Şimdi Ara

Abilerim kardeşlerim ehliyete yazıldım bir bakarmısınız.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
830
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar yeni ehliyete yazıldım ve dersler başladı yalnız derste sadece kitaptan adım adım ilerliyorlar kendim sadece verdikleri kitaptan çalışsam sınavları geçebilirmiyim. Hadi sınavı geçtim diyelim direksiyon derslerinde sıkıntı çekermiyim bu derslere girmediğim için aslında herkez sınav çok kolay diyorda biraz çalışma ve son 3 dönemin soruları baksanız yeter diyorlarda sizlerin tecrübelerinizden yararlanmak istiyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Çalışılmadan geçilebilir çok zor değil online çıkmış soruları cevapla kendini test et.
    Direksiyon senin bilgine kalmış.
  • Hic calismasan dahi gecebilirsin, ben calismamistim. Genel olarak ortaokul-lise duzeyinde ilkyardim sorulari, arabalara ve trafige biraz merakli birinin kolaylikla cevaplayabilecegi sorular mevcut.



    Direksiyon sinavi ise sinav aninda yasayacagin heyecana gore degisiyor. Normalde gayet guzel surerken yaninda sana not verecek kisilerin olmasi senide benim gibi stres yapabilir.



    Ben kendi direksiyon sinavimi anlatayim, hoca hic sormadan ben hem kaputtakileri hemde aracin icindeki klimayi, gostergeyi vs anlatmistim. Onun sormasina musaade etmemistim ve sormadigi bircok sey kalmisti ancak gidelim dedi, sanirim hepsini bildigimi dusundu. Sanada oneririm hepsini saymani. Biz yokus kalkis vs yapmadik guzergahimizda oldugu halde, ve L parkta yapmadik. Sadece normal park yaptik, onda da ellerinden geldigince yardimci oldular cok fazla kasan biri degildi.



    Zaten 30km/s yukarisina cikilmiyor diye biliyorum, malum Istanbul sartlarinda biz gec kaldigimiz icin 50 civarina ciktigimiz oldu diger adaylarinda sinavini zamaninda tamamlayabilmesi icin bunu hoca zaten soyluyor. Ve 2. Vitestende oteye gecmiyorsunuz. En onemlisi direksiyona hakim olmak ve olabildigince dikkatli davranmak.



    Bana anlayisli biri geldi ama sana cok ciddi ve kati biri gelebilir bunu dusunerek calis, basarilar dilerim

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Trafik ve araçlar hakkında ortalama bir bilgin varsa geçen seneki soruları çöz gir sınava her türlü geçersin nasipse.
    Direksiyon sınavı kolay fakat hata kabul etmiyorlar bu yüzden sakin olup yavaş yavaş hareket edeceksin.
  • Ben de kursa 1 gün gidip bırakanlardanım, detaylandırmayım ama sınıf bayağı tuhafıma gitmişti, nereye düştüm ben diyip bir daha gitmemiştir. çıkmış sorulara çalışarak halletmiştim, yıl 2000.
  • Ben o derslere hiç gitmedim sadece motor bölümünü okuyup 90 aldım. Bir de çıkmış soruları çöz yeter.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Herkeze tek tek teşekkür ederim içimi rahatlattınız :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geçebileceğini sanmıyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • o derslere bende hiç gitmemiştim 1 kez direksiyon eğitimine gitmiştim.
    son 2 yılın çıkmış sorularını çözüyosun, kursun sana verdiği kitapçığı okuyorsun ve sınava girip 90-95 alıyorsun bu kadar basit.
    Direksiyon sınavıda artık senin tecrübene ve bilgine kalmış, sürüşte kendine güvenmiyorsan direksiyon derslerine katıl
  • Sen git derslere, dikkatlice dinle. Anlamadıklarını hocaya sor.

    Çıkmış soruları çöz. İşi garantiye al.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BayTuruncu

    Herkeze tek tek teşekkür ederim içimi rahatlattınız :)

    Tutamadım kendimi



    "Herkes" diye yazılır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1 kere bile katılmadım derse vedikleri kitaptaki ve önceki 5 döneme ait soruları çözdüm 72 ile geçtim. direksiyon dersleriyle ve sınavıyla pek alakası yok o teorik derslerin zaten. e sınava girdim ben b sınıfı ehliyet için yaptıkları sınavda motorsikletin kaç yılda bir muayene edileceği sorulmuş.
  • Ben 2016 da aldım ehliyeti sınavdan 96 alarak geçtim. Sınıfta bazılarında kitaplar vardı not tutanlar vardı bizde adam anlatıyordu kitap kullanılmadı ben hiç çalışmadım sadece dinlemiştim.

    Sınav zor değil bazı soruların sırf insanlar geçsin diye konduğunu görüyorsun ama bazı şeyleri bilmen lazım benim tereddütte kaldığım bazı sorular vardı meseala otobanda otomobil şu hızla ise motorsikletin hız sınırı, ilk yardımda kaç cm bastırılır, yaralıyı yatırma pozisyonu sorusu vardı hatırladığım.

    Direksiyon sınavında senin yeteniğinin yanında hocalarda ÇOK ÖNEMLİ faktör. Otobüse erken bindiydim diğer insanlarla konuşuyordum birisi morali bozuktu ne oldu dedim ''bizim arabayı sürüyorum ama panikten ilk stop ettirmemde indirdiler'' dedi. Diyaloğu duyan bir bayan ''ben 7 kere stop ettirdim ama ehliyetimi verdiler'' dedi. Bende iyi insanlar denk geldi paralel parkta zorlanınca yardımcı oldular.

    Direksiyon dersi ile sınav aynı yerde olacaksa hocanın tiyoları çok önemli benim L parkta asfalt yamuktu göz ile hizalayınca yanlış giriyordum hoca şu kenardaki ağaç aynanın hizasına gelince kır dediydi öyle yapınca çok rahat oluyordu.

    Parketme ve geri geri gelme olayına çalışmanı öneririm. Yokuş kalkışını dizel araba verdikleri için zorlanmazsın.




  • Ilkyardım ile ilgili şeylerde sıkıntı yaşayabilirsin.Bilmedigin tabirler çıkar karşına

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.