Şimdi Ara

YENİ KONSOLLAR ve OYUN DÜNYASININ GİDİŞATI

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
57
Cevap
0
Favori
4.080
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Geçen günlerde Xbox'ın patronu konumunda olan Phil Spencer Guardian'a bir röportaj vermiş. Şu anda özellikle Neogaf'ta en çok konuşulan konulardan birisi de bu röportaj oldu. aşağıdaki linkten konuyu takip edebilirsiniz...

    Kısaca söylediği şu hikaye tabanlı oyunların ömürlerini tamamladığı ve artık oyuncuların bu tip oyunları pek oynamadığı, bitirdikten sonra bir kenara attığı yönünde. Bunun yerine tamamı ile online deneyim üzerine kurulu servis tabanlı oyunlar (GaaS - Gaming as a Service) üretmek ve bunu temel alan oyun politikalarını desteklemek üzerinden yeni bir anlayış inşa etmek...

    Phil Spencer'a göre Sony ve Nintendo çok kaliteli single player oyunlar yapıyor ve bu türü seviyorsanız bu konsollara yönelmelisiniz. Kendileri daha çok içinde microtransaction içeren, bol bol DLC'ler ile desteklenen online tabanlı oyunların artık pazara yön vereceğini, single player temelli oyunların karlı olmadığı ve zamanla öleceğini söylüyor. Ve The Guardian'a verdiği röportajda "Video oyunlarının Netflix'ini yaratmak zorundayız" diyor.

    Bu tarz oyunlar malumunuz Destiny, Call of Duty, Batllefield, Overwatch tarzı oyunlar, PC'de LoL, Dota gibi karşılıkları da var. Bu yapıyı muhtemelen Halo, GeoW, Forza gibi serilerine monte edecekler gibi duruyor.

    Asıl merak ettiğim konu bu gidişata Sony ve Nintendo'nun nasıl tepki verecekleri. Çünkü bu firmalar neredeyse her türden oyunda bir IP'ye sahipler ve düzenli olarak bu tarz oyunları destekliyor, çıkartıyorlar. Acaba ilerde pazardaki gidişat bu yönde ağırlık kazanırsa bu firmaların tepkisi ne olur, ortama uyarlar mı, yoksa kendi kurallarını koymaya devam ederler mi? Açıkçası ben zamanla ilk önce Sony'nin, sonra da Nintendo'nun bir şekilde bu şartlara uyum sağlayacağını düşünüyorum.

    Yıllardır söylediğim gibi Microsoft konsol oyun pazarının truva atı, adamlar bugün konsol pazarında bizim gibi düşünen oyuncuların sevmedikleri ne kadar şey varsa bunu konsollara getirdiler, yetmedi, diğer firmalara da örnek olup, onları da bu yöne çektiler. DLC, paralı online, micro transaction vs...

    Bu E3'te muhtemelen Scorpio'nun ne kadar güçlü bir konsol olduğunu ifade edecekler, sonra GaaS denilen hizmetin servis olarak karşılığı olan yeniliklerini(!) güzelce parlatıp millete yutturmaya çalışacaklar. Bunların başında aylık üyelik karşılığı sistemdeki oyunları oynamanıza müsaede eden Xbox Gaming Pass aklıma gelen ilk örneklerden. Yani maksat karlılık oranı yüksek hazır oyunlar üzerinden oyunculardan para kazanmak. Açıkçası herhangi kayda değer bir exc. oyunlarının olduğunu da sanmıyorum. İptal edilen Fable, Scalebound gibi oyunlar, 4 yıl önce duyurulup çıkmayan Crackdown bunlara en güzel örnekler. Çıkan Sunset Overdrive, Ryse, Quantum Break, Gears of War gibi artık yabancıların "Mediocre" dedikleri tamamı ile vasat oyunların benzerleri ile devam ederler. Evet GeoW eskiden çok büyük bir markaydı ama Judgement ve son oyun ile artık bu sıfatını terk ettiğini herkes ifade ediyor. Aynı Halo'nun ilk 3 oyuna kadar mükemmel bir seriyken sonradan ODST, Reach, 5. oyunun işi batırması gibi.

    Tek ümidimiz Sony ve Nintendo'nun şu anda tuttukları yola devam ederek bu hamleye uygun bir hamle geliştirmeleri, aksi halde işimiz 5-6 yıl sonra PC'ye çıkacak bağımsız yapımlara kalacak...

    Neogaf Konusu

    The Guardian Röportajı



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İdrak İstimlak -- 3 Mayıs 2017; 14:17:48 >







  • Diğer firmalar da bu işe girerse oyunculuk çok büyük yara alır, konsollar biter. Bize de PC alıp, bağımsız oyunlar ve adventure avlamak düşer. Destiny, COD, Overwatch vsyi düzenli finanse etme gibi bir salaklıkla işim olmaz. Yalnız çok vahim, korkunç bir durumu ilan etmiş. Buna Sony de kerhen ayak uydurur hocam bu sektör eğilimine. Allah her türlü belanı versin Mikrosoft.
  • Online oyunda olsun single oyunda . Sonynin müthiş single oyunları var ve oyunları heyacanla bekliyorum. . Sony Single oyunların yanında güzel bir online oyunda çıksa harika olurdu. Ben çoğunlukla single oyun oynayan biriyim arkadaşlar çağırdığında bf1 oynarım o kadar.tabi Online az oynamamın nedeni güzel oyun bulamamak .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KrallŞaplakçı -- 3 Mayıs 2017; 13:16:11 >
  • Geldiği gün Exclusive'i bitirip konsolun ırzına geçen birinin söylediklerine mi itibar edecekmiş endüstri?

