Şimdi Ara

Apple'da büyük şok: iPhone'ların tasarımcısı Jony Ive şirketten ayrılıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
52
Cevap
0
Favori
2.489
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Apple'da büyük şok: iPhone'ların tasarımcısı Jony Ive şirketten ayrılıyor

    Apple'ın baş tasarım sorumlusu Jony Ive, şirketten ayrılıyor. Cupertinolu teknoloji devi tarafından yayınlanan basın bildirisinde, Ive'ın bu yılın sonlarına doğru şirketten ayrılarak Kaliforniya'da Apple'ın da önemli müşterileri arasında yer alacağı bağımsız bir tasarım şirketi kuracağı açıklandı.

     

    Ayrıca Bkz.Lenovo Z6'nın kamera detayları ve fotoğraf örnekleri paylaşıldı
    Kurulacak olan yeni şirketin adı LoveFrom olacak. Ayrıca şirkete ünlü tasarımcı Marc Newsom'un da katılacağı söyleniyor. Dünyanın en saygın endüstriyel tasarımcılarından biri olan Jony Ive, Apple'a tam 30 yılını verdi. Deneyimli tasarımcı şirkette geçirdiği süre boyunca iPhone, iPad, Apple Watch ve Mac'ler dahil olmak üzere tüm büyük Apple ürünlerinin tasarlanmasında önemli bir rol oynadı.

     

    Apple'da büyük şok: iPhone'ların tasarımcısı Jony Ive şirketten ayrılıyor

    Apple hemen yerine birini atamayacak


    Apple, Ive'ın yerine hemen yeni bir isim getirmeyi planlamıyor. Şirket bunun yerine sorumlulukları Endüstriyel Tasarım Başkan Yardımcısı Evans Hankey ve İnsan Arayüz Tasarımı Başkan Yardımcısı Alan Dye'ın üstleneceğini söyledi. İki tasarımcı, Apple’ın COO’su Jeff Williams’a rapor verecek. Jony Ive ise doğrudan şirketin patronu Tim Cook'a rapor veriyordu.







