Şimdi Ara

Sigarayı bırakıp, E-Sigaraya geçişimin 3. ayında...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
1
Favori
1.346
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selamlar dostlar,

    Yaklaşık 10 senedir günde 2 paket içtiğim sigarayı yaklaşık 3 ay önce bırakma kararı almıştım. Daha önce de pek çok kere karar almıştım fakat sonunu getirememiştim.
    Nikotin bandı vs. denemiştim ama fayda etmemişti. Fark ettim ki olay nikotinden ziyade buharlama isteğiydi. Tabiri caizse: Dudak tiryakiliği...

    3 ayda hissettiğim farklılıklar;

    Sabahları çok daha dinç kalkıyorum.
    Yaşadığım şehrin her yeri merdiven ve yokuş. Artık bu yokuşları nefesim tıkanmadan çıkabiliyorum.
    Nefesi sonuna kadar içime çekmeye çalışırken önceden acı hissederdim, artık bana mısın demiyor.
    Sabahları ağzımda o iğrenç sigara tadıyla kalkmıyorum.
    Kendimi çok çok daha enerjik hissediyorum.
    Ayda 600 lira sigaraya harcamıyorum, likit masrafım en fazla 100 lira ayda. Senede bir pamuk-tel alıyorum o da 30-40 liraya geliyor senede.
    O iğrenç sigara kokusunu (evet, bırakınca sigara kokusu 1. ayın sonunda size zehir gibi geliyor) üstümde taşımıyorum.

    E yani evet şimdi, sigarayı bıraktım diyorsun, e-sigara içiyorsun; nasıl bırakmak bu? Diyenler olacaktır elbette. Ancak başta şunu söyleyeyim, e-sigara bir geçiş süreci olarak görülmeli. Önce 0.6MG nikotin içeren likit ile başlıyorsun, 1.5 - 2 ayın sonunda bunu 0.3MG'ye indiriyorsun. Kendin belirlediğin bir zaman sonra 0.1MG'ye en sonunda da 0MG'ye indiriyorsun. Ben şuanda 0.3MG'ye düşürdüm.

    Çevremde çok fazla insan başlarda söylendiler,

    "Yaa herkes bırakıcam diye başlıyor sonra hem sigara hem bunu içiyorlar, hiç alma."
    "Kanka o daha zararlı diyorlar, haberin olsun."
    "Ciğerlerde su topluyormuş dikkat et."

    Gerekli araştırmaları yaptığınızda, yapılan araştırmalarda normal sigaradan %97 oranında çok çok daha az zararlı olduğunu göreceksinizdir.

    Sigarayı bırakmak isteyenlere çok çok iyi bir yol olabilir diye düşünüyorum. Ben 3 ay önce kararımı verdim ve başta cihaz, likit, pamuk, tel vs. biraz harcamamı yaptım. Ama 3 aydır içmediğim sigaradan kârım: 1800 TL...







  • İnşaAllah bir daha başlamazsın. Bir de ben bırakabilsem şu mereti ne iyi olacak.
  • ben de denedim onu da sürekli yanında taşı et likiti pili bilmemnesi uğraşmak istemiyor insan bir süre sonra
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Skymarc

    ben de denedim onu da sürekli yanında taşı et likiti pili bilmemnesi uğraşmak istemiyor insan bir süre sonra
    Başlarlda öyle hocam, ama zamanla alışıyorsunuz. 2 pil alın VTC6 piller. Bir de şarj cihazı. Gece bırakın şarja. Sizi tüm gün dilediğiniz gibi götüreceklerdir.
  • 2 yıldır bende esigara içiyorum ama sigarayı bırakamadım :)
    ha noldu, günde 1 paket içerken şimdi maksimum yarım paket içiyorum. ortalama 5-6 dal gidiyor günde.
    onlarda yemekten sonra falan içtiklerim.
  • Hououin Kyouma! kullanıcısına yanıt
    ben 5-6 ay kullandım ama likit akması olayı beni çileden çıkardı. ne kadar sağlam yaparsan yap bir şekilde akıyor o likit. hangi cihaz var sizde smok alien vardı bende
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Skymarc

    ben 5-6 ay kullandım ama likit akması olayı beni çileden çıkardı. ne kadar sağlam yaparsan yap bir şekilde akıyor o likit. hangi cihaz var sizde smok alien vardı bende
    Hocam aslında olayın cihazla bir alakası yok, olay tamamen cihaza taktığımız atomizerde bitiyor. Kalitesine göre akıtıp akıtmıyor. Ben Vaporesso SWAG marka cihaz aldım. Kendi kafasındaki atomizeri de çıkarıp SERPENT MINI diye bir atomizer taktım. Yapma amacım, hem likitin tadını daha iyi almak hem de pamuğu teli kendim sarım paradan kurtarmak istememdi.

