Şimdi Ara

TÜRK TELEKOM/TÜRKCELL/TÜRKSAT FİBER OPTİK ALTYAPI ÇALIŞMASI [ANA KONU] (718. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: mafaky Daha Az
1 Kayıtlı Üye ve 8 Misafir - 9 Masaüstü
5 sn
51.347
Cevap
244
Favori
4.013.635
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
104 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 716717718719720
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • PoyrazKarayel59 P kullanıcısına yanıt
    Benim paketim değişmemiş hala aknli yazıyor sizin paketiniz değişti mi?
  • NitroNos kullanıcısına yanıt
    Hocam Türk Telekom Kasım ayı faturalarında;

    "31.12.2018 itibariyle AKN uygulamasına son veriyoruz. Bu tarihten itibaren paketinizi, ek bir ücret ödemeden sınırsız olarak kullanabilirsiniz."

    gibisinden ibare kullanmış. Bu doğruysa, taahhütler bitene kadar sınırsız kullanacka herkes.
  • NitroNos kullanıcısına yanıt
    Btk üzerinden ciddi şikayetler oldu... Sanırım BTK Bir anda ne oluyor olum bu trafik ne böyle şikayet hep Turk Telekom ile ilgili Akn şikayeti... Bu yüzden belki Btk Turk Telekom a uyarı çekmiştir...

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • AMC A kullanıcısına yanıt
    Valla BTK ile bir görüşme yaptılar ama herhangi bir bildirim gelmedi. Zaten bu bildirim bize gelmez bayilere gider ama şu an için bir değişiklik yok. Olursa çok fena küfürler hazırladım çünkü bize yeni hızları tanımlayın insanlar AKK'yi aşmaya başlamış dediler. Şahsen bir ceza almalarını isterim resmen insanın aklıyla alay ediyorlar.

    Ama artık BTK, bakanlık ile TT değilde bankalar problem yaşamış olabilirler. Nice sadece partili olduğu için işe girenler tek tek gitti hala gidiyor. Ayrıca bir anlaşmazlık olduğu şuradan da belli hala resmi olarak bankalara devir gerçekleşmedi. Normal şartlarda hiçbir banka bu kadar süre borç ödemeyen kimseye imtiyaz tanımaz. Hepimiz az çok bankalarla çalıştık, biliyoruz.
  • habib_723 kullanıcısına yanıt
    Yok keşke ondan ciddi şikayetler olsa. En fazla şikayet Bağlantı/Altyapı sorunu ki bu altyapı sorunu için altyapı paylaşımı açtılar, BTK ISS'ler ile iki üç kez toplantı yaptı ama sonuç yok.
  • mustifb M kullanıcısına yanıt
    Hocam sirkette sizce kac bin tane torpilli var ve onlari ne zaman isten atacaklar



    İsten atinca bankalara sikayet gidiyor mu partiden



    Hocam.bir de tt de cok fazla 30k calisan var hantal bir yapisi var ttnin

    Hocam bor de sansurden kacmak icin neler onerirsiniz ssh server mantikli midir



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Apple_M1 -- 3 Aralık 2018; 20:8:58 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mustafa Dmrl kullanıcısına yanıt
    Yok aynı bakır kablo değil. Bir de DOCSIS denen sisteme girecekseniz en başta girmeniz gerekiyor çünkü xDSL ile DOCSIS bağlantılar çok farklı. Öncelikle DOCSIS'i destekleyen network cihazı üreten firma sayısı bir elin parmaklarını geçmiyor. Bu saatten sonra DOCSIS'e geçmekle tüm ülkeye fiber getirmek aşağı yukarı aynı maliyete sebep olur. En başta kurulsaydı DOCSIS, ping sorununu gözardı edersek DSL'in alternatifi olabilirdi.
  • Buralarda öyle konular konuşulmaz. Ama şunu söyleyeyim bankalar geldikten sonra sabahtan akşama kadar oturup şu oyunda şu rekoru kırdım diyen adamlar giderek azalıyor. Biliyorum benim karşımda da öyle biri vardı sabahtan akşama kadar oyun oynuyordu düşünün masadaki bilgisayarına hoparlör bile almıştı.

    Partiye ya da bir başka yere şikayet gidiyor mu bilmiyorum. Ama şirket için bankalara devir izni Ağustos ayında çıktı, Aralık ayındayız hala bankalara devir resmi olarak gerçekleşmedi.

    Şu anda SSH Server kurtarır ama bahsedilen yeni sansür sistemi hayata geçerse hiçbiri kurtarmaz.
  • mustifb M kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim cevabınız için. Mobilde de Türk Telekom faturalı kullanıyorum. Oraya eklerler herhade öyle bir durumda.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mustafa Dmrl

    Hocam docsis altyapısı aynı dsl altyapısı gibi kurulabiliyosa bakır aynı bakır telekom neden docsis işine girmiyor yurtdışında çok ciddi bir şekilde kullanılıyor docsis ?