  • Bu 4 yıldır aynı tasarım diyen arkadaşlara bi yönden katılmak ile birlikte diğer taraftan Apple ın hakkını yememek lazım. Android cephesinde telefonlar kimliğini iyice yitirdi, beğenin veya beğenmeyin Apple watch, iphone ve ipad ler tasarımlarıyla kendini belli ediyor. Bir cihaza uzaktan bakınca bu Apple veya değil diyebiliyorsun ama eğer Apple değilse huawei mi xiaomi mi, Samsung mu ne halt olduğu belli olmuyor. Kimliksizlikten kastım bu. Bence radikal bir tasarım değişikliği firmanın bu avantajını yitirip sıradanlaşmasına sebep olabilir. Basit ama karakterli bir tasarıma sahip. iPhone 4 tasarımını ben de istiyorum bu arada.
    Tüm Apple haberlerinde Apple sahibi olmayanlar yorumlara dadanıp, Apple ürünlerine sahip insanları enayilik, koyun olmak, teknolojiden anlamamakla suçluyor. Kardeşim siz hasta mısınız? Moderatör arkadaşlar bunlara niye müsade ediyorsunuz?
    Ağızlarının payını verince de üyelikten uzaklaştırma alıyoruz.
    Eleştiri tabi olacak ama ben sahip olmadığım halde senin xiaomi mi, huawei ni , bilmemneni eleştirmiyorum. Diğer markalara sahip olan insanları genelleyip kategorize etmiyorum. Alan alır almayan almaz niye milletin Apple tercih etmesi zorunuza gidiyor?
    5 sene Samsung Note kullandım, her gören bilmediği halde övüyor, iyi ki almışsın diyordu. Şimdi iPhone kullanıyorum , niye buna para verdin diyorlar. Ciddi bir aşağılık kompleksi var iPhone kullanmayanlarda. İşinize bakın kardeşim.
    Tasarım sadece güzel görünmek değildir, bunun mühendislik kısmı da var, güzellik gorecedir ben dev çentik ile birlikte iPhone X serisini hiç beğenmiyorum, geri kalanlar da yıllardır aynı tasarım zaten. Tasarımın bir de mühendislik kısmı var ki Apple uzun zamandır umursamiyor bunu, kulaklık girişini sigdiramiyor, ön kamera sistemini garip bir çentik ile oraya sıkıştırıyor. Bugün oppo ve diğer firmalar ekran altı kamerayı konuşurken eskiden bu tip dedikodular yeni iPhonelar için yapılırdı, adamlar direkt çalışır ürünle dedikodu yapmadan geleceği gösteriyorlar artık. O yüzden Apple'ın da benzer bir yol için çok büyük değişiklikler yapacağına inanıyorum.
    Çentiğin çirkin olduğunu ben de kabul ediyorum. Çentik, çerçevesiz tasarım yolunda atılmış sancılı bir adım maalesef. Apple 10 seneden fazladır piyasayı domine eden 2 firmadan biri ve özellikle de sorunsuz bir ürün sunma konusunda çok hassas. Dolayısıyla piyasaya 3 gün önce çıkmış firmalar riskli inovatif hamleleri yapabilirken Apple bu konuda daha muhafazakar davranmak zorunda. Samsung, Kullanıcıların gazına gelip pil konusunda riskli bir adım attıktan sonra Note 7 faciası ortaya çıktı ve 10 milyonlarca telefon satabilecek iken Note 8 çıkana kadar toparlanamadı. Dünya üzerinde aktif Apple ürün sayısı 1 milyardan fazla. MacBook, Apple Watch, iPad ve iPhone larda yapılacak ufak bir hata 100 milyon adetin üzerinde ürünün satılamaması demek olabilir.
    Çirkin veya değil, kendine has kimliği olan ürünler ortaya koyuyor. Kullanıcıları da çoğunlukla memnun olduğu için tamamen sorunsuz hale gelmedikçe inovasyonu getirmiyor. Yapılan anketlerde, iphone kullananların %90’ı, bir sonraki telefonlarının da iPhone olacağını söylüyor. Yüzde 10 maceraperest için hiç kimse elindeki %90 ı tehlikeyle atmaz.
    Opponun çentiksiz , inovatif, müthiş ekranı yarın parmak izi okuyucunun olduğu bölümden morarmaya başlasa, pop up kamerada bir arıza çıksa çok şey kaybetmez ama Note 7 de olanlardan sonra Samsung ve Apple ın diğerleri kadar agresif olamamasını anlayabiliriz. Bahsettiğiniz Çinli firmalar piyasada sağlam bir yer edinirlerse şu andaki agresiflikten uzaklaşmak zorundalar. Pastadan pay kapma mücadelesi farklı, pastanın çeyreği elinde iken bunu korumaya çalışmak farklı.
    Tüketici her şeyi ister, pil büyük olsun, çentik olmasın, bambaşka bir tasarım olsun ama en ufak bir fiyaskoda gider başka markanın müşterisi olur.
    Mercedes, BMW örneğini verme amacımı anladığınızı düşünüyorum, istisnalar kaideyi bozmaz.
    Şu an yurtdışında yaşıyorum ve Mercedes in CLA sından tutun da BMW nin 3-5 kasaları dahil Çinliler kopya kasalar yapmış. Çince logoları kaldırıp Mercedes, BMW logosu koysanız ayırt edemezsiniz. Sorunlu bile olsa kopyalanıyor, tıpkı çentik gibi.
  • iPhone 6, 6s, 7, 8 ile 4 yıl aynı tasarım bi' zahmet.
  • Yeni atanacak kişiden beklenti çok yüksek olacak. :)

  • iPhone 11 sızıntılarında kamera gerçekten rezalet görünüyor bence. Piyasa çıkınca göreceğiz tabi. Nerede o efsane iPhone 4s tasarımı, iyi olmuş belki yeni bir soluk gelir.

