Şimdi Ara

Tinder, Google Play'e komisyon vermemek için kendi ödeme sistemini kullanacak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
910
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Google Play Store'da yer alan uygulamalarda gerçekleşen abonelikler ve uygulama içi satın alımlar, Google'ın kasasına yüzde 30'luk bir komisyon girmesini sağlıyor. Bu durumdan rahatsız olan yayıncı şirketler ise kendi çözümlerini üretmenin peşinde. Bunun son örneği ise Tinder'da yaşanıyor.
     

    Yayıncılar Google'a komisyon vermek istemiyor

    Çöpçatanlık uygulaması Tinder'ın ana şirketi olan Match Group, tıpkı Fortnite'ın geliştiricisi Epic Games gibi Google'a komisyon ödemek istemiyor. Şirket bundan böyle Tinder Plus ve Tinder Gold gibi abonelik paketlerinin uygulama içinden satın alınma işlemini kendi ödeme sistemi üzerinden gerçekleştirecek. Bu sayede de Google Play Store'un ödeme sistemini atlayarak komisyon vermekten kurtulacak.
    Kullanıcılar herhangi bir Tinder abonelik paketi satın almak istediklerinde, sistem onları Tinder'ın ödeme sistemini kullanmaya teşvik edecek. Bu aşamada kullanıcı eğer Tinder'dan satın alım yaparsa, bir dahaki uygulama içi satın alımda bu tercihi hatırlanarak Google Play'den ödeme yapma seçeneği atlanacak. Match Group sözcüsü Justine Sacco konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamalarda: "Kullanıcılarımıza kolaylık, kontrol ve seçenek sunmak için sürekli olarak yeni güncellemeleri ve özellikleri test ediyoruz. Bu da bunlardan biri." ifadelerini kullandı. Şirketlerin komisyon ödememek için yaptıkları bu işleme Google'ın nasıl bir tepki koyacağı ise merak konusu.
      







  • %30 da baya iyi komisyonmuş.

  • Açıkçası ben burda Google'ın aradan çıkartılmaya çalışılmasını doğru bulmuyorum. Google sayesinde milyarlara ulaşıyorlar. Sen bunun altyapısını hazırlayan, her yıl geliştiren firmanın platformunu kullan, sonrada "ben kendi paramı kendim kazanacam, sana hiç vermeyecem" de..

  • %30 nedir arkadaş?

    sonuna kadar haklılar.Neredeyse yapıp üretenler kadar fazla kazanacaklar...

  • Hem ayranım dökülmesin hem bazı problemler yaşamayayım eğer Google'yi aradan çıkaracaksan komple çıkar uygulamayı mağazadan kaldır kendi web sitenden APK'sini yayınla bakalım aynı kolaylığa erişecek misin?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • %30’u indirim olarak da yansıtırlarsa bence gayet iyi olur. Yanlış anlaşılmasın tabi ücretli üye değilim.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • sadrag S kullanıcısına yanıt
    Malesef vatandasimiz emekten anlamiyor, senin disinda herkes haksizlik oldugunu yazmis. Kendi haklari yenildiginde ama veryansin ediyorlar. Google kendi odeme altyapisini sunsun, yazilimi kendi sistemine entegre etsin, bircok kisi yazilim uzerinden tek tiklamayla odemesini kolayca yapsin, Tinder gibi hizmetler Google PlayStore ve Apple AppStore sayesinde milyonlarca belki milyarlarca insana ulassin ama verilen %30'luk komisyonu fazla gorsunler.

  • Rachsuchtig kullanıcısına yanıt
    Sizler gibi emegin degerini bilen ve gercekleri goren insanlar oldukca ulkemizin geleceginden daha cok umutlaniyorum. Diger yorumlarin %30 komisyonu fazla bulmasina cok sasiriyorum. Dediklerine ek olarak, Google'in odeme altyapisini da kullaniyor Tinder. Google yerine baska odeme altyapisi kullanirsa onlara da komisyon vermek zorunda.

  • %30 komisyon fazla diyen arkadaslara sunu sorayim: Siz bir urun yaptiniz diyelim ve AVM magazalarinda satisa koydunuz. AVM magazalari uzerine kar koymayacak mi? Kendi sitenizden kredi kartiyla odeme secenegi sundunuz, peki bu kredi karti odeme altyapisi icin banka komisyon almayacak mi? Google olunca neden sacma geliyor?

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.