    Kablo tv eskiden telekomundu zaten, ayrılıp tekrar aynı şeyi yapmak gibi olur

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • mustifb M kullanıcısına yanıt
    Şaka gibi bi yönetim anlayışı var firmada

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mustifb M kullanıcısına yanıt
    Çin gibi olucaz hocam az kaldı.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • NitroNos kullanıcısına yanıt
    Ne yani bizim de bir tane great firewall'umuz olsa fena mı olur

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sonholigan kullanıcısına yanıt
    Türkiyede bu sistem çöker yapamazlar yurtlarda yaptılar internet komple gitti baya uğraştılar hız düştü sonunda sistemi kapattılar sorun çözüldü Türkiyede bu sistemler ping felan uçurur.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • NitroNos kullanıcısına yanıt
    Zaten amaç o şu ana kadar sisteme geçilememesinin sebebi de kurumsal abonelerin ve mevcut network sistemimizin tam uyum sağlayamaması. Sonra kurumsal aboneleri devre dışı bırakma kararı aldılar. ISS'ler harıl harıl perde arkasında çalışıyor.
  • NitroNos kullanıcısına yanıt
    Neyi yapamadılar? Adamlar o kadar para harcadı ki o kadar paraya neler yapılırdı tahmin edemiyorum. Yurtlardaki internet bildiğimiz internet değil artık hatta öğrenebilen sistem yaptılar örneğin bir sunucu kiralayıp ona bağlandınız ama birkaç gün içinde artık o IP'yi çözüp portlara bakıp onuda engelliyorlar. Benim arkadaşıma verdiğim bir sunucu öyle gitti. Pingler uçacak mı? Zaten şu anda yeterince uçtu daha fazla uçmaz. Ama yüksek hız hayal olacak. Zaten 2019 tarifeleriyle bunu göreceğiz. Bir de sistemin uygulanışı nasıl olacak? Örneğin Çin bu sistemi sadece yurtdışı çıkışlarında uyguluyor, yurtiçinde sunucusu olmayan firma zaten ülkede hizmet veremiyor hatta yurtiçinde sunucunuz olsa da devlet yasaklayabiliyor orada. Bu durumda Çin'deki bir adam popüler servislerde problem yaşamıyor çünkü hepsi Çin'de mevcut. Şirketten Çin'e giden elemanlar vardı 300 Mbps internet su gibi ucuz ve Çin içinde bu hızı alabiliyorsunuz ama örneğin hemen Çin'in dibindeki Kore'ye, Hong Kong'a test yaparsanız hızınız 15 Mbps'e kadar düşüyor. Ülkemizde nasıl olacak bilinmez ya da bunu hayata geçirirler mi onu da bilmiyorum.

    Ama yapamazlar diye bişey yok zaten en önemli masraflar yapıldı bu saatten sonra Çin gibi Great Wall'a geçmek birkaç saatlik çalışma gerektirir.




  • PoyrazKarayel59 P kullanıcısına yanıt
    salla salla BTK cezasını yerler otururlar... + abone kaybını kurtaramazlar...
  • mustifb M kullanıcısına yanıt
    Bizim bütün trafiğimiz yurt dışında nasıl bir yol izliyecekler bakalım hocam google türkiye'ye geleceğine ihtimal bile vermem.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • mustifb M kullanıcısına yanıt
    Hocam türk telekom faturalara 2019'dan itibaren limitsiz olarak kullanacaksınız yazmış demin baktımda doğru gibi duruyor ceza yemek istemediler sanırsam taahhütlü paketlere bir sıkıntı olur mu hocam ?

    Kampanyalarda paketler kalmamış kalanlarında fiyatları roket olmuş hocam 100 mb 50 gb paketi 70 civarında iken 120 lere yükselmiş.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NitroNos -- 4 Aralık 2018; 0:46:43 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mustifb M kullanıcısına yanıt
    Hocam ben staj yaparken bir bayan vardı. Yaklaşık 45 yaşlarında. Cbs kullanıyordu. Sabah gelince açardı a haberi akşam 5:30 kadar sürekli açıktı. Hoparlörü de var onu unutmayalım. Hatta ben bir ara cbs öğrenmek için içeride kalmıştım 1-2 gün. Kadına kızdım artık abla başka kanalı aç diye. Çünkü dönüp dolaşıyor aynı haberleri tekrarlıyor. Ayrıca 24 haziran seçimleri vardı. Az çok tahmin edebiliyorsunuz.





    Hocam bide son yazınızda çin e gidin elemanlarınız var demiştiniz. Ben gene staj yaparken bursa bölgedeki mühendisler çine malzeme almaya gidiyorlardı. Meselâ bu tip7 nin kartları için anlaşma veya herhangi bir network ürünü için yeni sipariş almaya mı gidiyorlar? Çok tanımadığım için soramamıştım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 716717718719720
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.