Şimdi Ara

Milli işletim sistemi Pardus tekrar ayağa kaldırıldı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
152
Cevap
1
Favori
8.655
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Milli işletim sistemi Pardus tekrar ayağa kaldırıldı 

    TÜBİTAK Başkanı Arif Ergin, Kamu Açık Kaynak Konferansı'nda açıklamalarda bulundu. Arif Ergin açık kaynak ve dijital gündem ile ilgili açıklamalarda bulundu.


    Arif Ergin, 2011-2013 döneminde FETÖ tarafından çökertilen Pardus yapılanmasının Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla yeniden ayağa kaldırıldığını söyledi. "Erdoğan'ın tetikleyici talimatının ardından Pardus'u ayağa kaldırmak için büyük bir gayret gösterildi ve 3 yıl sonra başta silahlı kuvvetleri olmak üzere bir dizi alanda kullanılabilir hale getirildi." dedi.


    Kamu kurumlarında Pardus'un kullanım oranı giderek artıyor. Milli Savunma Bakanlığında 5 istemci ve 420 sunucu Pardus işletim sistemini kullanıyor. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının kullandığı bilgisayarların yüzde 70'i Pardusa geçmiş durumda. İSKİ'de bu oran yüzde 50 civarında.

     

    Pardus için güvenlik sistemleri de kullanıma sunuldu. Ahtapot Bütünleşik Siber Güvenlik Sistemi'nin ilk versiyonu çıkartıldı, Engerek Kimlik Yönetim Sistemi kullanıma sunuldu.


    TÜBİTAK Kurum İçi Yazışmalar İçin ODF Belge Formatına Geçiyor

    TÜBİTAK, önümüzdeki ay kurum içi yazışmalar için Open Document Format belge biçimine geçiş yapacak. 2018'in ortalarına doğru TÜBİTAK'ın tüm paydaşları ile yapacağı görüşmelerin ODF formatında yapılması planlanıyor.


    ODF, açık belge biçimi olarak da biliniyor. ODF'yi metin belgesi, çizgelge, hesap tablosu ve sunum gibi ofis dosyaları için kullanılan bir standart olarak tanımlayabiliriz. ODF belgeler belli bir teknolojiye veya donanım platformuna özel direktifler içermediğinden dolayı birçok farklı ofis programı, çok çeşitli cihazlar üzerinde (mobil, tablet, dizüstü gibi) bu formatı kullanabilmektedir.









  • Milli İşletim Sistemi kelimesine bende karşıyım
    kaynak kodları veya paketlerin %99 u opensource kaynaklardan geliyor iken
    %1 lik kısım ise içerde kendimize göre modifiye edip işe göre eklenen veya değiştirilen menüler.. aslında onlarda dışardan alınmış

    şimdi..
    birçok ülke.. başlangıç da almanya.. akabinde fransa vs vs... linux ü modifiye ederek yine devlet sektöründe kullanıldığını herkes biliyor sanırım..
    dolayısı ile devlet desteği ile bizimde bazı şeyleri modifiye etmemizde fayda var
    sene 94-95 de... askeriye de bol miktarda unix server lar vardı. halen de çok fazla olduğuna inanıyorum.. birçok askeri yazılımcı halen devam ediyor. ister ast ister kurmay bölümünde olsun oldukça teknik eleman barındırıyor.. ve dış kaynak kullansa bile kendi personeli ile çözmeye çalışıyor idi.. bunların bir kısmı bahsi geçtiği gibi fetö cü elemanlardan da vardı ama diğer grup veya klasik asker vatandaşımız da vardı.. (bu ayrımı kasdi yaptım)

    kendi içlerinde güvenli protokoller ile iletişim sağlayıp askeir konularda data transferi yapılıyor idi..
    linux ise TSK ya bireysel kullanıcılardan fazla olduğunu ve daha erken girdiğini düşünüyorum.. burada konuya yazan birçok kişi bu olaylar olurken daha portakal bile değillerdi.. dolayısı ile ülkemizde aslında *nix kullanımı eski denebilir.

