Şimdi Ara

Uygun Fiyata 4K Destekli 2 Farklı Android Tv Kutusunu İnceliyoruz

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
61
Cevap
0
Favori
1.667
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bu videomuzda GearBest üzerinden uygun fiyata aldığımız 2 farklı Android tabanlı 4K Tv kutularını inceleyeceğiz.İki üründe 4K destekli olduğunu belirtsede canlı test ile bakalım onayımızı alacacak mı?
     
    Video da bulunan Tv kutularının model isimleri V88 ile X88'dir hemen alt kısma link ekledim arkadaşlar.
     
     







  • Bence ve kendi şahsi fikrim 4K film seyretmek için bu kadar ucuz bir cihaz almak biraz abes. Zaten inceleme yapan arkadaşın izlediği TV'de 4K'nın hakkının verecek bir TV ekranı değil. 4K, 4.096 x 2.160 çözünürlük demek ve bu da kusura bakmayın öyle 49 inç bir televizyon için fazlasıyla büyük bir çözünürlük. 4K bir görüntünün hakkını vermek için bir hayli büyük ekran bir UHD veya 4K bir TV'ye ihtiyaç var. Böyle bir filmin 40 gb altında bulmak da mümkün değil bu da bir hayli büyük bir HDD almak ve yedeklemek demek. Bunları internetten indirmek için de bir hayli zaman ve kota masrafı gerekiiyor. Bu filmleri online bir servisten izlemek ise 4K destekli bir hayli hızlı bir internet bağlantısına gerek var. Yani gereksiz ve hakkını veremeyeceğiz bir bütçe ile bunları seyretmek tamamen absürt ve saçmalık. Hele ki Youtube'da 4K içeriği açıp önündeki küçücük laptoplardan seyretmeye kasanlar var ki onlara insan nasıl güleceğini şaşırıyor. Telefonundan 4K seyretmeye kalkana ise gülmeyi bırakın acımak lazım. Gözünüzün göremeyeceği bu kadar ayrıntıya bu kadar para bayılmak görgüsüzlük ve cahilliktir. 4K içerik seyredebilecek bir arşiv ve ekrana sahip olan biri de 150 300 liralık böyle dandirik Android TV'ler ile hiç uğraşmasın bence. 500 + 1000 lira üzeri bir cihaz öylesi bir zevk ve keyif adamını anca keser. Orta karar bütçeli kullanıcılar için kaliteli bir film boyutu 750p veya 1080p ile ve ortalama 1gb ila 3gb boyutlarda tatminkar izlersiniz. Ama 8gb dan fazla bir boyut filmi, ki bu filmin hakkını verecek bir sisteminiz var ise ancak indirmenizi sağlık veririm. Gerisi özenti ve safi masraf. (HDCam bir filmi 8gb olarak da indiren gördü gözlerim onlar ayrı bir komedi)
    gözüm ve başm felaket ağrıdı ssürekli kameranın fokuslamaya çalşması elinizin kumandayla birlikte sürekli dans etmesi, çok fazla gereksiz cümleler davoraya anlatırmış gibi cümle terimleri "düğmeye bastım,şimdi geri bıraktım, kumandayı aldm geri bırakmadım kaliteyi ayarlaya girdim vs. vs... çok izleyemedm ileri sara sara baktım. elinisa sağlk

    ve inceleme video üzerine olmuş, bi gamepad bağlasanızda oyn testi yapsanız, googleplay içeriğini görsek, netflix te nasl onu bilsek, web browser nasldr onu şey etsek
    mesela googleplaydaki 4k playerları o kasan cihazda deneseydnz bi baksaydnz
    dikkatimi çeken bir şeyler var. mesela videoda x88 gearbest fiyatı 250 denirken, gearbest de ise 400 görünüyor an itibariyle. ram 2gb denirken gearbest ram miktarını yazmamış sadece ddr3 demiş. tek bir eleştirim olcak video ile ilgili. işletim sisteminden hiç bahsedilmedi. vakit de gerçi geç ama ben hatırlamıyorum. mevcut sğrğm 7.1 android ve bence eski bir sürüm artık. kısaca tanıtım videosu iyiydi ama tavsiye olarak bence hiç biri. :D
  • Android TV kutuları sayesinde, TV lerin iğrenç işletim sistemlerine mahkum değiliz.

  • güzel inceleme olmuş. daha üst seviyeleri de görmek isteriz.

  • Videoyu tamamiyle izlemedim ama 4.50 dakikadayım ve başım ağrıdı. Sürekli kamera focus yapmaya çalışıyor. focus u sabitlesenizde öyle çekseydiniz ki bu videoyu işlediniz ve yayına sundunuz.

    Gerçekten kapatasım geldi ama cihazları merak ettiğim için zorla izliyeceğim. Focus olayına bir çare bulun artık.

  • Elinize sağlık. Güzel çekim ve sunum yapmışsınız.

