Şimdi Ara

Ilk Kazamı Yaptım. Araç Pert Olur mu? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
0
Favori
3.472
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • yetkili servisi var, başka yere emanet etmem deseydiniz acaba ne derdi sigorta. servis fiyatları da yüksek çıkaracağı için belki sigorta şirketi zorda kalırdı ama kasko daha rahat o konuda, sigorta kıldan yağ çıkarmaya çalışıyor okuduğumuz kadarıyla...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: escudo76

    Madem anlamıyorsun niye yazıyorsun. Işiniz gücünüz boş muhabbet
    Zor bir gece geçirmişiz sanki ?
  • TheCaliph_ kullanıcısına yanıt
    Aldırma hocam

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İlk kaza... Hayırlara vesile olur inş.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sigorta pert işlemi yapıyor yine.

    yaklaşık 5 yıl once opel marka otomatik aracım pert oldu şanzumandan dolayı .

    araç piyasa değeri 25 bin tlydi

    şanzuman / airbagler / sağ kapı + çamurluk / sağ rot kolu kırılmıştı.

    şanzuman olmasaydı muhtemelen pert yapmayacaklardı
  • manjimaru kullanıcısına yanıt
    Geçmiş olsun.
    Ters şerit de her yerde var. Memleket de adam olayım diyen yok ki uyanıklık adına her türlü mallık itina ile yapılıyor. Sen yolunda giderken malın biri yüzünden mağdur oluyorsun

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bio technolog

    Bu kazaya pert vermezler. Çıkma yan sanayi vs parçaları olan bir araç hata karşı taraftaysa tahminim yan sanayi parçalarla 5000 bine rahat toplanacak bir kaza şasedeki darbe olayına bakılmıyor eski araçta düzeltme oluyor toplanıyor eskisi gibi olmazsa bile itiraz şansınız yok. İyi ustaya denk gelir umarım
    Orijinal parçada ısrarcı olunursa Perte çıkar diye düşünüyorum.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geçmiş olsun, araç Mazda ise yedek parçası pahalı olacağından muhtemelen perte ayırırlar. Aracın piyasa fiyatına yakın tamir tutarı çıkınca sigorta otomatikman pert olarak işlem yapıyor.

    Bu arada trafik sigortaları muadil parça yani yan sanayi üzerinden tamir işlemini karşılar. Sadece 3 yaşına kadar olan araçlarda orijinal parça karşılanıyor. İlle de yetkili serviste orijinal parça kullanılarak yaptıracağım derseniz aradaki fiyat farkını servise sizin ödemeniz gerekiyor. Başıma geldiği için biliyorum. Çok can sıkıcı bir durum.

    Gelişmeleri yazın lütfen.
  • Hocam sizede 8/2 hata verebilirler.
    Çünkü karşıya kırmızı yansa bile dikkat ederek geçmeniz gerekiyor.
    Bende %100 haklı olduğum bir kazada kavşağa yavaşlayarak girmemekten 8/2 hata aldım. Hiçbir uyarı yoktu benim kazamdan sonra uyarı levhaları ve yatay arabayı titreten şerit (kavşağa girildiğini belirten) çektiler.
    Kaza videosu:http://dhbr.co/bsFr



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iCrush -- 1 Nisan 2019; 0:0:30 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • iCrush kullanıcısına yanıt
    Çözüm sanki terörist gibi barikatlar kurmak yollara...

    Ceza vereceksin ceza, kanun olacak, polis olacak.

    Oh ne güzel koy bir dağ gibi arabanın içine eden tümsek her şey çözülüyor...
  • KAza sonrası trafiğin tuttuğu tutanak aşağıda;
    Vatandaşlar karşıdaki araç kırmızıda geçti demesine rağmen kusur oranı belirlememiş. Bunun yüzüne ben uğraşıyorum. Kamera kaydı aradım durdum kaç gün ama hiçbiryerde kamera yok, olanda kayıt yapmıyor. Araca 13.000 TL masraf çıkardılar. Hala sigorta şirketinde dosya bekliyor. Sigorta tarafından kusur oranı belirlenir mi? Yoksa mahkemeye mi vermem lazım illa? SBM'de kaza görünmüyor, eksper raporu var fakat gerisi yok. Bundan sonraki durumlar nedir?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi manjimaru -- 22 Eylül 2020; 14:37:55 >
  • Hava yastıkları patlamışsa belki ama havanyastığı patlamadıysa perte ayırmazlar

