Şimdi Ara

Arabanın yürüründen gelen dalgalanmalı vou yada uğultu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
1
Favori
4.033
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar.
    2011 model Peugeot 1.6 HDI outdoor yeni araba aldım.
    Arabada giderken çok nadir olarak dönen bir parçanın uğultusu gibi dalgalanmalı vou vou yada von von diye ses geliyor.
    Arabanın viteste yada boşta olması sesi değiştirmedi.Alirken yoktu expertiz de yoktu.Ses ara sıra geldiği için sanayide servise ustayada götürdüm 10 km test sürüşünde gelmedi lifte alındı bir problem görülmedi.
    Sesin motor ve güç organları ile alakası olmadığını düşünüyorum (boşta veya debriyaj basılı ikende geldi)

    Arabanın yürüründen gelen dalgalanmalı vou yada uğultu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Alternator den olabilir,kayislardan olabilir.porya dan olabilir

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bence porya bilyası kardeş. Aynı sıkıntıyı yaşıyordum 2 porya aldım kafa rahat. Araba liftteyken tekeri el yordamıyla çevirip göbeği dinlersen fikir verebilir. teker döndükçe göbekden vuvultu geliyorsa değişecek.

    Değiştireceksen göbek alıp tornada yaptırabilirsin. fakat absli modellerde göbek ayriyetten yok tüm parçayı değiştirmen lazım.
  • 2 gündür gelmiyor.Poryalardan olsa sürekli gelir mantigindayim ama yinede alternatör ve poryalari kontrol ettireyim teşekkürler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu uğultu gelirken diresksiyonu sağa sola çevirmek uğultunun frekansını değiştiriyor yada uuğultuyu kesiyor ise porya bilyasındandır.
  • Merhaba ses tekrar gelmeye başladı

    2011 model 1.6 HDI önden çeker 207 aracımda yolda hareket halindeyken ön taraftan vonlama, uğultu gibi ses geliyor.



    Buraya sesi yükledim.

    https://vocaroo.com/i/s1URFfBnNAzb



    Arabanın viteste yada boşta olması debriyaja basmak sesi değiştirmiyor.



    Ses 2 aydır nadiren geliyor.Genelde direksiyon sağa hafif çevirilince geliyor duzeltince yada sola çevirilince kesiliyor.5 saniye dalgalı şekilde geliyor zaman zaman yapıyor.



    Tamirci tüm ön takım parçalarını degistirmemesi için sesi dinleyip tavsiyede bulunursanız sevinirim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Alakasız gibi görünebilir ama fren diskleri ne zaman değişmiş ? Ön aks fren kuvvetleri arasında baya fark var.

    Babamda megane 1 vardı zamanında, araçta 60-70 te başlayan acayip bir uğultu vardı, bilyalara baktırdık değil, hatta ustanın biri diferansiyel yatakları dedi.

    O arada aracın frenleri bitti, disk ve balata değiştik, ses kesildi. Meğerse dönen fren disklerinden geliyormuş. Bu arada çok enteresandır ki frene basınca öyle bir titreme de yoktu.

    Sadece hız ile artıyorsa, debriyaja basıldığında veya boşa atıldığında ses değişmiyorsa , motora bağlı tüm ekipmanları ihtimal dahilinden çıkarın. Araç yeni olduğu için aks kafaları veya ön takıma yoğunlaşın. Ön poryalar veya teker rulmanları(bilyaları) da olabilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi msansertekin -- 19 Mart 2018; 16:33:59 >
  • Fren disklerini hiç düşünmemiştim yaparmı acaba araştırayım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aynı sorun Peugeot 208 aracımda 1 yıldır bende de var. Sadece tek bir yönde dalgalı bir uğultu sesi geliyor ve hız 60-70 km/h civarında net duyuluyor. Vites konumu veya devir farketmiyor. Diskler ilginç bir tespit. Başka potansiyel sebep ne olabilir?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 16 Eylül 2020; 18:48:48 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yüksek hızlarda beliren bu tarz periyodik sesler genelde taşıyıcı aksam üzerinde oluşan yatak boşluklarından kaynaklanır. İlk bakılacak yer salıncak burçları. Sonra tüm mafsallar, aks da dahil...
    Kısacası iyi bir ön düzen ustası mafsallarda boşluk olup olmadığına bakar ve değişimi gereken parçayı söyler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benimde 2004 dacia solenzada aynı sorun olmuştu kaldırıma çıktım lastik yarılmıştı.Değiştik iyi bundan atlattık demiştik halbuki 2 yıl sonra durum ortaya çıktı bu iki yıl içinde 2-3 ayda bir aks tekerlek bilyası bozuluyor yolda giderken bir müddet sonra önce cıv cıv sonra uğultu ses çıkarıyor ileriki günlerde bilya dahada bozulunca bu ses tank gider gibi ses çıkıyor durunca ses kesiliyor hareket halinde oluyor ve bozulmuş bilya hareket edip ısınınca ses çıkarmaya başlıyordu.Usta tekerlek bilyasının bozulmuş olduğu şu yöntemle tesbit etti.Yolda giderken direksiyonu ani sağa sola çevirince ses kesiliyor du.Yada hareket siz dururken portlife kaldırıp tekerleği eliyle hızla çeviriyor gelen sesi dinleyip sesden tesbit ediyordu.Bu iki sene süresince yanılmıyorsam 3 defa sağ 2 defa sol aks bilya devamlı bozuldu değiştik..Her seferin de 50 TL bilya 40 TL işçilik verip bilyayı değiştiriyorduk. Neden bozuluyor bulamadılar en son aks taşıyıcı eğilmiş olduğu söylendi,her usta bu eğriliği göremez.Tornacı ve iyi bir usta bunu bu hafif eğriliği görür.Aks taşıyıcı döküm olduğu için doğrultmaya çalışırsak kırılabilir dedi tornacı bizde yenisini aradık yan sanayi uymadı.hurdacılar sanayinde bir tane bulduk tornacı buda eğri dedi.En son 2 sene sonra kazalı bir araç daha denk getirdi RABBİM de ondan yüksek bir fiyata alıp taktık sorun düzeldi ondan sonra artık aks tekerlek bilyası arızası yaşamadım.





  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.