    sorun şu
    alıştığımız maddi zorluklar... ve yazılımcı olsun teknik destek elemanları olsun... ve bunlar ile iş yapmak isteyen bireysel/firma çalışanları az para çok iş yaptırma peşinde iken.. yazılımcı veya teknik elemanlar ise az iş çok para peşinde olunca ülkemizde windows daha çabuk yaygın hale geldi.
    open source ülkemizde maalesef yok denecek seviyede dir.
    delphi ile uğraşırken oldukça fazla open source eklenti bulurdum. aynı şekilde diğer yazılımlar içinde. hint nufusu ve geçim kaynakları imkanları bizden çok az olmasına rağmen.. bir hintli yazılımcılığını isbat için çok uzun süre gayret ediyor. ki ben hintlilere genelde ÇAPSIZ derim. bunu da isteyene özelde isbat ederim. ama adamların bu yönleri güzeldir. yazılım konusunda çok ucuza hazırlayıp daha sonra da size çok uzun süre destek veriyorlar idi.. son dönemde bu azalmış olsa bile.
    ben smf ye eklenti yazdırdım.. elemanın ilk istediği para.. sonra da ftp bilgilerim.. neden dedim.. ben kurcam.. iyide diğer eklentiler gibi istediğimde ekleme çıkartmayı ben yapmak istiyom.. yok onla uğraşamam.. kurar geçerim.. neyse kurdu.. sonra bi baktım.. ki zaten parayı vermiş idik... istediğimde yasaklı kelimler idi... ben yazaklı kelime eklemek için ftp den girip php yi sürekli modifiye etmem gerekiyor.. oda yetmezmiş gibi adam yasaklı kelimeleri herkese gösteriyor
    dedim ya sen ne yapıyon.. resmen hırsıza yol göstermektir bunun adı..
    işine gelirse dedi.. ben bu şekilde istemediğim düzeltmesini veya para iadesini isteyince de beni smf forumundan banladı... başka kullanıcı açıp durumu yeniden yazdım. yine banladı..
    dolayısı ile bizdeki yazılımcı mantığı bu.. olması gerekeni değil.. kendisinin yapabildiğini farklı şekilde satma peşinde
    başka birine execute yazdırmak istedim.. adam bana beim istediğime benzer ama alakasız iş yapan bir yazılımı satmaya çalıştı.. başkası istemiş yazmış.. adam parası için bahene uydururken elinde kalmış.. bana kakalamaya çalışıyor idi... istediğim tüm özellikler olmayan yazılımı

    şimdi ülkemizde hala bu mantık devam ediyor.. dolayısı ile de opensource veya linux ülkemizde çok fazla ilerlemiyor.

    yazılımcı diye geçinen paçoz lar çok fazla... dolayısı ile de bişiler yazdırmak isteyenler sorun yaşıyor.. bu arada kendini uyanık sananlar da fazla.. yani 1 özellik isteyip sonra bunu 10 özelliğe çıkartmaya ve daha az ara ödemek isteyenler ama sonuçda maalesef... çoğu kişi ne istedğini bilmiyor. sen daha iyisini yapınca da extra özellikleri daha az paraya çakmaya çalışıyor. bu türler olduğu sürece yukardaki olaylar ve yorumlar yineleyip durur

    olayın dünü bugünü ve yarını var.
    fetö cülerin yaptıkları veya yapmadıkları konusunda eleştiri bende yaparım ama şuan ister istemez fetö grubu evet ülkemizde oldukça fazla yeri dejenere etmiştir. dolayısı ile de herhangi bir siyasinin bunu kendisini korumak için kullanması da normaldir.

    biz konu olarak devlet tarafından adı pardus - pisi olan bir LİNUX çözümünün yeniden gündem olmasına sevinmeliyiz...

    ha ben şu sıra arch serisine gözüm kaydı... deepin çok hoş ama maalesef Türkçe dil desteği kala sorunlu.. Dolayısı ile de Arch şimdilik gözdem

    sizde size uygun bir seri bulun.. coder var ise.. sizde bişiler yapıp gönderin paylaşın.. Linux paylaşım oldukça daha da büyüyecek ve başarılı olacaktır.
    Penguen in rengi değil... penguen olması önemli... renginizi kendiniz seçin ama mutlaka penguen olun

    selamlar
  • uzaydan meteor çarpsa fetöden bilecekler. bir şey ters mi gitti, yanlış işler mi yapıldı at suçu fetöye kurtul.

  • Yerli diyorlar bide utanmadan

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • inanmam. bu kaçıncı haber...
  • Yatiyoz feto, kalkiyoz feto, kafami saga ceviriyom feto sola ceviriyom feto. Yerde camura basiyorum ayagimi kaldirip bakiyorum, feto.. İnek sut vermiyor, sebebi feto.. Ne fetoymus lan vay anasini ya...

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 10ff

    Yatiyoz feto, kalkiyoz feto, kafami saga ceviriyom feto sola ceviriyom feto. Yerde camura basiyorum ayagimi kaldirip bakiyorum, feto.. İnek sut vermiyor, sebebi feto.. Ne fetoymus lan vay anasini ya...

    Fetöcü müsün?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: zaomss

    “FETÖ tarafından çökertilen” aynen öncesinde aşırı destek vardı zaten.

    Bir tanede benden gelsin

    "Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla" talimatsız iş yapmazlar zaten



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ahzdars -- 25 Ekim 2017; 20:37:57 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: elektro_gadget


    quote:

    Orijinalden alıntı: 10ff

    Yatiyoz feto, kalkiyoz feto, kafami saga ceviriyom feto sola ceviriyom feto. Yerde camura basiyorum ayagimi kaldirip bakiyorum, feto.. İnek sut vermiyor, sebebi feto.. Ne fetoymus lan vay anasini ya...

    Fetöcü müsün?

    Hepsi gılışdar yuzunden olmus...

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Yav arkadaş, milli işletim sistemi demeyin şuna. Linux ne zamandan beri milli oldu da haberimiz yok. Şunu doğru dürüst tanımlayın. Linux üzerinde yapılan bir çalışma bu. Milli işletim sistemi demek, Winows, Linux, Ios, Android gibi ayrı bir işletim sistemi geliştirmek demektir.

