Şimdi Ara

En Yakın Arkadaşım Dolandırdı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
2.769
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Ben durumu sıkışan yakın arkadaşlarıma borç verirdim üniversite zamanı 20-40 felan, şimdinin parasıyla 50-100 ayarında neyse hiç biri gelmedi bende kendi kendime söz verdim bir daha kimseye borç vermicem diye, bir kaç yıl sonra bir arkadaş sıkıştı paraya 100 dolar istedi dedim ulan yemin ettik ama adam sıkışmış, bankada duracağına arkadaşımda dursun dedim veriş o veriş, dedim daha da kimseye yok 1 kuruş lanet olsun, aradan yıllar geçti, liseden beri kanka olduğum biri, adam böbreğini ver dese veririm, bir iş için 6 bin lira borç istedi, tövbem aklıma geldi, veremem diyecem zaten yeni işten çıkmışım işsiz takılıyorum, sonra dedim bu hayatta en sevdiğim arkadaşıma borç vermeye güvenmiyorsan camdan at kendini, çok düşündüm sonra dedim abi şu son maaşım 3 bin lirayı al ama bana dediğin gibi 2 ayda ver yoksa çok zorlanırım, veriş o veriş hep oyalamaca, sonunda 3 sene geçti para ortada yok. Çok üzüldüm kafaya çok taktım ama nafile hem arkadaşımı(sözde) kaybettim hem de paramı. Zaten bu konuyla ilgili onlarca atasözü var ayrıca ekşisözlükte de arkadaşa borç verme konusu işlenmiş detaylı olarak, sakın ha çekirdek aile dışında kimseye para vereyim demeyin yoksa benim gibi çarpılırsınız. İşsiz, parasız birine de vermedim. Ailenin tek erkek çocuğu, ablaları enişteleri filan hep iyi firmalarda, kendisi de network uzmanı, şimdi kendi işini yapıyor. Ama kardamısın zarardanısın diye sorarsanız, kaybettiğim paranın 1000 katı bana hayat dersi olarak döndü. Bu adam bana ilerde senle iş yapalım deyip beni dolandırabilirdi, acil ölüm kalım meselesi deyip ani karar aldırıp yüksek miktarda borç vermemi sağlayabilirdi vs. Türkiyede bu tarz insanlar çok belkide dünyada kişibaşına en yüksek dolandırıcı oranı Türkiyededir. Türkiyede adım başı çarpılma riski var ve bence bu kültürle de alakalı. Bir insan yıllardır kanka olduğu birini nasıl dolandırır aklım almıyor, insan gelir der abi bir hata ettim böyle böyle oldu elim düzelince öderim der. Benim borç verdiğim sanki bişi olmamış gibi hep geçiştirmece hep salak yerine koyma peşinde, zaten arayıp paramı istemeyi de bıraktım çünkü aradıktan sonra sinir sistemim bozuluyor ç. İnsanlığımdan utandım, arkadaşlığa inancım sıfırın da altına indi.







  • BTK ya şikayet et
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Sauron

    Beynini kime borç verdin acaba. İnsan birinciden ders almaz ikinciden ders alır ama sen üç dört beş demişsin.

    Açıkladım zaten ikinci de boşluğuma geldi bankada duracağına vereyim dedim saftım, ama 3. en yakın arkadaşım istedi, ettiğim yeminler aklıma geldi çok ikilemde kaldım ama en yakın arkadaşımdı yıllarımız geçti, yamuk yapabileceğini yediremedim kendime.
  • 10 lira borc versene
  • Nasıl bu kadar rahat olabiliyorsunuz düşünüyorum da benim 5 senelik en iyi arkadaşım (¹9 yaşındayım) bana bunu Yapsa çağırır bir yere öldürürüm
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sasasa671

    Nasıl bu kadar rahat olabiliyorsunuz düşünüyorum da benim 5 senelik en iyi arkadaşım (¹9 yaşındayım) bana bunu Yapsa çağırır bir yere öldürürüm

