Şimdi Ara

TurkNet'te CGNAT içinde olmayan var mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
525
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Ben TTNet'te arkadaşlarımla oyun oynamak için hep port açardım, TurkNet'e geçmeden önce onların CGNAT kullandıklarını biliyordum, geçerken statik IP almadım. Geçiş yaptığımda ise CGNAT test etmek için modemdeki IP ile IP gösteren websitelerindeki IP'yi karşılaştırdım, aynıydı ancak yanlış bakmış olabileceğimi düşündüm ve kafa yormadım çünkü CGNAT içinde olmamanın mümkün olduğunu bilmiyordum. Bir de bir websitesi üzerinden port testi yapmıştım ancak portu o zaman düzgün açamadım mı bilmiyorum, port kapalıydı. Bugün ise portu ayarladım, sonunda test için bir program indirdim, oradan kontrol ettim, bu sefer port açıktı. Önceden kapalı çıkan websitelerinde açık çıkıyor bu defa. Yani CGNAT'ta olmayan kullanıcılar var mı?

    Düzenleme: Bazı testler üzerine bir şeyler eklemek istiyorum. İndirdiğim program portforward.com adlı bir sitenin programı. Modemden portu ayarladığım zaman bu program kesin portun açık olduğunu söylüyor. Bazı test websiteleri ise program kapalı olduğu zaman o portun kapalı olduğunu söylüyor, ancak programı açıp o portu test edip başarılı sonuç aldığım an websiteleri de anında o portun açık olduğunu söylüyor. Programı kapatıyorum, yine siteler o portun kapalı olduğunu söylüyor. İki port ayarladım, örneğin 80 ile 1000. Program kapalıyken ya da programı açıp bir port test etmemişken websiteleri iki portun da kapalı olduğunu söylüyor. Sonra programdan 80'i kontrol edip başarıya ulaşıyorum, websiteleri 80'in açık olduğunu, 1000'in kapalı olduğunu söylüyor. Programdan 1000'i test ediyorum, bu defa siteler 1000 açık 80 kapalı diyor, çok uzattım farkındayım. Ben bu işlerden pek anlamam ancak tahminlerim:
    1)Bu siteler bana veri göndermeyip programın veri gönderdiği sunucuyu direkt kontrol ediyor ve bana o sonucu söylüyor olabilir (o sunucuyu kontrol etme izinleri var mı, böyle bir şey mümkün mü bilmiyorum, saçmalamış olabilirim)

    2)Programa güvenlik duvarından ağ izni verdim ve program bu yüzden bana sunucusundan veri gönderip sonucu verebiliyor ancak Chrome'un portlara erişme izni olmayabilir, bu yüzden program porta eriştiğinde websiteleri de sadece bunu görüyor olabilir ancak veri gönderip kendileri test edemiyor olabilir. Program olmadan port testlerinin başarısız olması bu yüzden olabilir. Durum bundan mı kaynaklı bilmiyorum ama açıkçası artık Chrome'a bir yerden ayar mı yapmam gerek her neyse onu yapmaya üşendim, hem Game of Thrones saati yaklaşıyor ona gitmem lazım.

    Demek ki önceden websitelerinden deneyip başarısız olmam bu durumla alakalıymış. İyi ki program indirip denemişim belki bu bariz bir şeydi de en başta indirmemek benim cahilliğimdi ama olsun.

    Kısacası, şu anda TurkNet'teyim ve port açabiliyorum (statik IP almadım). Bu durum niye böyle, böyle başkaları da var mı yazarsanız sevinirim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dreamroamer -- 31 Temmuz 2017; 8:50:33 >







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.