    Çalışmayı desteklemek lazım, ama tanımı yanlış. Milli işletim sistemi yanıltıcı bir tanım. Linux işletim sistemidir adı. Pardus, işletim sistemi değildir. Linux üzerinde yerelleştirilmiş, özelleştirilmiş bir çalışmadır. Yani işletim sistemi Linuxdur, Pardus değil.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Debian tabanli Pardus tan vaz mi geciliyor :D

  • F E T Ö L E N D İ N

  • pardus nasıl bilmiyorum ama ubuntu 17.10 çok güzel olmuş inşallah pardusu da gnome 3 e geçirirler şu anda arayüzü hem mac os den hem windows 10 dan güzel geliyor bilgisayarınızdan 100 gb bi alan ayırıp ubuntu 17.10 u kurun zaten bedava beğenmezseniz en fazla hayatınızdan 1 saat kaybedersiniz.linux a ilk başlarken ubuntu kullanırsanız programlama dilleri apache tomcat kurulumu gibi konularda bir sürü yabancı kaynağa erişmeniz daha kolay beğenirseniz sonra pardusa geçersiniz sonuçta yüzde 90 aynı tüm linux sürümleri bu arada pardusun .deb kullanmasını olumlu buluyorum şu anda bile bir sürü uğraştıyor birde türk dosya sistemi kullansa hiç bir programcı yüklemezdi.

  • Ev kullanıcısı olup da pardus kullanan var mı ? Bilgisayar üreticilerine zorla pardus dayatılabilir. Burnuma kötü kokular geliyor ?

  • quote:

    Orijinalden alıntı: asau

    Yav arkadaş, milli işletim sistemi demeyin şuna. Linux ne zamandan beri milli oldu da haberimiz yok. Şunu doğru dürüst tanımlayın. Linux üzerinde yapılan bir çalışma bu. Milli işletim sistemi demek, Winows, Linux, Ios, Android gibi ayrı bir işletim sistemi geliştirmek demektir.

    Çalışmayı desteklemek lazım, ama tanımı yanlış. Milli işletim sistemi yanıltıcı bir tanım. Linux işletim sistemidir adı. Pardus, işletim sistemi değildir. Linux üzerinde yerelleştirilmiş, özelleştirilmiş bir çalışmadır. Yani işletim sistemi Linuxdur, Pardus değil.

    doğrusu milli distrodur ama distro türkçe olmadığı için işletim sistemi diyorlar sanırım.
  • Boot logosu olarak Reis çıkacakmış bu sefer galiba?

    Başlat / Start ikonu muadili de sol altta Akp logosu yani ampül olacakmış.

    Hatta TYYP:// diye iç protokol modülü yazmış adamlar be.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 25 Ekim 2017; 21:14:19 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • programmer_onur kullanıcısına yanıt
    Demeyin hocam

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: programmer_onur

    Boot logosu olarak Reis çıkacakmış bu sefer galiba?

    Başlat / Start ikonu muadili de sol altta Akp logosu yani ampül olacakmış.

    Hatta TYYP:// diye iç protokol modülü yazmış adamlar be.





  • quote:

    Orijinalden alıntı: elektro_gadget


    quote:

    Orijinalden alıntı: 10ff

    Yatiyoz feto, kalkiyoz feto, kafami saga ceviriyom feto sola ceviriyom feto. Yerde camura basiyorum ayagimi kaldirip bakiyorum, feto.. İnek sut vermiyor, sebebi feto.. Ne fetoymus lan vay anasini ya...

    Fetöcü müsün?

    AKP'liyse kesin fetöcüdür




  • Tesadüfe bak bugün meral akşener yeni partiyi kurdu, yandaş medya da vızır vızır yerli milli haberleri ile gaz almaya çalışıyor. Fetöymüş, asıl fetöcüler mecliste ülkeyi yönetiyorlar.

    Milli işletim sistemi Pardus tekrar ayağa kaldırıldı
    Milli işletim sistemi Pardus tekrar ayağa kaldırıldı



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 12 Angry Men -- 25 Ekim 2017; 21:40:13 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: asau

    Yav arkadaş, milli işletim sistemi demeyin şuna. Linux ne zamandan beri milli oldu da haberimiz yok. Şunu doğru dürüst tanımlayın. Linux üzerinde yapılan bir çalışma bu. Milli işletim sistemi demek, Winows, Linux, Ios, Android gibi ayrı bir işletim sistemi geliştirmek demektir.

    Çalışmayı desteklemek lazım, ama tanımı yanlış. Milli işletim sistemi yanıltıcı bir tanım. Linux işletim sistemidir adı. Pardus, işletim sistemi değildir. Linux üzerinde yerelleştirilmiş, özelleştirilmiş bir çalışmadır. Yani işletim sistemi Linuxdur, Pardus değil.

    Android dedigin isletim sistemide temelde linux tabanlidir.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.