Şimdi Ara

KHK bahanesi, işten atılma, avukatın rezilliği, hiçbirini anlamıyorum...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
819
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar. Allah rızası için hukuktan anlayan yardımcı olsun bana. Bu mahkeme işleri falan gram anlamıyorum. Olayı kısaca anlatıyorum.

    Babam 2018 senesi ABC cenaze hizmetleri denilen yere girdi. Bir müddet sonra kadro müjdesi geldi biliyorsunuz. Babam tam kadroya geçecekken işten atıldı. KHK gerekçesi ile atıldı. Halbuki suçsuz gel gelelim bugun suçsuz olduğu ispatlandı. Zaten gram şüphe duyanları hapse boyluyorlar. Her neyse babam bir arkadaşı ile arabulucu avukat buldu babam işe iade davası arkadaşı ise tazminatı için uğraşıyordu. Gel gelelim mahkemenin ilk günü bizim avukat babamın haklarını feragat etmiş. Zamanında vekaleti ona vermiştik. İlk sorum şu:
    1) Avukat babama danışmadan babamn haklarından feragat edebilir mi?
    Neyse mahkeme sen feragat etmişsin demiş babama. Babam daha onun ne olduğunu bilmiyorum demiş. Avukat ise o kendi aramızda hakimim o mesele ayrı diyince hakim uzatmamış direk arkadaşının davası ile ilgienmiş.

    Avukat eğer feragat etmeseydi babam hem işe dönecekti. Hem de çalışmadığı günlerin, tatillerin vs vs parasını alacaktı. Siz bu konuları daha iyi bilirsiniz zaten dememe gerek yok. Şimdi hiçbirini alamıyor. Avukat senin zararını karşılayacağım diyor ama şuan ödeyemem diyor. Şimdi burada birkaç sorum daha var:

    2) Avukat pararyı vermezse ne yapacağız?

    3) Galiba avukata dava açmanın belirli süresi varmış. Onun süresi ne kadar?

    4) Ayrıca babama sormadan direk feragat etmiş karşılığında da hiçbir şeyimiz yok. Buna dava açabilir miyiz?

    5) Avukattan alacağımız parayı nasıl garantileriz?

    6) İşe iade nasıl olabiliriz tekrardan? (Suçsuz olduğu anlaşıldı)

    7) Babam tekrardan şirkete kendisi dava açabilir mi? (İşte suçsuz yere işten atıldı, engelli olduğu halde, 1 yıl işssiz kaldı ve borca girdi)

    8) Bunun maddi manevi boyutu ne kadardır?

    Aşağıda belgeler var. Hiçbir şey anlamyorum. Bizim avukat ne yapıyor? Arkamızdan iş mi çeviriyor bütün bunları tercüme ederseniz çok sevinirim. Babam işssiz cidden psikolojisi bozuldu. Bana anneme sarıyor. Yardımcı olrusanız çok sevinirim.
    https://drive.google.com/file/d/1BZUnPz3eaXFwHbg3sO5utH7wAZ-Sg6Ys/view?usp=drivesdk
    https://drive.google.com/file/d/1R7w3h5LhOnoJH4SKsxDcPHP2WcM_aAnL/view?usp=drivesdk



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tct123_gs -- 5 Ağustos 2019; 18:1:47 >







  • Mahkemeye baban ve avukat giriyor öyle mi? E hakim duyuyorda bu diyaloğu niye tutanağa geçmiyor.
    Bence siz önce bir hakim hakkında suç duyurusunda bulunun. Çünkü orada habersiz olduğuna dair bir karine var. Hak kaybı yaşamaz, belki yargılamanın yenilenmesi de yapılır.
  • titan321 T kullanıcısına yanıt
    Anlattığına göre öyle. Vekâlet de avukatın üstüne olunca hakim bişe diyemedi tabi babam da

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • tct123_gs kullanıcısına yanıt
    Avukat sizin zararınızı karşılayacağım dediğine göre ortada anormal bir durum var.
    Hiç vakit kaybetmeden iyi bir avukat bulup ona detayları anlatın bence.. Hukukta, fiil ehliyetinde bilinç ve istenç şartı vardır. Yani orada bababınızın istemsizliği mahkeme huzurunda ortaya çıkmış diye ben hakiminde sorumluluğu olduğunu düşünüyorum.
    Dediğim gibi profesyonel bir yardım almanızı salık veririm.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi titan321 -- 5 Ağustos 2019; 21:21:37 >
  • Hiç düşünmeden avukatı şikayet et, hem savcılığa hem de baroya saniye düşünme.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Feragat ben davamdan vazgeçiyorum işe iade edilmek istemiyorum demektir. Babanızın adı sanırım erol. Meslektaş davacı Nuri taşdemir için feragat etmiş. Mahkeme yanlış anlamış erol feragat etti diye karar almış. Sonra onu düzeltmiş. Yani dava Nuri için feragat ile kapanmış, Erol için devam ediyor.
  • av.cloud kullanıcısına yanıt
    Babamın adı Nuri. Maalesef bizim aleyhimize gelişti olay. Peki şimdi ne yapmalıyız?
  • Gerçekten çok enteresan. Hiçbir avukat muvekkilinden yazılı imzalı onay almadan davadan feragat edemez. Bu açıkça mesleki olarak yaptırım doğrurur. Hukuki anlamda da tazminat sebebidir.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: av.cloud

