Şimdi Ara

Çin, zihin okuyabilen çipi tanıttı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
1
Favori
1.011
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Çin, zihin okuyabilen çipi tanıttı
     
    Brain-computer infertaces (BCIs) yani beyin-bilgisayar arayüzleri adı verilen cihazlar beyin ile bilgisayar arasında doğrudan iletişim sağlayabilen cihazlar olarak tanımlanıyor. Bu cihazlar ilk bakışta sanki bilim kurgu filminden çıkmış birer ürün gibi algılansa da yapılan araştırmalar sayesinde bu cihazlar son yıllarda kayda değer birçok yeniliğe de imza atıyor.

    Günümüzde insanoğlu bu cihazlar sayesinde düşüncelerini konuşmadan sesli cümleler haline getirebiliyor hatta sadece düşünce gücüyle Tetris bile oynayabiliyor. Yeni projede Tianjin Üniversitesi ile devlete ait elektronik şirketlerinin ortak çalışması ile BCI devreleri için kullanılmak üzere tasarlanan ''Brain Talker'' adlı çipin üretimi yapıldı.

    Tianjin Üniversitesi'nde araştırmacı olarak görev yapan Ming Dong yaptığı açıklamada yeni çipin küçük sinirsel elektrik sinyallerini ayırt edebildiğini ve bu sinyallerin kodlarını başarılı bir biçimde işleyebildiğini söyledi. Bu çip sayesinde beyin-bilgisayar arayüzlerinin hızlarının ve doğruluklarının arttığını da sözlerine ekledi.

    Çipin geniş halk kitleleri tarafından kullanılabileceği düşünülüyor

    Çin, zihin okuyabilen çipi tanıttı 

    Ayrıca, Çin Devleti resmi basın ajansı Xinhua'nın açıklamalarına göre yeni geliştirilen zihin çipine geniş kitleler de ulaşabilecek. Araştırmacılar beyin-bilgisayar arayüzlerinin geleceğinin oldukça parlak olduğunu düşünmekle birlikte gelecekte Brain Talker adlı çipin geliştirilmesi ile BCI'ler günlük yaşamımıza dahil olabilecek gibi duruyor ve bu teknoloji; çeşitli giyilebilir, taşınabilir ve erişilebilir cihazlara entegre edildiğinde geniş halk kitleleri yeni teknolojiden faydalanacak gibi görünüyor.
     







  • Acaba biz türkler ne zaman teknolojiye katkı yapacağız ne zaman biseyler geliştireceğiz...

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Şahanın filmi geldi aklıma duygu bandı mı neydi hani kafaya takıp karşıdaki kişiye hislerini sembol olarak gösteriyordu.

  • Mahir0368 M kullanıcısına yanıt
    Bu gidişle zor bir ülkede eğitim yönetici eliyle berbat ediliyorsa kalifiye öğrenci çıkmaz

  • Şok şok flaş flaş

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Vay babayin

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bunu üzerinde kullanmak istediğim çok insan var. Bazılarının zihnini okumak isterdim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arşı öyle aştılar ki biz el sallamak istesek adamları görmeyeceğiz mesafe fazla açıldı.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Şimdiden Çinlilerin dramlarını düşünüyorum. "Tianmen,winnie the Pooh" düşündüğü anda muhtemelen çin polisi üşüsecektir. Düşünmek bile korkunç olacak.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hadiste bile ",, ilim çinde bile olsa gidin alın gelin ,," boşuna söylenmemiş :)