    Not: iPhone 7 spor.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Scott Forstal'dan sonra ios 7 faciasını başımıza getiren kişi.
    Muhteşem hazırlanmış skemorfik dizaynı çöpe attı, saçma sapan eğreti bir tasarım getirdi.

    Donanım-yazılım uyumu ortadan kalktı. ios 5-6 ile 4-4s uyumunu hatırlayın. bir de şimdi x xs ile ios arasında uyum arayın. yıllardır aynı.

    Şu an piyasa çinli ve koreli rakibi tarafından ele geçirilmiş durumda.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-1E1FC651D -- 28 Haziran 2019; 1:14:49 >
  • Tasarım için bencede değişim şart.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Artık farklı bir tasarım anlayışı benimsenmeli.

  • Bu 4 yıldır aynı tasarım diyen arkadaşlara bi yönden katılmak ile birlikte diğer taraftan Apple ın hakkını yememek lazım. Android cephesinde telefonlar kimliğini iyice yitirdi, beğenin veya beğenmeyin Apple watch, iphone ve ipad ler tasarımlarıyla kendini belli ediyor. Bir cihaza uzaktan bakınca bu Apple veya değil diyebiliyorsun ama eğer Apple değilse huawei mi xiaomi mi, Samsung mu ne halt olduğu belli olmuyor. Kimliksizlikten kastım bu. Bence radikal bir tasarım değişikliği firmanın bu avantajını yitirip sıradanlaşmasına sebep olabilir. Basit ama karakterli bir tasarıma sahip. iPhone 4 tasarımını ben de istiyorum bu arada.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Burkiling kullanıcısına yanıt
    Bir kullanıcı olarak hiç umrumda değil bu bahsettiğiniz karakter meselesi. İnovatif çözümleri, karaktere tercih ederim.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • shkoksal kullanıcısına yanıt
    Karakterli bir tasarım çoğu kullanıcı için donanım ve yazılım kadar önemli. Zaten tuşlu telefon çağına son vererek inovasyonun kralını yaptılar, çerçevelerin ortadan kalkması 10 seneden fazla zaman aldı. Şimdi diğer firmalar parmak izi sensörünü dokunmatik ekrana gömmeye başladı, ön kamera sensörünü vs gizleyerek tamamen çentiksiz ve deliksiz ekran üzerinde çalışıyorlar. Tasarımda inovasyon pat diye olacak bir şey değil, hele ki bundan sonra... Sizin gibi inovatif çözümleri karaktere tercih eden müşteriler için piyasada bir çok ucuz ve karaktersiz ürün mevcut.
    Tasarımı ile dalga geçilmesine rağmen tüm firmaların Apple tasarımını çirkin çentiğine kadar araklamaları da bahsettiğim karakter konusu ile ilgili.
    Normal bir arabanın 2 misli para ödeyip sahip olduğun mercedesin kasası Dacia ile aynı olur ya da dışardan bakıldığında diğer arabalardan ayırt edilemezse kimse o mercedese sadece motoru ve konforu için 2 misli para vermez.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • Burkiling kullanıcısına yanıt
    Mercedes ve BMW’nin de tasarım özürlü araçları var. 3 serisi ti modeli örnek verebilirim BMW’de. Müşteriler sırf markasından dolayı o aracı tercih etmedi, tasarımına da baktı. Çoğu müşteri de bahsettiğiniz ‘karakterli’ çentiği hiç sevemedi. Oppo Reno serisiyle pop up kameraya yeni bir soluk getirdi. Artık uzaktan baktığımda ‘bu Reno serisi bir telefon’ diyebiliriz. Ayrıca tam ekran deneyimiyle de müşteriyi memnun ediyorlar. Alın size hem karakter hem inovasyon.

