, Çizme yakar, yerlere Coca Cola dökeriz.

    Edit,

    İyi bayramlar herkese.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FORZAFATHER -- 11 Ağustos 2019; 8:25:4 >




  • Bu işin ülke ile düşmanlık ile felan alakası yok. Çoğu aaa oyun yapan firma ülkede yapılan satışa bakar. Kaldıki ubisoftun kopyala yapıştır tarzı oyunlarından hala sıkılmadınızmı. Ben en son prince of persia yı oynamıştım (forgetten sand) o bile ne kadar berbattı. Ondan sonra çıkardığı oyunlar. Altını çizerek söylüyorum. Bence tamamı ile rezalettir. (Farcry 2 assasin creed özellikle)
    İyi bayramlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Rainbow six siege Turkiye'de popülerleşince Ubisoft oyuna ve Uplay'e Türkçe dil desteği getirdi. Yine Pes ve Fifa'nın oyuncu sayisi ülkemizde artınca futbol oyunlarına Türkçe destek geldi.

    BuharTR isimli bir grup steam için Türkçe yama yayınladı. Türkiye pazarı Valve'ın ilgisini cekmeye başladı. Valve, BuharTR ile anlaşarak 2004 yilinda çıkmış Half-life 2 için bile Türkçe desteği sağladı. Valve güncellemeyi bıraktığı Goldsrc oyunları haricinde tüm oyunlarına Türkçe dil desteği getirdi.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ne ubisoft siz onların oyunlarını almadınız diye batar ne de siz korsan oynadıkça oyunlarına Türkçe desteği getirir. Siz bu mantıkla devam ettikçe bizi bırak çocuklarımızın bile Ubisoft oyunlarını Türkçe oynamasının imkanı yok.

    Fransızmış, rusmuş, japonmuş önemli değil dinleri imanları "para" adamların.

    Witcher 3 ağzımızın suyu aka aka oynadık Türkiyede kaç bin sattı 10k.. 10k bu firmalar için çerez sayıdır. W2 türkçe çıkıp W3 neden ilk etapta Türkçe çıkmadı sanıyorsunuz? Ya konuşmaya gelince hepiniz vatan millet sakarya icraata gelince torrentten oyun..

    İstediğiniz kadar uğraşın bu adamlar paragöz.. Onların dikkatini çekebileceğiniz tek şey var o da satış miktarı. Ha bazısı demiş ülkemde satıyorsa Türkçe çıkaracak.. bunlarda ayrı komedi. EA, Blizz, Paradox ve nicesi hangisi her oyunu Türkçe çıkarıyor? Kaygısı yok ki adamların biliyorlar bizim güya "oyuncu" kitlesinin kalitesini (Alım gücü anlamında) umurlarında değiliz yani..

    Eğer bu kadar yasal vs olmasını istiyorsan müracaat edeceğin yer Ubisoft değil kendi devletinin bakanlığı hadi ne duruyorsun? Ama yok anca "bla bla bla"

    Fifa, Pes çok sattığı için Türkçe unutmayın yoksa sizin kara kaşınıza gözünüze değil. İyi forumlar, iyi bayramlar herkese.




  • Ubisoft'un, Assassin's Creed Rebellion isimli mobil oyununun Türkçe olduğunu gördüğümde hafif bir şok geçirmiştim. Türkçe çıkmasını istiyorsanız PC oyunlarının mobil platformlara gelmesini bekleyebiliriz .

    Bu arada herkese iyi bayramlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ubisoft, Türkiye pazarını umursamıyor. Problem de zaten burada başlıyor. Tükçe getirmeyi geçtim fiyat ayarlaması bile yapmıyor. Kimse bi oyuna 300 birim para vermek zorunda değil. Bi de üstüne euro tabanlı satıyor... Yani hiç umurunda değil. Bence burada asıl problem satış değil potansiyel alıcı yok. Türkiye'de oyuncu topluluğu çok az ve günden güne artmıyor azalıyor. Yeni nesili oyun fiyatları yüzünden kaybediyoruz. E-spor oynayanlarda oyuncu kitlesinden sayılmıyor.
  • Güya 2020 sen sonra oyunlarına Türkçe dil desteği gelecekti
    Ben artık klasik cümleleri kurmaktan sıkıldım tek isteğim her oyunun Türkçe çıktığı zamanları görmek, indirim zamanları geldiğinde orijinal alıp hep destek olmaya çalışıyorum ama sanki kendimi boşa umutlandırıyor gibiyim, kendi çapımda İngilizcemi geliştirmeye çalışıyorum ama kendi dilinle oynamanın zevki başka, çeviriden oynamaya çalışıyorum öylede oyundan kopup duruyorum, Düşüncelerim bir hayalden ibaret galiba..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hiçbir zaman
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mrF_T

    Ubisoft'un, Assassin's Creed Rebellion isimli mobil oyununun Türkçe olduğunu gördüğümde hafif bir şok geçirmiştim. Türkçe çıkmasını istiyorsanız PC oyunlarının mobil platformlara gelmesini bekleyebiliriz .

    Bu arada herkese iyi bayramlar.
    Aynı şekilde southpark oyunlari Türkçe desteklemezken mobil f2p south park oyunu Türkçe çıkmıştı. Kisaca para geliyorsa adamlar çıkartıyor. Mesela Rainbow six siege sonradan Türkçe oldu. Ne kadar üzücü bir durum olsa da Türkiyede oyun gelirlerinin çok buyuk bir kismini oyun içi ödemeler oluşturuyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam öyle deme şimdi, Paradox'un son oyunu Vampire tMB 2 Türkçe çıkacak:)
  • HK-47 kullanıcısına yanıt
    O ayrı bir çaba ile imza mimza anca yoksa sen daha iyi bilirsin para yoksa destekte yok.
  • Witcher 3'ün 10 binlik satışı sadece kutulu satışlardan geldi ve bu rakam oyunun çıkışının üzerinden yedi ay geçmeden aşıldı. Zaten firma satışlardan tatmin olmasa yeni oyununa resmi dil desteği eklemezdi.https://www.merlininkazani.com/witcher-3-icin-turkiyeye-tebrik-geldi-haber-85424
  • quote:

    Orijinalden alıntı: s-adebisi

    Witcher 3'ün 10 binlik satışı sadece kutulu satışlardan geldi ve bu rakam oyunun çıkışının üzerinden yedi ay geçmeden aşıldı. Zaten firma satışlardan tatmin olmasa yeni oyununa resmi dil desteği eklemezdi.https://www.merlininkazani.com/witcher-3-icin-turkiyeye-tebrik-geldi-haber-85424
    Zaten sıkıntı bu. Bir ülkeye satıştan dolayı tebrik gelir mi ya? Hele ki nüfusu Avrupadaki ülkeler arasında baya fazla olan bir ülke iken. O kadar şaşırıyorlar ki satış yapınca, garip geliyor adamlara. Mevzu bu zaten. Biz orjinal ürünlere yöneldikçe bu pazarı fark edecekler. Aksi halde anca buralarda ağlarız.




  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.