    Akıtma illa biraz da olsa oluyor hocam. En iyisinde de oluyor. O yüzden elde hep bir peçete gerek. Ama, çok da gezer ederim şimdiye kadar hiç likitin akıp bir yerimin batması durumu olmadı.




  • Ben de 2018 Mart’tan beri elektronik sigara kullanıyorum. Masraf gerçekten fark ediyor, tabi ben cihazlarda biraz fanteziye kaçmış olsam da sigarayı bırakma niyeti olanlara tavsiye ederim.
  • Hocam kullanımı kolay, çabuk bozukmayan 200 tl civarı bir esigara var mı yoksa düzgün birşey almak istiyorsak en az 400-500 tl harcamamız mı lazım?
  • bende ateşli içmiyorum 2 aydır.(1 yıldır e sigara içiyorum ara sıra ateşli kullanıyordum) esigaranında masrafı çok aslında bakmayın. benim gibi sürekli yenilik arıyorsanız masraf oluyor. 3 tane atomizerim var mesela bunların tanesi 250 lira. çeşit çeşit pamuk + tel aldım bunlar hep masraf. likit konusunda daha tam aradığımı bulamadım. şu an işsizim daha önce yaptığım likitleri tüketiyorum yeni likit yapamadım. parayı bulunca rdta atomizer alacağım mesela en kötü 200-300 lira..

    nefes darlığı yapıyor bende e sigara. ozellikle 9mg nikotinli likitleri tükettiğimde çok farkediyorum nefes darlığını ( mtl içim ) dl içimde daha çok nefes darlığı oluyor.

    en güzeli sigaraya hiç başlamamak. ne güzel 1 sene bıraktım 2 kere. 2 sinde de başladım aptal gibi.
  • esigara ile 4. yılım doldu. gayet memnunum ben de. günde 2 pakete yakın içerken 4 yıldır hiç paket almadım cidden.
  • E-sigara belki bir geçiş olabilir ama kendinizi kandırmayın gençler.

    Bırakmak kafada gençler.

    19 yıl içtim. Günde yarım paket de içtiğim oldu, hayatım alt üst olduğu dönem 3 paket içtiğim de oldu.

    2 defa bırakmaya yeltendim. Biri 3 ay sürdü, öteki 1 yıl bile değil. Sonrasında yine başladım hem de eskisi gibi sanki hiç bırakmamış gibi devam ettim.

    En sonunda geçenlerde "yeter" dedim ve noktayı koydum.

    Sıkıntılı dönem ilk 5 gün oldu. Ciddi anlamda "Lan ne bırakıyorsun, iç bi tane" diye beynim beni çok yedi. Boğazım düğümlendi vs.

    5 günün sonrasında ciddi anlamda rahatladım.


    Şu anda sadece ve sadece özel gün ve gecelerde, canım isterse içiyorum ama sigara değil. Puro içiyorum... Çok daha keyifli oldu hayatım.

    Bir an evvel bırakın gençler.





  • İçmeyen anlamaz gibi laflar ı çok duydum ama herşey kafanızda biter gençler. Kendinizi kandırmayın boşuna. Allah göstermesin en ufak bir sigara ile ilgili sağlık sıkıntınız olduğunda direk olarak sorgusuz sualsiz bırakıyorsunuz. Hemde korkudan Yaşanmış örnekleri çok var emin olun. Hasta olmadan bırakın şu mereti
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Skymarc

    ben 5-6 ay kullandım ama likit akması olayı beni çileden çıkardı. ne kadar sağlam yaparsan yap bir şekilde akıyor o likit. hangi cihaz var sizde smok alien vardı bende
    Cihazın temizliğini yapman lazım. Akıtma olayı fikrimce normal olan birşey. Şöyle izah edeyim, sonuç olarak buhar çıkıyor, çıkamayan buhar atomizerde kalıyor, bu illet illa bir yerden çıkacak, çıkan tarafıda hava kanalları oluyor. Belli bir alışkanlık düzeni yapılması gerekiyor. Gerisi konu sahibi arkadaşında dediği hibi huzurlu ve mutluluk verici bir süreç. Mükemmel bir süreç desek yerinde olur.

    Not: likitin sıvılık oranı da buna etken tabiki.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uNequAL -- 25 Şubat 2019; 15:35:49 >




  • Buharın ciğerde su toplattığı doğru mu
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.