  • Mahir0368 M kullanıcısına yanıt
    Maalesef zor. Bize cahil kesim oy veriyor, cahil kesim arttıkça akp nin oyları artıyor diyen bir hükümet oldukça, bize cahil insan lazım, okumuş insan çok tehlikeli, ilk okul mezunu bile olmasa daha iyi diyen bir profesör hükümet tarafından bir anda YÖK denetleme kurumuna atandıkça bizim ülkede gerçek anlamda teknolojik bir şey göremeyiz. Açık ve net bir şekilde cehaleti savunan, cehaleti isteyen bir hükümet ile ne teknolojisi ne bilimi. Ancak işte yerli milli ayağına yandex ile anlaşma yapıp, bunu gizli tutmaya çalışıp sonra yedirmeyi denerler, ellerine yüzlerine bulaştırırlar. Geliyoo diye google'ın temasını kullanıp, sözde bunun için bir ton yatırım alıp yine milleti keklemeye çalışırlar. Bakmayın zamanında açılmış olan Aselsan'lardan bir şekilde iyi para cukkalanıyor olunmasa anında onlarda kapatılır. Ne zaman hükümetin bağımsız olduğunu anlayabilirsiniz, ancak şu çok söylendikleri, zamanındaki tüp kuyrukları gibi kuyruklara girmek durumunda bırakıldığımızda. Yani bağımsız ülkeye anında ambargolar uygulanıyor. Venezuella, Esad(başa geldiğinde amerika tarafından bizimkilere de gönderilen maddeler reddedildiğinde), İran gibi ülkelerden anlayabilirsiniz. Ecevit Kıbrıs'ı kurtardığı için ambargo uygulandı. Kimilerine toprak almak nedense batar oldu. Tüp kuyruğu olmuş. Atalarımız sanki savaşırken kebaplarla böreklerle besleniyordu. Gidin bir çanakkaleye müze gezin, yunanlı askerin yemek bolluğuna, bir de bizimkilerin kıt kanaat yediklerine bakın. Adamların postallarına, bir de bizimkilere bakın. O zaman kimse botum yoksa, adam gibi yemeğim yoksa ben savaşmam demiyordu. Bunlara ise tüp kuyruğuna girmek zor geliyor.





  • Çin'de ki distopik yaşantı için mükemmel ve beklenen alet sonunda geldi.
  • Çin başa bela. Yapay zeka, fişleme, karışık embriyo derken neler olacak bakalım.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Helal olsun adamlara.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr Crow -- 11 Haziran 2019; 17:1:21 >
  • ya böyle bir şey mümkün olabilir mi? mesela mümkün olabilirliğini şöyle bir örnekleme ile yapmaya çalışalım. deneyde bir kadın kullanalım mesela. bu kadın hangi dili konuşuyor ise konuştuğu dile ait bütün harfleri ve kelimeleri sesli olarak söylemesine mğüteakip her birine denk gelen beyindeki görsel hareketlilik de üç boyutlu olarak kaydedilsin ve nihayetinde de bir karşılaştırma yapılsın. bakın ben de bile zihin okumanın yolunu buldum ne kadar kolaymış.. bu dediğime hanginizin aklı yattı? ya bir kere misal a harfini uzun okumak veya kısa okumak, tonlama, yavaş veya hızlı okumak, harfi yutmak felan filan bir çok örnekleme yuapılabilir. şimdi bir de konuşmadan konuya hitaben aklımızdan geçen düşünceleri de aynı metodla geliştirip zengin bir metod haline getirip bunu da görsel hale getirip kodlamış olsak sonuç olarak zihin okumaya yönelik yine bir standart oluşturulabileceğine hanginiz inanır? bunun kestirme bir yolu var tabi. mesela çocuk bir yaramazlık yapar babası da kaşlarını çatarsa çocuk zihin okur. bunu herkes bilir. ayrıca bir kadın eşine veya sevgilisine "bugün acaba yemeği dışarıda mı yesek" dediğinde sevgilisinin bunu demek ki bugğn yemeği dışarıda yemek bana farz oldu, evet dışarıda yiyelim demesi gerektiğini de bilir. neyse ben en çok çipi nereye takacaklar onu merak ettim. bu konuda bilgi var mı acaba..




  • Biz de hala poşetlerin paralı olmasını tartışalım.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.