Şimdi Ara

Bıçak Bileyleme (Evde)?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
1
Favori
2.094
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Dostlar evdeki körelen bıçakları (bilenebilir olanlardan bahsediyorum) nasıl bileyliyorsunuz?

    İnternette bakınca masat kullananlar var, whetstone denen bıçak bileyleme taşları kullananlar var. Ev kullanıcısı için ideal olanı nedir?
    https://www.youtube.com/watch?v=0fxL8v2dMho



    Bıçak Bileyleme (Evde)?







  • Ağızları çok bozuk değilse kaliteli bir masat iş görebilir.
    Ama uzun zamandır bileylenmemişse birçok yöntem var.

    Bir ara bıçak forumuna girmiştim, sırf bileyleme için bir sürü ekipman alacaktım son anda vazgeçtim. İşin içine girince fazla ayrıntılara giriyosun.

    Ben şimdi Wüsthof'un basit bir bileyicisini aldım. Ağzı hafif bozuksa kalın, değilse ince (seramik) bölümünde biliyorum. Bir şey keserken de (et, domates gibi) sürekli masat kullanıyorum.

    Elime uzun zamandır bilenmemiş bıçak geçerse bileme taşı ve sünger zımparayla yavaş yavaş, ıslatarak ağzını düzeltiyorum. Sonra yukardaki gibi yapıyorum.

    Mini bileyici.
    https://www.morhipo.com/wusthof-mini-bicak-bileyici/17418932/detay




  • Yanıtınız için teşekkür ederim. Genelde kum zımpara ile de yapıyorlar sanırım. Bıçak ucunun durumuna göre 200 ile başlayıp 1000 ile bitirilebiliyormuş.

    Dediğiniz gibi işin içine dalarsanız sonu yok, bir çok yere gidiyor bu iş Ancak ihmal edilen ve yapılması gereken bence de günlük olarak kullanılan mutfak bıçaklarının kullanım sonrası masattan geçirilmesi. Bu çok önemli bana göre.
  • Yurt dışı sitelerde satılan mekanik bir bileme seti var. Bıçak, önce aletin tutacağına sıkıştırılıyor ve sette gelen farklı derecelerdeki bileme taşlarını alet sayesinde belirli bir açıda sabit tutarak bileme yapabiliyorsunuz. "Knive sharpening set" yazınca çıkıyor arama sonuçlarında. Ben onunla bileme yapıyorum.




  • eozen81 kullanıcısına yanıt
    Bu mekanizmaya çok benziyor ama bu değil. Benim kullandığım Lansky Sharpening imiş ismi. Şuan şehir dışında oldğumdan ve kaç grid taşlar olduğunu hatırlamadığım için yazamıyorum malesef. Ama normal bileme taşından kullanışlı olduğunu söyleyebilirim. Fakat alete çok küçük bıçaklar tutturulamayabiliyor. Onun dışında fena değil.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.