    Ayrıca ekranın ortasındaki çirkin çentiği kopyalayan firmalar da benim gözümde vizyonsuz bir davranış sergilediler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shkoksal -- 28 Haziran 2019; 5:58:1 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Tasarım sadece güzel görünmek değildir, bunun mühendislik kısmı da var, güzellik gorecedir ben dev çentik ile birlikte iPhone X serisini hiç beğenmiyorum, geri kalanlar da yıllardır aynı tasarım zaten. Tasarımın bir de mühendislik kısmı var ki Apple uzun zamandır umursamiyor bunu, kulaklık girişini sigdiramiyor, ön kamera sistemini garip bir çentik ile oraya sıkıştırıyor. Bugün oppo ve diğer firmalar ekran altı kamerayı konuşurken eskiden bu tip dedikodular yeni iPhonelar için yapılırdı, adamlar direkt çalışır ürünle dedikodu yapmadan geleceği gösteriyorlar artık. O yüzden Apple'ın da benzer bir yol için çok büyük değişiklikler yapacağına inanıyorum.

  • shkoksal kullanıcısına yanıt
    Çentiğin çirkin olduğunu ben de kabul ediyorum. Çentik, çerçevesiz tasarım yolunda atılmış sancılı bir adım maalesef. Apple 10 seneden fazladır piyasayı domine eden 2 firmadan biri ve özellikle de sorunsuz bir ürün sunma konusunda çok hassas. Dolayısıyla piyasaya 3 gün önce çıkmış firmalar riskli inovatif hamleleri yapabilirken Apple bu konuda daha muhafazakar davranmak zorunda. Samsung, Kullanıcıların gazına gelip pil konusunda riskli bir adım attıktan sonra Note 7 faciası ortaya çıktı ve 10 milyonlarca telefon satabilecek iken Note 8 çıkana kadar toparlanamadı. Dünya üzerinde aktif Apple ürün sayısı 1 milyardan fazla. MacBook, Apple Watch, iPad ve iPhone larda yapılacak ufak bir hata 100 milyon adetin üzerinde ürünün satılamaması demek olabilir.
    Çirkin veya değil, kendine has kimliği olan ürünler ortaya koyuyor. Kullanıcıları da çoğunlukla memnun olduğu için tamamen sorunsuz hale gelmedikçe inovasyonu getirmiyor. Yapılan anketlerde, iphone kullananların %90’ı, bir sonraki telefonlarının da iPhone olacağını söylüyor. Yüzde 10 maceraperest için hiç kimse elindeki %90 ı tehlikeyle atmaz.
    Opponun çentiksiz , inovatif, müthiş ekranı yarın parmak izi okuyucunun olduğu bölümden morarmaya başlasa, pop up kamerada bir arıza çıksa çok şey kaybetmez ama Note 7 de olanlardan sonra Samsung ve Apple ın diğerleri kadar agresif olamamasını anlayabiliriz. Bahsettiğiniz Çinli firmalar piyasada sağlam bir yer edinirlerse şu andaki agresiflikten uzaklaşmak zorundalar. Pastadan pay kapma mücadelesi farklı, pastanın çeyreği elinde iken bunu korumaya çalışmak farklı.
    Tüketici her şeyi ister, pil büyük olsun, çentik olmasın, bambaşka bir tasarım olsun ama en ufak bir fiyaskoda gider başka markanın müşterisi olur.
    Mercedes, BMW örneğini verme amacımı anladığınızı düşünüyorum, istisnalar kaideyi bozmaz.
    Şu an yurtdışında yaşıyorum ve Mercedes in CLA sından tutun da BMW nin 3-5 kasaları dahil Çinliler kopya kasalar yapmış. Çince logoları kaldırıp Mercedes, BMW logosu koysanız ayırt edemezsiniz. Sorunlu bile olsa kopyalanıyor, tıpkı çentik gibi.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • Burkiling kullanıcısına yanıt
    Apple'ın telefonlarının sadece çentik yönünden berbat olmadığını hepimiz biliyoruz. iPhone 6 söylentilerinden(Forumda kimse inanmamıştı o tasarımlara.) beridir tasarımlar gerçekten kötü(Siz beğeniyor olabilirsiniz elbette ama Apple'ın tasarım dili 6 ile tamamen değişti gerek telefonları saçma şekilde ince yapmaya çalışırken kamera çıkıntısının oluşması gerek de telefonların nedense eskiye nazaran çok daha büyük yapmış olmaları. Rakipleri Samsungta S6 ile çok güzel tasarıma geçmişti. Fakat insanlar isheep ve aman abi Apple o demekten vazgeçemediler.) Ben Apple'ın elbette risk almamasını kabul ederim ama şu da bir gerçek ki Apple ne yapsa insanlar tasarım olarak kabul ettiler. Neden peki,telefonlar çok iyi olduğu için mi? Hayır marka bağımlılığı. Apple ekosistemine giren insanlar başka ürünlere önyargılı oluyorlar. Apple maalesef Türkiye'de de ABDde de çok sey ifade ediyor. Bunun telefonlarının çok iyi olması ile alakası yok.