    Rahat olamıyorum içim içimi yiyor parasında değilim sinir sıkıntı yapıyor yakın biri tarafından aldatılmak da boğazına sarılacak değilim, bana ders oldu büyük bir ders
  • Okumadım
  • Durumunuz orta sıralardaysa borç vermeyin. 1 sefer biriktirdiğim plan yaptığım bir param vardı. Arkadaş geldi yalvardı yakardı söz valla birader perşembe param gelicek akşamında elinde dedi. Aldım parayı aldım ama 3. ayın sonunda parça parça. 3000 lira verdim perşembe günü 300 lira verdi geri kalan 2700 üde 3. ayın sonunda tamamlayarak verebildi. Sonuç mu? Para hiç oldu gitti. Sen biriktir başkası gelsin hiç etsin. Yok abi acımam kimseye bu konuda çok param olmadıkça kimseye borç falan vermem.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cmea06

    Okumadım

    Okumadığın konuya girip neden cevap yazıyorsun? Amacın ne?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Erennn1s

    Durumunuz orta sıralardaysa borç vermeyin. 1 sefer biriktirdiğim plan yaptığım bir param vardı. Arkadaş geldi yalvardı yakardı söz valla birader perşembe param gelicek akşamında elinde dedi. Aldım parayı aldım ama 3. ayın sonunda parça parça. 3000 lira verdim perşembe günü 300 lira verdi geri kalan 2700 üde 3. ayın sonunda tamamlayarak verebildi. Sonuç mu? Para hiç oldu gitti. Sen biriktir başkası gelsin hiç etsin. Yok abi acımam kimseye bu konuda çok param olmadıkça kimseye borç falan vermem.

    Sen paranı almışsın ben 3 senede sadece baş ağrısı ve sıkıntı çektim bu konuyla alakalı sonuç 1 liramı geri alamadım.
  • para verip kötü olacağına vermeyip de kötü ol
  • Benim de en çok kafaya taktıgım problem bu. Borc versen bi dert, vermesen bi dert. Versen karsı taraf ya unutacak ya da hatırlatmak zorunda kalacaksın( hiç sevmem). Vermesen de dostluk zedeleniyor.
  • napalım
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ata1606


    quote:

    Orijinalden alıntı: cmea06

    Okumadım

    Okumadığın konuya girip neden cevap yazıyorsun? Amacın ne?

    Özet geç diye
  • SM01_VXG kullanıcısına yanıt
    Vermiyeceksin ben de sıkışığım borcum var diyeceksin o kadar.
  • cmea06 kullanıcısına yanıt
    Çok uzun yazmadım aslında, borç verdim en yakın arkadaşıma, 2 ay içinde ödeyecem dedi, 3 sene oldu para ortada yok.
  • Bi insan ailesi disinda birinden neden borc ister? Ölüm kalım meselesi olsa zaten insan önce ailesine akrabalarina gider.

    Arkadastan borc isteme mevzusu genelde keyfi harcamalar icin oluyor, "aman bizimkilere laf anlatana kadar x'den alirim parayi" diye dusunuyorlar sanirim.



    Suana kadar akraba-arkadas farketmez kimseye borc vermedim. 3 5 bini gectim 50 100 lira dahi vermedim bi bahane buldum.

    Allah o duruma dusurmesin ama ne borc istiyim ne de biri benden istesin kafasindayim.
  • -BES- kullanıcısına yanıt
    Çok güzel yazmışsın, bir müsibet bin nasihattan evladır derler bana da güzel bir hayat dersi oldu o yüzden kardayım diyorum.
  • Sen yine ucuz kurtulmuşsun dostum. He birde çekirdek aileden dışarı borç vermeyin demişsin oda yanlış. Geçen sene Ev satmak için müşteri buldum. Alıcı 30 yaşlarında dul kadındı. Zamanında eşinden ayrılırken 60-65 bin tl kadar para almış. Erkek kardeşide sıkışık olduğunu ilerde ona hemen ödeyeceğine söz verip kardeşinin boşanma parasını almış. Daha sonea kadın ev alacağım diye kardeşini arıyor. Tabi elemanda bunu bildiği için telefonları bile açmıyodu..
  • Egm ye bildir
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.