  • 1ses1 kullanıcısına yanıt
    Sonrası daha iyi sıkıntı yok. Evet manuel fokus daha kullanışlı olurdu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1ses1 kullanıcısına yanıt
    Hak veriyorum sana dostum ilk çektiğim görüntü öyle olmuş malesef :( Valla Sony nin tek sevmediğim yanı dahili ekranından hiçbirşey anlaşılamıyor olması. Pc ye atınca görüntüleri farkettim anca. Sonrasındaki açı daha net oldu. O yüzden tekrardan kusura bakma dostum.

  • Uzun süreli kullanımda x88 modelinde ısınma kaynaklı takılma kapanma problemi var mı?

  • Hocam merhabalar. Videolarınız gayet güzel, DH'yi kaliteli buluyorum ve DH kalitesine uyuyor açıkçası. İlk önce bunu belirteyim istedim :)

    Dosya yöneticisi olarak MiXPlayer'ı ve video oynatıcı olarak da her ne kadar PC'de nefret etsem de VLC Player'ı denemeniz mümkün mü? Çünkü arayüz ve işlevsellik olarak en iyileri onlar diye biliyorum. 4K video oynatma noktasında ses seçiminde belki yardımcı olabilir.

  • Şu videoları youtube'a atın da ilkel player'ınızla işkence çekmesek. Haa, ne dersiniz?

    EDIT: JW player kullanıyorlarmış Teknoloji sitesi güya
  • Ben 48 Tb arşivde takıldım. Bunun hdd maliyetini geçtim bu hdd leri nerde muhafaza ediyorsunuz. İçinden bir tanesini takıp çalışmadığını gördüğünüzde başınızdan aşağı kaynar sular dökülmez mi? Ben de 3 tb raid 0 yapılandırması içindeki verileri kaybetmiştim. İşin kötüsü ne kaybettiğimi de bilmiyorum ne vardı içinde 😄.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • İncelemeyi amatörce buldum kusura bakmayın. Bir tvboxtan tek beklentiniz herhalde 1080p veya 4k görüntüleri oynatabilmesi. Cihaz seçimleri de yanlış.
    Bir de işletim sistemlerini karşılaştırmışsınız ama miboxta bunlardan farklı bir işletim sistemi var. Mibox Android TV OS ile çalışıyor. Bunlar normal Androidin özelleştirilmiş arayüzü ile.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • SudaEriyenAspirin kullanıcısına yanıt
    GB virali :)
  • 8:17 - "bastım"
    8:26 - "beş saniye sürdü açması"


    Ayrıntılı inceleme için teşekkürler. Cihazları birçok yönden zayıf buldum. Benim arzuladığım cihazın icat edilmesine daha yıllar var demek ki. O vakit gelene kadar en iyi çözüm hâla evdeki bilgisayar veya dizüstünü bağlamak.
  • miki kullanıcısına yanıt
    Aynen hocam.
    Söylenen "ben bunları gbten satın aldım".
    Asıl söylenen "gb bize bunları gönderdi".

    Çalışan arkadaş biraz senin incelemelerini izlese iyi olur.
    Bir de videonun başında 4-5 kere kim olduğunu anlayabilmek için tekrar dinledim. Mesut çevik, erdi Özüağ gibi bir isim duymaya çalışıyorum. Meğerse nikini söylüyormuş.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • dostum sen super "reviever"sın. hem yazı hem görüntülü bize bu güzellikleri en kaliteli şekilde sunuyorsun. gerçekten teşekkürler.

  • labtek38 kullanıcısına yanıt
    Valla 2rb disklerden 3 tanesini kaybettim zaten yüreğime inmişti ve sonuncusunda gittim 8tb seagate aldım 4 tane mevcut şuan filmlerin çoğunu attım diske. Diğerleri ise hala 16 tane 2tb lık disklerde. Fakat hepsinde film yok :) Fimlerin oldukları 48tb ediyor. Fakat şuan 4k video edit yaptığımdan dolayı her ay 1tb civarı video birikiyor ve her yerim azaldığında 8tb disk alıyorum bu ay yine alacağım malesef :( biz çektiğimiz videoların ham görüntülerinide saklıyoruz ilerde lazım olur diye.

  • sertacaygun kullanıcısına yanıt
    Öncelikle çok teşekkür ederim dostum. Senin dediğin uygulamalar elbette daha kullanışlı fakat inceleme kısmında kendi dahili oynatıcıları ile test edip eksi yönünü göstermeyi daha uygun gördüm :)
    Ekstra playerlar elbette ki daha mantıklı bir seçim olacaktır dediğin gibi :)

  • SudaEriyenAspirin kullanıcısına yanıt
    Yorumun için teşekkür ederim.
    Fakat öncelikle şunu belirteyim zaten bu tv bozlarda da Android Tv Os tabanlı :) Hatta x88 birabir MiBox ile aynı.
    Mi box ile kıyaslamak gerekirse en basitinden miboxın sürümü 6 idi box 3 için diyorum elbette. Ve donanım olarakta x88 miboxtan daha stabil ve iyi.
    Bu sebeple fiyat oranını da ele alırsak x88 250tl civarı mibox 3 ise 400tl civarı.
    Bunu belirtmem deki amaç dha uygun fiyata daha kaliteli ve güncel ürünlerin piyasada var olabildiği.

  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.