    Kaldı ki Apple maalesef piyasanın en sorunsuz cihazlarını üretmiyor. Bu tamamen bir algı. Macbooktaki sıkıntılara bakabilirsiniz.(Malum klavyeleri.)iPhonelarda Amoled ekranlarda ghosting(Evet Samsungtada var bu sorun ama Apple'da yapıyor.) ,bir ara bendgate,chipgate, bataryanın zayıflaması ile işlemcilerin zayıflatılması gibi bir dünya sorun çıkmıştı. Unutuldu gitti ama. Nede olsa Apple piyasadaki en sorunsuz telefonları üretiyor.

    Hadi bunlar bir yana bu adamlar son Mac Prolarının tasarımını mutfakta mı tasarladı? Hadi tasarımı tamam monitör standı için 1000$ isteyen firma olur mu? Bunlar artık Apple'ın kendine ait bir piyasa oluşturduğuna işaret bence. Adamlar ne yapsa satıyorlar. Johnny Ive gidince ne değişecek peki? Zihniyet değişmediği sürece bir şey değişmez.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Benim yorumumda iPhone aksesuarlarının ucuz olduğu ya da fiyatlandırmasının normal olduğu falan mı yazıyor? O bambaşka bir konu, bi öğrenmişsiniz isheep... Ben iPhone 3GS, iPhone 4s ve iPhone 8plus kullandım hala kullanıyorum, 8 plusta pil sorunu yok, gayet stabil ve yeterli bir telefon. 4s ten sonra senelerce Note ve Xperia serisi kullandım, iPhone 8 plustan sonra bir telefon alırsam yine iPhone olacak. iOS ve yaşattığı deneyim benim daha çok hoşuma gidiyor. Yaklaşık 6 sene iPhone kullanmadım şimdi belki bir 6 sene iPhone kullanacağım bu tamamen tercih meselesi. Başkasının bir telefona verdiği para veya tercihleri sizi niye bu kadar rahatsız ediyor anlamıyorum. Rendeye benzediği için biz de dalga geçtik, monitör aksesuarına 1000 dolar fiyat koymasına biz de sövdük ama kafana silah da dayamıyor al diye.
    MacBook Air 2018 kullanıyorum klavye problemi yok, önceki serilerde varmış.
    Apple ürünlerini marka bağımlısı olduğunuz için kullanıyorsunuz demen eleştiriden öte biraz iftira olmuş. Kaç tane MacBook, kaç tane Apple Watch veya iPhone kullandın desem şimdi bir ton bahane sayacaksın. İnsanların tercihlerine saygı duymak zorundasın, sen alma , çevrendekilere aldırma. Ama insanları tercihleri için yargılama.
    Apple’ın teknik servisi ve ürünü sattıktan sonraki desteği için bile satın alan bir çok insan var. O algı algı dediğiniz şey kolay kolay elde edilmiyor.
    İşletim sistemi, ürünün arkasında durması, arıza verme olasılıkları vs bir araya gelince pozitif yönleri ağır basıyor.
    Kamera çıkıntısına gelince, en ucuzu 10 bin lira olan telefondan bahsediyoruz. Kılıfsız kullanan yok denecek kadar az. Ben orjinal kılıf kullanıyorum telefonu masaya koyduğumda kamera sensörü yüzeye temas etmiyor içerde kalıyor. Ha dersen ki 10 bin liralık telefonun neden kamere çıkıntısı var? Keşke olmasa ama var ve buna rağmen tercih etmişim sen de gidersin mükemmel bir telefon alırsın.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • Burkiling kullanıcısına yanıt
    kısaca hava atma telefonu diyorsun. uzaktan şeklimiz belli olsun misali.