    Bu herifin yapması gereken tek bir hareket var, kehanet çizeceğine istifayı verip defolsun. Milyonlarca insana büyük iyiliği dokunur. Sony, Nintendo bu beceriksizin veremediği karşılık yüzünden hayal edemediği yerlere yükseldi. Birinin konsolu, oyunu çıkıyor bir ayda milyonlar satıyor, diğeri desen ülkelerin toplam nüfusundan fazla insana sattı aleti ve multiplatform üreticilerini bizimle anlaşsınlar da oyunlarımız satsın diye dört döndürecek kadar kendine bağlamış.

    Xbone'nu kurtarıp 360 gibi ateşlensin diyen ya doğru düzgün stüdyo kurdurup konsola, oyuna endekslenen Ceo getirir ya da kopyaya girer.
  • Sony gerçekten çok başarılı bir şirket. Oyun konusunda da çalışanları oldukça başarılı işler yapıyor. Sony ile çalışan bir sürü oyun şirketin olması xbox'u çok çok arkada bıraktı. Xbox'un başında ki Phill Spencer artık istifa etmesi lazım yoksa hiç bir zaman xbox adam olamıcaktır. Xbox'a ne zaman Uncharted, TLOU, God Of War kadar sağlam oyunlar gelirse o zaman sağlam rekabet olur. Yok Halodur, yok gears of war, yok forzadır bilmem nedir bunlar gelirse rekabet felan olmaz sony her zaman tekel olur.
  • microsoft hala aynı kafada. millet deli gibi exclusive oyun bekliyor bu adam öldü diyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cagcag06 -- 3 Mayıs 2017; 14:5:3 >
  • Sonynin tuttugu yol neymişki psnde her oyun xbox store ve steame gore pahali ek olarak bu mikro ödemenin kralini sf5 yapiyor ve oyun konsolda sadece psye özel



    Her ay yeni bir karakter her ay yeni bir stage diye diye anamizi aglatti, neymis fm ile alabilirsin he aliyoruz cok rahat oyunu belki de Trde platin yapan 3-5 kisiden biriyim 1milyon fm topladim kesinlikle yetmiyor yani bir yere kadar ya kiyafet alip stage almayacaksin ya da stage alip char almayacaksin rezalet bir sistem.



    Psyi evde tutma nedenim sadece exleri Allah var %90ı kaliteli yoksa ödeme konusunda yolma konusunda hic de gecer not almadi yani.
  • Tamamen haksız olduğunu söylemek yanlış olur, çünkü gelişen teknoloji ile 3A oyun yapmanın maliyeti büyüyor. Aslında adamın yakındığı konu bu, çalışan kişi sayısı artıyor, yapım süreleri uzuyor üstelik onca harcanan para ve zamana rağmen çoğunlukla yarım yamalak, sonradan güncellemeler vasıtası ile adam edilmeye çalışılan oyunlar geliyor. Ancak oyun adam edilene kadar da sürüyle eleştiri alıyor ve satışlar istenildiği gibi gitmiyor. Bu da firmaya zarar olarak yansıyor, stüdyolar kapanıyor hepsi birbiri ile bağlantılı konular. Buna son örnek Mass Effect oldu, o kadar yıllık emek yüz animasyonları kötü diye çöpe gitti adeta!

    Phill Spencer bu konuda biraz daha garanti çözümlerin peşinde ve söyledikleri yeni şeyler değil. Dlc sistemi artık oyun dünyasının bir parçası oldu, dlc olmadığı zaman şaşırır noktaya geldik. Mikro ödemeleri bile artık görünce yadırgamıyoruz. Diğer bir yandan EA bu işe çoktan girişti, Origin'de Netflix vari bir şekilde aylık ödeme ile oyun kiralama işi epeydir sürüyor, MS'nin de aynı şekilde hareket etmesi şaşırtıcı olmaz. Artık bu konu kaçınılmaz bir son bence, öyle ya da böyle bu sistemi oturtacaklar.

    Sony ve Nintendo'nun oyun tarzları bu sisteme pek uymuyor belki ama eğer ciddi bir kazanç durumu olursa, en azından Sony bu işe girişir diye düşünüyorum. Sonuçta MS, Sony'nin direk rakibi hali ile Sony'de pastadan payını almak isteyecektir.




