Şimdi Ara

Okuma hızınızı biliyor musunuz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
1.894
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar. Çok yavaş okuyorum. Bunun için telefona bir uygulama yukledim:

    https://play.google.com/store/apps/details?id=dirin.speedreader

    Yorumlar çok iyi ançak bende fena baş ağrısı yaptı.
    Ayrica ilk olctugumde 120 kelime çıktı. Birkac gun sonra 240 kelime. Hemen bu kadar gelişme mi oldu yoksa hızlı hızlı okumaya çalışıp anlamayarak okudum da kendimi mi kandırdım bilemiyorum.

    Sizler okuma hızlarınızı biliyor musunuz? Buna çok takılıyor musunuz merak ediyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • 1 sayfa = 90 saniye

    40 sayfa =1 saat



    800 sayfalık bişey olsun. Günde 1 saatten 20 günümü alır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evet çok yavaş okuyorum ben de maalesef. Bir de üstüne genelde ağır kitaplar okuduğum için okurken sürekli geri dönme veya bir cümleyi tekrar okuma ihtiyacı hissediyorum. Yazı puntosu, kitabın o anki ağırlığı veya akıcılığı gibi kriterlerle değişmekle birlikte bir sayfayı okumam ortalama 2,5 - 5 dakika falan sürer.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 205 çıkmıştı. Elimdeki hızlı okuma kitanından artırmayı düşünüyorum ama üşeniyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben genellikle 1 sayfayı ortalama 1 dakikada okuyorum. Ama tabi ki bu kitabına göre değişkenlik gösteriyor. Bazen 3 dakikayı da bulabiliyor.
  • Kitabın diline bağlı tamamen. Mesela kitaptaki cümleler genel olarak çok çok uzun olsun. Hani betimlemeler falan gırla. Başlıyorsunuz okumaya okuyorsunuz okuyorsunuz cümlenin sonu gelmiyor. Öyle olunca noluyor cümlenin başı ile sonu kopuyor. Sonra tekrar geri dönüyorsunuz tekrardan okuyorsunuz falan. Kitabın dili ağırsa ister istemez yavaş okumak durumunda kalıyorsunuz.

    Ayrıca o anki fiziksel durumunuzda etkili bence. Ben mesela uykulu olduğumda bilincim tam açık olmadığı için okuduğumu tam anlamıyorum tekrar tekrar okuyorum. Yada mesela okurken aklıma bir şey takılıyor onu düşünüyorum ama bir yandan da okumaya devam ediyorum. İstemsiz sayfa atlıyorum falan. Sonra bakıyorum "buraları ne zaman okumuşum ben" diyip geri geliyorum.

    Uykuluyken genelde kitabın okumaya başladığım bölümünü bitirmeden elimden bırakmam. Sayfayı bitirip ara verdiğimde kopukluk oluyor. O yüzden kitap bölümlere ayrılmışsa -ki çoğu kitap öyle- bölümü bitirmeden bırakmıyorum. Ha genelde noluyor,kitabı bir sonraki elime alışımda okuyup atladığım bölümün sayfalarına tekrardan göz gezdiriyorum anlamadığım için ama olsun onu karıştırmayalım.




  • Okuma hızını arttırmada bence yabancı dil öğrenmek etkili.
  • İlk mesajda program var. Okuma hızınızı ölcebilirsiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kitaptan zevk aldığınız sürece problem yoktur nasıl okuyorsanız okuyun işte.Genellikle bazı tüketim çılgınlığı olan kişiler bir an önce bitirip başka bir kitaba geçmek onu da tüketmek istedikleri için derde düşüyor.Siz siz olun sadece zevk almaya bakın.İster kitap 1 ayda bitsin ister 5 ayda.
  • Bazen hızlı bazen yavaş okurum. Bence okuduğun kitaba bağlı. Çok dikkat gerektiriyorsa yavaşlayarak okuman normal.
  • Yarama tuz ektin :( eskiden, yani lisedeyken ve üniversitenin ilk yıllarında ne güzel hızlı hızlı okur keyif alırdım, sonra bunu bir iş haline getirince, yazmak meslek olunca, tekniktir, gidişattır, kelime seçimidir derken kitap okumak inceleme yapmaya döndü. Artık hem kağnı gibi okuyorum hem de hiç zevk almıyorum neredeyse :( Görevler azizim, hepimizi bitiriyor. Belki de zevk alıyorum, fakat hissizleşmişimdir, karmaşık duygular tabii
  • 240 kelime /dk çıktı. İyi mi kötü mü bilemedim.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Heyea kullanıcısına yanıt
    2. ve 3. paragraf aynı ben

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • eğer kitap okurken beyniniz için optimum veri akışını sağlayabiliyorsanız okuma hızınızın ne olduğu önemli değildir. Peki bu ne demek?
    (motivasyon)=(eylemden kazanılan ödül)/(eyleme harcanan zaman)

    kitap okuma hızınız ister 50kelime/dk olsun ister 400/dk, önemli olan kitap okurken belirli zamanda işlenen verilerin beyin tarafından yeterli dopamin(ödül) salgılatmasıdır. eğer bu noktayı yakalayabiliyorsanız kitap okumaktan sıkılmazsınız. işte bu optimum okuma hızı kişiden kişiye, kitaptan kitaba değişir ve zamanla gelişir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi avcılarınavcısı -- 27 Temmuz 2017; 3:4:41 >
  • Kitap okurken sıkılmamak ve zevk almak önemli. Yoksa sürekli geri dönme ihtiyacı hissederiz.



    Üstte bir arkadaş uzunca yazmış, 2. ve 3. paragrafı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.