Şimdi Ara

Creative X-Fİ Titanium fatal1ty Professional Ses Kartı HATA

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
532
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar.

    Öncelikle sorunumu izah etmek istiyorum. Bir creative sound blaster x-fi titanium fatal1ty professional ses kartına sahibim. Ses kartını takıyorum X-Fİ ışığı yanıyor oh ne güzel. Ama açıyorsun bilgisayarı bakıyorsun ne kartı gören var ne bir şey. Yani kart çalışıyor ama bilgisayar kartı okumuyor. görmüyor yani. Driverini yüklemeye çalışıyorum bilgisayarınızda böyle bir ses kartı bulunmuyor diyor. Bir çok şey denedim ama çözemedim. Sizce sorun neyden kaynaklanıyor ? Bir yakınım Win 10 a geçmem gerektiğini söyledi. Onun sürücüleri daha iyi o zaman okur dedi. Ama geçmek istemiyorum. Onu en son çare olarak düşüneceğim. Yapabileceğim neler var ? Ha son olarak şunu da eklemek istiyorum. Format atıldıktan sonra ses kartı yüklemesi nasıl yapılır ? yani realtek hd audio driverini indirmeme gerek var mı ? ya da BİOS tan bir şeyler yapmama gerek var mı ?

    Şimdiden teşekkür ediyorum.







  • Yok mu yardım edecek bir babayiğit ?
  • Başka bir slotta kartı deneyin. Olmadı başka bir makinede kartı deneyin. Creative'in sitesinden indirdiğiniz sürücüleri önce bir kurun daha sonra kartı takın.
  • Yıllardır X-Fi denen zıkkımı kullanıyorum. 10 yıllık alışkanlık işte. Başka kartlara alışamıyorum. Platinum, Titanium, Fatal1ty vs. hepsini kullandım. Her makinada, her anakartta denedim. Belli bi süre sonra kart uçuyor. Windows 10'la, driverla falan alakası yok yani, boşuna vaktini harcama.
    Tek yapacağın; kart uçlarını silgi ile silmek veya izopropil alkol ile silmek veya başka slota takmak. Bu yöntemlerle bazen çalışıyor. Ama tabi yine belli bi süre sonra kart görünmüyor. Bazen 1 yıl, bazen 1 ay, bazen de 1 gün işe yarıyor, şansa yani... Çok araştırdım yabancı forumlarda da, sorun kronik. Yapacak bişey yok...
  • Bende de 2006 yılında anakartımın ses kartının uçması sonucunda aldığım XtremeMusicvar ve hala bana mısın demedi. Arada PaX Driverları (genelde audio switcher) uçuyor ama yenide kurunca problem kalmıyor.
    Başka bir makinede denemeden karar vermemek daha doğru olacaktır düşüncesindeyim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.