  • Last of us tadında senaryo tabanlı oyunlar olduğu sürece piyasada , daha çok satar bu tarz oyunlar.Söylediklerinin içeriğinde doğru şeyler olsa da bu oyunculara böyle tok satıcı edasıyla , senaryo isteyen oyuncuyla işimiz yok gibi söylenmez.
    Duyan da ms in piyasada halo dışında multi tabanlı 7-8 kaliteli exc oyunu var sanır.
    Öyle uzaktan owerwatch a bakıp ellerini ovuşturmakla olmuyor o işler.Adamlar sırf karakter dengeleri için 2 sene çalışıyorlar en az.

    İki şirketinde amacı doğal olarak karını arttırmak.İkisinin de eli cebimizde , ama en azından sony bunu gözümüze sokarak yapmıyor ms gibi.Nesil başında sony olmasaydı piyasada , ms kan alacaktı oyunculardan neredeyse , kimse unutmadı hala.
  • ilk 1-2 cümleyi okuduktan sonra bıraktım

    phil spencer malına mı soracakmışsız neyden keyif alacağımızı?

    dibine kadar single hastasıyım

    kime ne lan?

    çok sinirlendim

    BU DAVAR OĞLU DAVARIN OĞLU

    red dead redemption falan oynamış mı acaba hiç?

    god of war falan?

    uncharted?

    yoksa bütün gün candy crush canlarına para mı ödemiş...

    tam bir davar ya herif

    tek başına davar sürüsü hatta

    sen oynama single falan zaten

    tipini zıplattığımın evladı

    YENİ KONSOLLAR ve OYUN DÜNYASININ GİDİŞATI



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi defected -- 3 Mayıs 2017; 14:50:15 >




  • microsoft konsol işinden çekilsede rahat etsek, yok rekabet bıdı bıdıcılar gelmesin ps2 zamanında rekabetmi vardı ama en güzel oyunlar o zaman çıktı. Hakikaten xbox gereksiz bir cihaz başındaki phili en başlarda adamdan saysakta oda gerçek yüzünü zamanla gösterdi..herneyse batman dileğiyle ms...
  • netflix ten sonrasını okumadım
  • Bunlar böyle devam etsinler yakında çekilirler konsol işinden.
    Sony, Single oyunlar yapmaya devam edecektir inadına.
    Sony de Online oyun işine girebilir fakat Exclusive oyunları daha da çoğaltarak
  • Bu phill bir ara yemekteyiz diye bir program vardı tabağın dibini ekmekle sıyırıp sonra hiç güzel olmamış deyip 2 puan veriyorum diyen tipler gibi herkesten önce sony nin exlerini ön sipariş geçer herkesten önce bitirir şimdi de oynadığı hikaye ağırlıklı ex lerin ileride para etmeyeceğini söylüyor. Biz zaten xone konsol u ile ex in hikayenin bittiğini anladık. Ama sony parayı bu exler ile vuruyor hem konsol satıyor hem oyun sony nin aklı basmıyor mu bu projeleri iptal etmeye stüdyoları kapatmaya. Ps4 çıkalı kaç sene oldu daha ortada GT yok. Ama bir çıksın milyon tane ps4 pro sattırır bu oyun phill işin para kısmına takılmış sony geç de olsa oyun çıkarıyor ama para zaten o ara başka oyunlardan geliyor xbox sayesinde psn de paralı oldu oyun fiyatları da gayet uçtu boş boş konuşuyor. Sony her türlü kazanıyor o kendi derdine yansın
  • Yemekteyiz deyince aklıma Hasan bey geldi o programla ilgili hatırladığım tek kişilik.
  • Dark Saga kullanıcısına yanıt
    O adam tam faciaydı 2 defa katıldı sanırım devamlı et doğradığı tahtada salata yapmıştı millet salata görünümlü et yemişti ne gülmüştüm hallerine salata yerken bir ağır et kokusu var ama diyorlardı. adamın gözlüğü yeter
  • Phill spencer halo 6 is coming
  • Adam dogru söylüyor.RPG olmadigi sürece,Single Player bazli oyunu 2 kere bitir sonra koy rafa dursun orda.Lakin dogru söyleyeni 9 Köy'den kovarlar orasi ayri bi durum
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Scorpio bites a Pony

    Adam dogru söylüyor.RPG olmadigi sürece,Single Player bazli oyunu 2 kere bitir sonra koy rafa dursun orda.Lakin dogru söyleyeni 9 Köy'den kovarlar orasi ayri bi durum

    Scorpio satis rakamlari bize Phil Spencer in hakli olup, olmadigini soyleyecektir. Benim asil merak ettigim senin bu noktadan sonra nasil bir savunmaya gececegin?

    Oyun dunyasinin bana gore icine eden sen ve senin gibi dusunen oyuncular. Allahtan Neogaf ta oyuncularin cok buyuk bir kismi senin gibi dusunmuyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İdrak İstimlak -- 3 Mayıs 2017; 18:34:17 >
  • KAKÁ K kullanıcısına yanıt
    Yalnız hocam XBOX Store'un indirimleri ve fiyatları PSN'e kıyasla çok kötü. PSN, XBOX'tan pahalı derken neyi kastettin?
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.