Şimdi Ara

PUBG, telif hakkı ihlali nedeniyle Fortnite'ın yapımcısı Epic Games'i dava etti

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
547
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj

  • Dünyanın en çok oynanan çevrimiçi oyunlarından PUBG (PlayerUnknown’s Battlegrounds) ve Fortnite'ın rekabeti artık mahkeme salonlarına da taşınıyor. PUBG Corp., Battle Royale oyun modunu kopyaladığı gerekçesi ile Fortnite'ın geliştiricisi Epic Games'i mahkemeye verdi.

     


    PUBG ve Fortnite aynı oyun motorunu kullanıyor


    Sadece öldürme odaklı olan ve harita üzerinde canlı kalan son kişi olmanın hedeflendiği Battle Royale modu günümüzde birçok oyunda mevcut ve bu oyunların en çok oynananları ise PUBG ve Fortnite. Korea Times'ın haberine göre PUBG ve Fortnite oyunlarının arasındaki benzerliğin telif hakkı ihlali oluşturup oluşturmadığı Seul Bölge Mahkemesi tarafından soruşturuluyor.


    Kore mahkemesinin soruşturmaları ne zaman yürüteceğine dair bir bilgi verilmezken PUBG'nin geliştiricisi Bluehole konuyla ilgili olarak: "Epic Games bizim oyun motorumuzu geliştiriyor ve onlara yüksek miktarlarda telif ücreti ödüyoruz. Gelecekte de iş ilişkimizin devam etmesini bekliyoruz ancak bu davayı kendi telif haklarımızı korumak için açtık." açıklamalarını yaptı.

     







  • Bluehole ağlamaya başlamış. PUBG'nin bitişi yakındır.

  • Saçmalık. Sanki pubg'den önce battle royale oyunu yoktu. O zaman h1z1 geliştiricileri de bluehole'a dava açsın.

  • Hiçbir şey çıkmaz bu davadan eğer bir şey çıkarsa bundan önceki battle royal oyun yapımcılarıda blueholea dava açar

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • PUBG fazlasıyla abartılan, buglarla dolu bir oyundur. Sene 2018 ama adamlar hala şu saçma sapan şeyleri düzeltemiyorlar. Fortnite'tan örnek alın biraz^^

  • Pubg sıçtık sıvıyoruz.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • H1Z1'in mühendisleri yaptı zaten. Kendi kendilerine mi dava açsınlar? Orta yolu bulmak için satılan her PUBG oyunundan alınan komisyon ücretinden vazgeçebilir Epic Games. Bug sorununa değinirsek, Epic Games tabiki de kendi oyun motoru olan Unreal Engine'yi en iyi şekilde kullanır. Buglardaki sorunlarda gene Epic Games'in Bluehole ekibine yardımcı olması gerekir.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Fivesecond

    H1Z1'in mühendisleri yaptı zaten. Kendi kendilerine mi dava açsınlar? Orta yolu bulmak için satılan her PUBG oyunundan alınan komisyon ücretinden vazgeçebilir Epic Games. Bug sorununa değinirsek, Epic Games tabiki de kendi oyun motoru olan Unreal Engine'yi en iyi şekilde kullanır. Buglardaki sorunlarda gene Epic Games'in Bluehole ekibine yardımcı olması gerekir.
    Pubg’yi h1z1’in yapımında yer alan mühendislerin bi kısmı h1z1 de istediklerini gerçekleştiremeyip işten çıkıp farklı bi stüdyo kurarak yaptılar. Yani tamamen farklı stüdyolar ve davada açılabilir kendi kendilerine mi açsınlar diye bi kafa yok yani bambaşka firmalar ikiside suan.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Büyük ihtimalle kendileri de kazanma ihtimallerini düşük görüyorlardır ama denenmeye değer.

    PUBG olmasaydı Fortnite bu kadar tutmayacaktı. Hatta belki çoğu kişi adını bile duymaz olurdu. PUBG, oyuncuların Battle Royal'e geçiş aşamasında kilit rol oynadı. Daha sonra 16 yaş altı kesim sayesinde Fortnite öne çıktı işte. PUBG Dota ise Fornite LOL'dür.
  • Bluehole sağa sola dava açacağına önce gitsin performans sorunlarını düzeltsin. Çatışmanın ortasında fps drop yemek nedir. Allah bin bir türlü belasını versin. Sinirden klavye mouse'u parçalayacağım az kaldı.
  • Tutmadı mı? Eee Battle Royal yapalım abi.
  • O zaman her oyun türü içindeki oyunların yapımcıları birbirine dava açsın. :) Böyle saçmalık görülmedi. Battle Royal artık bir tür oldu.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Böyle b*ktan bir oyunu nasıl bu kadar büyüttüler anlamıyorum.Arkadaş hediye etti 2017 mayıs ayında zorla 20 saat oynadım buglardan crash vermesinden bıkıyor insan.Paraşütle bile inerken insan buga girip ölüyor kaç kere yerin altına girdim garip bir şekilde hele o motorla düz yolda görünmez duvara çarpıp patlamak daha neler neler var parasını kat kat çıkarıyor orası ayrı ama alınmaz.
  • pubg h1z1 den çakma, biraz daha iyi grafikler öne geçti. fortnite çıktığında dalga geçiyolardı bu ne lan diye, adamlar pubg yi sallamaya başlayınca uu beybi demişler
  • Hadi oldu ya Bluehole emmi oglu sen artik bizim Oyun motorunu kullanamazsin dese ne olacak .?

    Sozlesmede bu haklari var sa ne olacak.

    Ue denilen motor zaten gelistiricilerin cop uretmek icin kullandigi bir oyun motoru.

    Ark dan tut pubg ye .Bu motorda beceriksiz gelistirici varsa oyun optimize ozurlu doguyor ve kesinlikle sonradan cozulemiyor.



    Cidden Epic games sozlemede hakki varsa bundan sonra benim oyun motorunu kullanamaz ve gelistirme yapamazsin derse ne olacak.



    Komik komik olaylar cidden, ozaman ilk FPS ve TPS oyunlar da pubg ye dava acsin.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.