Şimdi Ara

Kendine mail atarak tastiklemek?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
20
Cevap
0
Favori
746
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • ben bazı şiirler şarkı sözleri yazdım ama noterde tastiklemek pahalı acaba bu şekilde tastik tam nasıl oluyor ve mobil uygulamama bu uyarıyı koymalı mıyım çalınmayı önlemek adına?



  • Kendine mail atarak tasdik?
  • sertosman S kullanıcısına yanıt
    evet böyle bir yöntem var ama burda bilen yok sanırım ayrıntıları!
  • Bahsettiğiniz eski bir yöntem fakat halen kullanılabilir. Korunmasını istediğiniz eseri iadeli taahhütlü olarak kendi adresinize gönderip zarfı açmıyorsunuz bu durumda ileride bir durum söz konusu olduğunda bu mektupla eserin kendinize ait olduğunu ispatlayabiliyorsunuz.
  • sahiplen.com var mesela bu iş kullanılabilinen
  • poko001 P kullanıcısına yanıt
    bu dediğiniz pttden yapılıyor sanırım ama benim yöntemimi ileride mahkemeye sunarken emaili mi göstericem? ayrıca uygulamamın hakkımızda bölümünde bunu tastiklediğimi belirtsem kimse girişmez değil mi?
  • "Email" değil "mail" yani elektronik posta değil gerçek mektup. Kendi adresinize iadeli taahhütlü mektup gönderip bunu açmadan sakladığınızda bu eseri ilk olarak kendinizin ürettiğini ispatlama şansınız oluyor yani ileride olası bir mahkemede delil olarak bu mektubu göstereceksiniz. Normal şartlarda aksi belirtilmedikçe her eser zaten koruma altındadır. Yasal haklara ilişkin uyarılar bilgilendirme amaçlıdır. Eserinizi tasdiklerseniz o eserin sahibi olduğunuzu ispatlamış olursunuz fakat bu eserin çalınmayacağı anlamına gelmez. Siz eserinizi sadece TR'de tasdiklerseniz ancak çalan kişilerin TR vatandaşı olması durumunda hak talep edebilirsiniz yani bir Viyetnamlı eserinizi çalıp kullanabilir ve ya yurtdışından yayın yapan siteler eserinizi kullanabilir. Böyle bir durumda siz ancak çalıntı yapılan siteyi TR'den erişime engelletmek için uğraşabilirsiniz. Yasal açıdan global bir koruma istiyorsanız WIPO gibi uluslararası bir kuruma onaylatmanız gerekir bu durumda WIPO üyesi Ülkelerin vatandaşları hakkında da yasal işlem başlatılabilir fakat WIPO için yüksek miktarda ödeme gerekir.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: poko001

    "Email" değil "mail" yani elektronik posta değil gerçek mektup. Kendi adresinize iadeli taahhütlü mektup gönderip bunu açmadan sakladığınızda bu eseri ilk olarak kendinizin ürettiğini ispatlama şansınız oluyor yani ileride olası bir mahkemede delil olarak bu mektubu göstereceksiniz. Normal şartlarda aksi belirtilmedikçe her eser zaten koruma altındadır. Yasal haklara ilişkin uyarılar bilgilendirme amaçlıdır. Eserinizi tasdiklerseniz o eserin sahibi olduğunuzu ispatlamış olursunuz fakat bu eserin çalınmayacağı anlamına gelmez. Siz eserinizi sadece TR'de tasdiklerseniz ancak çalan kişilerin TR vatandaşı olması durumunda hak talep edebilirsiniz yani bir Viyetnamlı eserinizi çalıp kullanabilir ve ya yurtdışından yayın yapan siteler eserinizi kullanabilir. Böyle bir durumda siz ancak çalıntı yapılan siteyi TR'den erişime engelletmek için uğraşabilirsiniz. Yasal açıdan global bir koruma istiyorsanız WIPO gibi uluslararası bir kuruma onaylatmanız gerekir bu durumda WIPO üyesi Ülkelerin vatandaşları hakkında da yasal işlem başlatılabilir fakat WIPO için yüksek miktarda ödeme gerekir.
    tam nasıl yapacağım? yazılarımı flash diskten kağıda aktarıp ptt ye gidip bunu adresime gönderin mi diyeceğim? prosedür nedir?




  • Yazılarınızı kağıda aktaracaksınız ve kendi adresinize iadeli taahhütlü mektup olarak göndereceksiniz. Mektup size ulaştığında kesinlikle açmadan saklayacaksınız.
  • Elektronik posta bu konuda en kolay çözüm olacaktır; eseri kendinize e-posta yoluyla ilettiğinizde hem içerik hem de iletim tarihi açısından şüpheye yer vermeyecektir. Üniversite yıllarında fikri mülkiyet hukuku hocamızı yorumu bu şekildeydi.
  • Augias kullanıcısına yanıt
    peki kendi adımla aynı önadlı outlook hesabımdan gmail hesabıma mı atacağım?
  • Hayır gmail hesabından aynı hesaba mail atabilirsiniz.
  • Noterler Birliği'nin sayfasında Elektronik Tespit prosedürü var. Eseri internet ortamında paylaşmayı düşünüyorsanız önceden bu şekilde koruma altına alabilirsiniz diye düşünüyorum.
  • DiriliŞ_97 kullanıcısına yanıt
    tam olarak nedir bu para gerekiyor mu? ve kendine mail atmak çözüm olmaz mı?
  • Dedikleriniz mantikli ama kanun noter tarafindan tasdikli evraki tanir diger yontemlerde hakim bilirkisiden destek vs isteyebilir surec uzarda uzar 2 durusma arasi minimim 3 ay
  • Elektronik ortamda yer alan verilerin belli bir zamanda ve belli bir yerde mevcut olduğunu tespit eden bir sistem. Yani bahsettiğiniz o şarkı sözlerinin ilk olarak sizin tarafınızdan internete sunulduğunu gösterir nitelikte resmi bir saptama yapıyor. Noterler Birliğinin sitesinde görüntü sayısı ve dosya boyutuna göre ücretlendirme yapılır diye geçiyor. Bunun yanında size tespite dair elektronik tutanak gönderiyorlar. Mail yada iadeli taahütlü posta yolunu hiç denemedim o yüzden bilemiyorum.
  • Tasdix.com



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Slifer45 -- 19 Mart 2019; 8:45:55 >
  • Augias kullanıcısına yanıt
    Email hesabı kapatılır ve veri tabanından silinirse, email kaybedilir ve ya çalınırsa ya da email hizmeti sona erdirilirse ne olacak hocanız bunlardanda bahsetmiş miydi ?
  • poko001 P kullanıcısına yanıt
    Bu sadece bir öneri kimseyi bu şekilde yapmaya zorlayan olmadığı da ortada olduğuna göre; yardım amaçlı mesaja cevabınızdaki üslup hoş olmamış.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.