    Gerçekten çok enteresan. Hiçbir avukat muvekkilinden yazılı imzalı onay almadan davadan feragat edemez. Bu açıkça mesleki olarak yaptırım doğrurur. Hukuki anlamda da tazminat sebebidir.
    Noter vekaleti var ya, avukat beğ!
    Oradaki yetkiyi babanıza vermezsiniz
  • titan321 T kullanıcısına yanıt
    aynen vekalet var. Ne yapacağız şimdi? Yine de sorması gerekmiyor muydu yaw?
  • tct123_gs kullanıcısına yanıt
    Memlekette iken, arkadaşın av. ihtiyacı oldu. Notere gittik beraber, dedim buradaki yetkiyi karına- babana- oğluna vermessin. Dedim biz bunun davadan feragat v.s. cümlelerini çıkaralım öyle verelim notere.. Noter olmaz diyor. Nası ya diyorum? Şakamısınız.. Yok diyor olmaz. Oradan itirazı duyan noter in sanırım işleticisi -sahibi geldi. Dedim kardeşim ne yazdıracağımızada siz mi karar veriyorsunuz. Oda diyor, olmaz genel vekalet budur. Ya kardeşim sanane diyorum istediğim kadarını yazdırırım istediğim yetkiyi veririm. Yok diyor mahkeme kabul etmez. Ben diyorum bu yetkiyi babama vermem. O bu sefer diyor biz o av. tanıyoruz. Yapmaz öyle şey?? Ya kardeşim biz av. dan çekinmiyoruz. Dünyanın binbir türlü hali var. Adamı tehdit ederler en basitinden v.s. Biz eşeği sağlam kazığa bağlıyalım. Halen bizimle tartışıyor. Dedim senin hukuk diploman var ama bu işi yapma git pazarda armut satsan daha iyi diye düşünüyorum..

    Neyse ben bilgimden, mantıken eminim tabi, olurmuymuş diyorum bu yetki kendi kendime, dedim gidelim başka notere, arkadaş olur dedi. Atladık arabaya, aldık soluğu başka noterde. Ya kardeş, bey/hanımefendi, biz vekalet yazdıracaz. Tabi buyrun efendim başa noter olmaz dedi. Siz ne dersiniz. Olur efendim niye olmasın?? İstediğiniz kadar yazarız. İyi dedik başladık biz şu şu işlem için av. vekalet veriyoruz. Harcını ödedik aldık vekaleti yolladık av.' a! Mesele halloldu.

    Sahi bunların bir türkiye baro bşk. vardı. Efendim cumhurbaşına bu kadar yetki verilmez diyordu. Şimdi 720 derece dönmüş. Saraya gidip konuşma yapacakmış.. Pehh memlekete bak!. Bu arada sınırsız vekaleti bize dayatan bu baro bşk. görüşlüydü.. Onun için paylaşmak zaruretinde kaldım..

    Ya memleketimin kendime gelince hak- hukuk isterükcülük hali bu sayın ahali..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi titan321 -- 20 Ağustos 2019; 12:26:25 >




  • titan321 T kullanıcısına yanıt
    Siz ne işle meşgulsunuz ?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • tct123_gs kullanıcısına yanıt
    Sorması gerekirdi. Zaten doğru bir iş yapsa niye sizin zararinizi karşılamayı teklif etsin. Şartlar mevcutsa görevi kötüye kullanma suçu oluşabilir bu da kariyerini etkiler haliyle.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • titan321 T kullanıcısına yanıt
    Vay anasını olan yine gariban babama oldu ne yapsak çıkamıyoz içinden zararı ödücem diyor oyalıyor avukatı şikayet etcez galiba
  • Lawyer066 L kullanıcısına yanıt
    Aynen öyle sorması gerekirdi. Zaten toy biri. Ne diye gittiyse babam. Çok teşekkür ediyorum bu arada hepinize güzel yorumları için.
  • tct123_gs kullanıcısına yanıt
    Ben de o hususa değinecektim. Daha değinmeden siz oyalamayı kendiniz keşfetmişsiniz.
    Şikayet süresini geçirmeye çalışıp sizi oyalıyor olabilir. Bir doktor şahısın birine yanlış tedavi yapıp adamı sakat bırakmış. Sonra adama dayamış uytucuyu, adamı bağımlı yapıp şikayet süreci gecene kadar ilaçla kendine mahkum etmiş. İşi bitince de ilacı kesmiş. Ondan sonra ayılan şahıs için şikayet süresi kaçmış olmuş. O yüzden dedim öyle bir yetki kimseye verilmez.

