Şimdi Ara

Bu kez bir öğretim kurumu fidye yazılımına maruz kaldı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
601
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • Son dönemde kurumlara yönelik fidye yazılımı saldırısının arttığını görüyoruz. Bireylerdeki düşük miktarlar yerine kurumlardaki yüksek bütçelere göz diken saldırganlar her boşluğu değerlendirmeye çalışıyor.


    2 milyon dolar fidye


    ABD’de geçtiğimiz aylarda bazı şehir yönetimlerinin hassas verilerinin fidyecilerin eline geçtiğini ve hizmetlerin dahi aksamasına sebep olacak şekilde şifrelendiğini okumuştuk. Bu kez bir öğretim kurumu saldırıya uğradı.


    Ayrıca Bkz.OurPact ebeveyn uygulaması App Store’a geri döndü

    New York şehrinin Monroe Üniversitesi geçtiğimiz hafta fidye yazılımı saldırısına uğradı ve kampüslerdeki tüm bilgisayar sistemleri kilitlendi. Bu nedenle öğrenci bilgileri ve ders materyalleri erişilmez hale gelirken üniversitenin web sitesi de çöktü.


    Fidyeciler verilerin açılması için 170 BTC yani 2 milyon dolara yakın bir meblağ talep ediyor. 1933 yılından bu yana eğitim veren Monroe Universitesi ise bunu ödemeye yanaşmıyor. Yönetim bu sistemler olmadan da eğitim vermenin yollarını aradıklarını belirtti.


     







  • Bu devirde bu verilerin yedeklerini internete bağlı olmayan bir yerde yedeklemeleri gerektiğini çok pahalı bir dersle öğrenecekler demekki. Başlığı öğretim kurumu öğrenci oldu diye değiştirebilirsiniz.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ben bile resimlerimin yedeklerini harici bir harddiskte tutuyorum ne olur ne olmaz dahili harddisk bozulur v.s...

  • İnternete bağlı olmayan derken şuna açıklık getirelim. Bulut depolamada yedekleme yapılırsa sıkıntı olmaz. Örneğin onedrive dosyaların 30 gün önceki hallerini saklıyor. Diyelim bilgisayarınıza fidye yazılım bulaştı ve dosyanın içeriği değişti. Onedrive üzerinden birkaç gün geriye dönerek dosyanın orjinaline ulaşabilirsiniz

  • DH Misafiri D kullanıcısına yanıt
    Shadow Copy eğer dosya içeriği değişirse eski içerik hâlen saklanmaya devam edebiliyor.

  • Şu aralar Gaziantep'teki halı fabrikaları da deli gibi saldırıya uğruyor. Yazılım firmasında çalışıyorum, database'lerini bizim programla oluşturuyorlar SQL üzerine. Özellikle Windows Server sistemleri kullanan firmaların çoğu patladı. 1 BTC vermeden de açmıyorlar.

  • Herşeyin izini sürenler neden bunların kafasına sıkmıyor?

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.