  • Burkiling kullanıcısına yanıt
    "Apple ürünlerini marka bağımlısı olduğunuz için kullanıyorsunuz demen eleştiriden öte biraz iftira olmuş."

    Sizin için doğru değil ama milyonlarca kişi sırf Apple olduğu için alıyor bu cihazları. Buna marka bağımlılığı denildiğini ,insanların da ihtiyacı olmamasına rağmen(Yeni nesil cihazlarda ne kadar gelişim oluyor?) her sene ısrarla yenisini almaya çalıştığını biliyoruz. Bunun için ürünleri kullanmış olmama gerek yok. Bu bilinçli kullanmakla alakalı ve insanların çoğu maalesef bilinçli kullanıcılar değiller. Ben burada direk olarak size bir şey demiyorum.- Aynısını Android cihazlar içinde yapıyorlar tabi.-

    "Apple’ın teknik servisi ve ürünü sattıktan sonraki desteği için bile satın alan bir çok insan var."

    Bu da boş bir algı. Teknik servisler istediklerini yapıyorlar cihazlara. Daha fazla masraf yaptıkları ortaya çıkmıştı bir ara.https://www.cbc.ca/news/thenational/complete-control-apple-accused-of-overpricing-restricting-device-repairs-1.4859099

    Tabi bunlar da bir yana insanlar bence Apple'dan yavaş yavaş uzaklaşıyorlar. Satışları gittikçe düşüyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Return to Monke -- 28 Haziran 2019; 9:17:8 >




  • Apple'da büyük şok: iPhone'ların tasarımcısı Jony Ive şirketten ayrılıyor
    Tasarımı güzel dediğin S6 nın kamerası bu.
    Apple'da büyük şok: iPhone'ların tasarımcısı Jony Ive şirketten ayrılıyor
    Buda P30 Pro
    Nerdeyse bütün telefonların arka kameraları bu şekilde dışarda burda apple düşmanlığı yapıp apple ölsün tripleri yaşayıp bu konu üzerinden yürümeniz mantıksız P30 Pro da 8.000 Tl civarı bir fiyata sahip kamera özelliğiyle öne çıkıyor ama insanların kılıfsız kullanmak istiyeceklerini düşünmemişler. Belkide denemediler bile küçük bir kasaya herşeyi sığdırmaya çalışıyorlar ama o kadar kolay değil. Burda sizin biraz daha inovatif yaklaşmanız lazım.




  • iphone 6'dan sonra salla başı al maaşı yapmış arkadaş

  • charger1 C kullanıcısına yanıt
    Apple ölsün tribine girmiyorum. Piyasaya daha güzel daha şık ürünler sunsalar daha güzel olur diyorum. Zira Apple ne yapıyorsa Çinli firmalar da o tip tasarımlar üretiyor. İnsanlar ucuz Apple cihaz almaya çalışıyorlar. Benim kullandığım telefonda (Redmi Note 5 Pro)iPhone X'daki trafik lambası var.

    S6'da çıkıntı olsa bile diğer yeni çıkanlarda bu çıkıntı kayboldu. Ama 6s 7 8 10 10R 10S'te de bu çıkıntılar var. Hatta gittikçe daha garip oldu. 11 çıktığında 4 lens olacak o zaman daha da garip duracak.

    Edit:Ayrıca S6'da kamera çıkıntısı daha normal duruyordu. 6'daki kamera çıkıntısı nedir öyle ya?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Return to Monke -- 28 Haziran 2019; 9:53:23 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.