Şimdi Ara

Sakıncalı içerikler Instagram üzerinde buzlanacak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
291
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj



  • Bugün milyarlarca kişinin her gün uğrak yeri haline gelen sosyal ağ platformları her zaman dört dörtlük bir hizmet sunmuyor. Yediden yetmişe herkesin baktığı içeriklerde sakıncalı olanlarını engellemek en önemli konulardan birisi haline geldi.


     


    Buzlama yöntemi


     


    Fotoğraf paylaşım devi Instagram, intihara teşebbüs veya kendisine zarar verme izleri barındıran içerikleri gözden uzak tutacak bir yöntemi test ediyor. Bu yöntem şüpheli içeriği buzluyor ve kullanıcının izlemek için ekrana tıklaması gerekiyor.


     


    Ayrıca Bkz.Xbox için yakında yeni bir çapraz platform desteği sunulacak

    Yeni yöntem geçtiğimiz haftalarda yaşanan acı olay sonrasında gündeme geldi. Instagram ve Pinterest ağlarında kendisine zarar veren insanların paylaşımlarını izleyen 14 yaşındaki İngiliz Molly Russel hayatına son vermişti. Ailesi intihardaki en büyük sebebi sosyal ağlarda bulmuştu.


     


    Instagram özellikle içeriklerin daha verimli incelenebilmesi adına önemli yatırımlar yapıyor zira bu tür içeriklerin tespit edilebilmesi biraz daha zor. 2016 yılından bu yana intihar içerikleri için gönderilerde raporlama araçları sunuluyor. Yine kendisini yaralamaya yönelik gönderilerin engellenmesi de kullanım sözleşmesi içerisinde yer alıyor.


     


    Instagram yetkilileri pek çok ülkenin devlet organları ile iş birliği halinde. Gelişen olaylarda sosyal ağın sorumluluğunu arttırmak için devlet organlarının tavsiyeleri de değerlendiriliyor.




     


     







  • bu haberin bilime katkısı nedir !?
    haber niteliği bile olmayan konuları neden gündem diye bize sunuyorsunuz !?

  • Bu zaten uzun süredir böyle. Özellikle nat geo çok kullanıyor bunu avlanma fotolarında. Yeni bir şey değil ki.
  • Zaten çoktandır yok mu böyle bir şey

  • Ekrem71 bu uzun zamandır olan bir şey.

  • Instagram çıktığından beri olan şeyi haber mi yapmış bu elmanın çocuğu

  • sansürlü internet... yobaz tayfası sevindirik oldu...
  • Hayırlı olsun Ekrem bey internet bağlatmışsınız

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gizli olunca insanın merak duyguları kabarıyor,daha bir bakası geliyor.

  • Ara keşfet bölümünde;

    <b>'Beğeneceğinizi umduğunuz videolar'</b> başlığı altında sunulan videolar tamda benim ilgilendiğim ve memnuniyetle izlediğim içeriklere sahip. Buraya kadar sorun yok. Tamam

    Ancak;

    Yine aynı bölümde; takip ettiğim kişilerin arkadaşlarına ait paylaşımlarda ki videoların altında <b>“İzlediğin videolara göre”</b> uyarısı yazıyor.

    Bu durum benim ilgi alanım olan konuları içermemekle birlikte daha önce hiç bir şekilde izlemediğim ve izlemekten hoşlanmadığım videoları içermektedir.

    Benim ilgi alanım olmayan bu videoların altında sanki daha önce izlemişim gibi adeta imzamın olmasının sebebi nedir? Bilen Var mı?

    Bu durum instagramın, <b>benim izlemediğim arkadaşlarımın arkadaşlarının izlediği videoları sanki ben izlemişim gibi yayınlaması</b> sehven bir hatası mıdır. yoksa bu durumdan sadece ben mi şikayetçiyim?

    İlginiz için şimdiden teşekkürler.

    Mustafa kalfa
    Telefonum iPhone 7 plus. mkalfa@gmail.com




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.