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Acaba arabam pert olur mu? Ne zaman ödeme alırım? diye düşünürken bugün sigorta şirketinin dosyaya red vermesi sonucu sıkıntılı ve uzun sürecek bir tecrübeye adım atmış oldum.
    Daha önce hiç kaza yapmamış veya konu hakkında bilgisi olmayan arkadaşlar için başlarına gelmemesi için başımdan geçenleri anlatacağım.
    30 Martta kırmızı ışıkta beklerken bana yeşil yanınca sola döndüm ve yolun 4/3'ünü tamamlamışken, sağımda bulunan tüm araçlar kırmızı ışıkta beklerken en sağ şeritten hızla bir araç geldiğini gördüm zaten yavaş gittiğim için hemen frene basarak durdum. Gelen araç hafif manevra veya fren ile iki tarafında daha az zararla atlatacağı bir kaza yapmak varken frene bile basmadan, hiç çaba sarfetmeden aracımın önünü dağıtarak beni geldiği yola doğru savurup anca durabildi.
    Kaza sonrası şoför ve diğer erkek şahıs tek olduğum için sürekli üzerime oynayıp beni bastırmaya ve suçu üzerime yıkmaya çalıştı. Bu yüzden polis çağırmak zorunda kaldım, polis geldiğinde de yine anlaşamadık, trafik polisi çağırmak zorunda kaldık. Olayda burada koptu.
    * Eğer gerçekten haklıysanız, kazada da yaralanan yoksa sakın trafik polisi çağırmayın. Çağırırsanız da tutanağı orada doldursun ve kesinlikle kusur oranını yazsın. Aleyhe veya lehe farketmez. Daha sonra itiraz edip düzeltirsiniz. *
    Olay yerindeki vatandaşlar bana çarpan araç kırmızı ışıkta geçti demesine, şoföründe yeşil ışık yanıp yanıp sönerken geçtim dediğini trafik polisi sağolsun tutanağa geçmesine rağmen kusur oranı tespit edecek yeterli kanaat oluşmadı diye tutanağa yazmış. Çekiciydi, sigortaydı aile bireylerinin telefonuydu, kaza yapan araçtakilerin psikolojik baskısı ile trafik polisinin tutanağı daha sonra alırsınız demesine seyirci kaldım. Halbuki diğer şoföre sen kırmızıda geçmişsin gerçeği söyle demesine rağmen böyle bir tutanak yazması beni daha da çok mağdur etti.
    Aynı gün hasar dosyasını oluşturdum, eksper de 1 Nisanda gelip aracı incelemiş, trafik kaza tutanağına göre kusur yok. Gidin mahkemede olayı çözün dedi. Sigorta şirketi de bizden haber bekleyin diyerek 18 gündür boşa beklemek zorunda kaldım. Eksper 12.500 TL araca hasar yazmış, aracımın piyasa değeri 22'den başlayıp 30'a kadar çıkıyor. Ben en azından %50 kusur dağılımı yapılır elime üç beş kuruş geçer kalana da bir araç alırım diye beklerken 18 Nisanda sigortanın dosyama red kararı verdiğini öğrendim.
    MAhkemeye verip kusur tespiti yapacakmışım. Savcılık kaza yaralamalı değilse biz bakamayız diyor, sulh hukuk mahkemesi hasar tespiti yaparız diyor. ASliye hukukta alacak davası açman gerekir yoksa bizde bakamayız diyor. Alacak davası açsam en az 2 yıl sürecek. 2 yıl ben ne yapacağım? DAva bitsin diye mi bekleyeceğim? Sigorta aracı sattırmıyor, tamir de etmiyor, ödeme de yapmıyor. Ben şimdi bu zor zamanlarda nasıl araba alayım? Kredi çekecek durumum yok hadi ne olacak?
    Sanayide aracı 9-10 bine toplarız eskisi gibi olur diyorlar. Kardeşim ben o parayı o araca vereceğime üstüne 10 daha koyar yeni araç alırım, eskisi gibi olmayacak, şasesi eğilmiş işlem alacak bir araca neden yatırım yapayım?
    Adliye çalışanı olduğum halde ben bile bu işin içinden çıkamıyorsam vatandaş ne yapsın? Üfürükten bir olay için neden insanların elini kolunu bağlıyorlar, saçmalıktan başka birşey değil. 2 çocuk var bakacak kimse olmadığı okulu işyerime yakın bir yere aldırdım, 2 otobüsle işyerine gidebiliyorum. Başkasının çocukları mağdur olmasın diye arabamızı feda ettik olan benim çocuklarıma oldu.
    Bu yüzden trafik polisi tutanak tutarsa kesinlikle kusur oranı yazdırın. Yoksa benim gibi uğraşırsınız.




  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.