    ''davadan Feragatta'' Zararınızı telafi etme sorumluluğu olduğunu da sanmıyorum ayrıca. Konuya cevap yazan av. ''ayrıca yazılı izin alması gerekir di'' dayanağı kanun mudur(noter vekaletinde bu yetkisi varya, okutmadan, geçiştirerek şipşak, imzalattılarsa bilemem.)? Veya hangi doktirin de, HGK kararında yazmaktadır? Sorun bakalım. Hukuki dayanağı nedir? Ceza almayacağına adım gibi eminim. Av. masrafdan kurtulmak için sizi oyalıyor diye düşünüyorum. Bir yakinim mesela yanlış tedavi sonucu zarar gördü. Meslektaşı doktor onu tedavi etti ama, yanlış tedavi olduğunu söylemesine rağmen yanlış tedavi raporu vermedi. Vermekten kaçındı. Meslektaşını korudu.. Buda o misal. Sanmıyorum avcı beyin avukatı görevi kötüye kullanmadan yargıya çıkarıp mahkum edeceğine.. Ancak çok basına yansımış bir vaka olur, veya gariban biridir, arkasında amca dayı kurum yoktur, o zaman belki mecbur kalıp davasını açarlar. V.s.

    Şikayetten de sonuç alacağınızı bu bağlamda sanmıyorum. Ama siz genede formalitede olsa gereğini yapın. Şikayetçi olun.. Hukukun üstünlüğü endeksinde 120 küsür ülkede 100 küsürüncü sıradayız. Bu sıralamada bir çok afrika ülkesinin gerisindeyiz. Şaka değil gerçek. Geçtiğimiz ülkeler Afganistan gibi ülkeler.

    https://yandex.com.tr/gorsel/search?p=3&text=afganistan%20tren%20yolculu%C4%9Fu&pos=92&rpt=simage&img_url=https%3A%2F%2Fcs5.pikabu.ru%2Fpost_img%2Fbig%2F2014%2F12%2F26%2F7%2F1419592718_890813559.jpg&lr=10393



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi titan321 -- 21 Ağustos 2019; 11:36:19 >




  • Avukatı şikayet etmek istiyoruz ama kimse yanaşmıyor. Ne yapacağız arkadaşlar? Paramızı da vermiyor. Onun yüzünden işinden de oldu babam. Yok mu yardımcı olacak biri? Ankara'da oturuyoruz. Ne yapacağız? :(

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • tct123_gs kullanıcısına yanıt
    Dava; işe iade davası
    Hakim; '' sen feragat etmişsin''(niye feragat etsin? karşılığını mı aldı? Aldıysa para makbuz nerede?)
    Davacı; ''onun ne olduğunu bilmiyorum hakim bey/hanım'' (bilinçsizlik, hileye maruz kalındığı karinesi mevcut bence)

    1-10. ayın 2018 inde mi işten atıldı babanız?
    2-Hemen bu diyaloğu şikayet dilekçesi haline getirip, mahkemede bu diyaloğu duyan hakim-mübaşir-katip i tanık gösterip şikayetçi olun avukattan. (Av. dosyanızı satmış olmasın, babanızı saf bulup, karşı tarafla bir çıkar karşılığı anlaşmış, feragat etmiş olabilir ! )
    3-İdareye işlemin(kararın) iptal davası açılıp. Hakların iadesi eldesi sağlanabilir diye umuyorum. ve Diğer forum av. ları, hukuk öğrencileri nederler onlardan da yorum alın derim..

    Dip not; Ben kimsenin rızası için(varlığı iddia olunan tanrı ) veya maddi-manevi bir menfaat düşüncesi ile kimsenin sorusuna cevap vermiyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi titan321 -- 26 Ağustos 2019; 12:58:38 >
  • Baya bir olayı yanlış anlamışsınız ve ne yazık ki avukatınız da sizi yanlış yönlendirmiş.

    1. Babanız o an mahkemede olduğu için feragati o da yapmış sayılır. Yani avukatlık bir durum yok orada.

    2. Yapacağınız şey kararı temyiz (istinaf) etmek.

    a-) Eğer yazılı bir feragatınız var ise; mahkeme bizim feragat ile ilgili tartışmamızı sehven yanlış geçirdi vs. dersiniz karar neredeyse %99 ihtimal ile bozulur.

    b-)Eğer yazılı bir feragat var ise de yine benzer savunma ile temyiz edin. Bazı şartlar vardı ama yerine getirmediler vs. gibi. büyük ihtimal bozulacaktır.

    Öyle sözlü falan feragat mı olur muş?

    3. Avukatınız ile neden feragat ettiği konusunu tam bir netleştirin. Aynı dava içinde ikisi adına da bir dava açıldığından mı feragat etmiş önce bir öğrenin. İşe iade davasında genelde ayrı ayrı dava açılır diye düşünüyorum. Sizin adınıza tekrar dava açma ihtimaliniz olabilir.

    4. Avukatın size ödeyeceğini söylediği para babanızın hakları yerine ona verdiğiniz peşin paradır diye düşünüyorum. Çünkü ortada resmi olarak avukattan talep edebileceğiniz bir para yok.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.