Şimdi Ara

[İNCELEME] Ritech I ve II Sanal Gerçeklik Gözlüğü / Sanal Gerçekliğe Giriş için Tavsiyeler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
1
Favori
4.601
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Sanal gerçekliğe giriş için fiyat/performans ürünü olan denediğim Ritech'in I ve II modellerinin incelemesini paylaşıyorum (Daha uygun fiyata karton modeller de bulmak mümkün, aşağıda linklere bakabilirsiniz):

    Oculus rift kadar iyi olmasa da merak edip uygun fiyata sanal gerçeklik deneyimi yaşamak istiyorsaniz, karton model almak istemiyorsanız bu ürüne bakmanizi tavsiye ediyorum.
    Ben ikisini de denedim. Plastiği iyi sayılır, lensler arasindaki mesafe, telefon ile arasindaki mesafe ayarlanabiliyor. Kafa bandi da var. Yüze gelen kısmı süngerli olsa da ağırlıktan dolayı burna, yanaklara biraz baskı yapıyor ve bir süre sonra rahatsız etmeye başlıyor. O nedenle uzun süreli kullanımda elinizle desteklemek gerekiyor.
    1.Versiyonda max 5.6” destekliyor, magnet yok.
    2.Versiyonda magnet eklenmiş ve 6” e kadar destekliyor. Tasarım geliştirilmiş. Lenslerde pek birşey farketmedim.

    GÖRÜNTÜ HAKKINDA: Görüntü netliği iyi diyebilirim (telefon çözünürlüğüne göre değişir), ama tam VR deneyimi için üretilmemiş bu ürünler, 3D film izlemek için üretilmiş. Yani görüntü sinema perdesinde film izler gibi çerçeve içinde görünüyor. Bu nedenle gerçeklik hissi için çok iyi değil. Ama yine de merak edip denemek isteyenler için kabul edilebilir hafif bir his veriyor. Ama daha iyi gözlükleri deneyenler için çok kötü gelecektir, gerçekten çok farkediyor FOV değerinin düşük olması. Bu nedenle bu işin hastaları için ,GearVR, Oculus rift kullanmış olanlar için kesinlikle tavsiye etmiyorum. Sadece 3D film için güzel bir ürün diyebilirim. VR hissi için görüntünün çerçevesinin görünmemesi ve yakın olması gerekiyor yani geniş görüş alanina sahip olması gerekiyor araştırdığım kadarıyla (FOV değeri yüksek olmalı yani). Bu şekilde üretilen ürünler piyasada mevcut. Genelde pahalı fiyatlı ürünler bunlar: Homido, Playglass, LingVR. Ama bunlara göre daha uygun fiyatlı olan VR Shinecon, Baofeng Mojing IV gibi ürünlerin yüksek FOV değerine sahip olduğu söylenmiş incelemelerde. Ayrıca Baofeng Mojing III Plus var 2 ayrı lensle geliyor. Bir lens yüksek FOV değeriyle VR uygulamaları için, diğeri 3D Film için daha iyi sonuç veriyor. Çok mantıklı bir ürün olmuş bence.


    Ritech III Hakkında: Bu yeni versiyonunu denemedim ama Türkiye distribütörünün sitesinde yer alan bilgiye göre Şu geliştirmeler yapılmış eskisine göre:

    "Ritech Riem 3 ile Gelen Yenilikler:
    1. Objektif parametrelerinde yapılan iyileştirmelerle telefonun sanal görüntülerdeki görüşü daha geniş olacak şekilde dizayn edilmiştir, Bu yenilikçi tasarım gözdeki vertigo hissini de ortadan kaldıracaktır.
    2. Daha geniş açılı optik lensler kullanılarak Samsung Note 4 ve Iphone 6 Plus gibi daha büyük boyutlu telefonların da rahatlıkla kullanılabilmesi sağlanmıştır.
    3. Telefonun kamerası da kullanılarak oluşturulan arttırılmış sanal gerçeklik (Augment Virtual Reality) (AR) uygulamalarının kullanılabilmesi için, AR kapağı eklenmiştir. Kamerasının denk geldiği bölüm çıkartılabilecek şekile dizayn edilmiştir. Bu sayede Arttırılmış Sanal Gerçeklik (AR App) uygulamaları için mükemmel bir uyum sağlanmıştır.
    4. Mıknatıs kotrolörü yerine kapasitif dokunmatik düğme kullanılmış böylece daha kararlı ve hassas çalışan bir kontrol sağlanmıştır.
    5. Alınlık ve daha geniş baş bandı eklenmiştir. Yüksek kaliteli yeni yumuşak süngerler kullanılmıştır. Böylece alın ve yanaktaki temastan kaynaklanan basınç en aza indirilerek kullanıcıların daha da rahat etmesi sağlanmıştır.
    Kapasitif Dokunmatik Buton:
    Kapastif dounma düğmesi insan parmağının ekrana dokunması işlevini yerine getirmektedir. Bu işlev Google Cardboard v2 uygulamalarının tamamında kullanılmaktadır. Google Cardboard v2 işlevlerinin tamamı Ritech Riem 3 tarafından da desteklenmektedir.
    Kapasitif parametreler her telefonda aynı hassasiyette olabilir. Eğer kapasitif dokunuş hassasiyeti yeterli değilse daha iyi bir hassasiyet için daha düğmeye daha sert bir şekilde basınız.
    Arttırılmış Sanal Gerçeklik Penceresi:
    “AR” “Augment Reality” kelimesinin kısaltması olup arttırılmış sanal gerçelik anlamında kullanılmaktadır. AR uygulamaların kullanılabilmesi için telefondaki kamera özelliğine de ihtiyaç vardır. AR uygulamaları kullanabilmek için AR kapağını çıkartıp uygulamayı çalıştırmanız yeterlidir."
    Kaynak:http://www.ritechturkiye.com.tr/yeni-ritech-riem-3-cardboard-arttirilmis-sanal-gerceklik-gozlugu


    SATIN ALMAK İÇİN linkler:
    ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    Ritech I 7.54$:http://www.gearbest.com/home-gadgets/pp_136422.html

    Ritech II 8.76$ (EGLASSES kodu ile):http://www.gearbest.com/home-gadgets/pp_169233.html

    Ritech III http://www.gearbest.com/virtual-reality/pp_272221.html

    Karton Cardboard modelleri ile daha uygun fiyata başlangıç yapmak isteyenler için:
    Cardboard 1 [1.32$]:http://www.gearbest.com/home-gadgets/pp_202874.html
    Cardboard 2 [4.22$]:http://www.gearbest.com/virtual-reality/pp_243457.html

    ---------- ---------- --------------- -------------- --------
    Bluetooth kumanda isteyenler bunları ekleyebilir:
    http://www.gearbest.com/iphone-game-accessories/pp_254165.html
    http://www.gearbest.com/iphone-selfie-monopod/pp_316136.html
    http://www.banggood.com/Mini-Wireless-Bluetooth-Gamepad-Game-Joystick-Controller-for-Android-IOS-PC-p-1037252.html
    http://www.banggood.com/Cobirey-VR-PARK-01-Wireless-Bluetooth-Controler-RC-VR-Gamepad-For-Android-iOS-p-1038101.html
    ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

    DİREK DAHA ÜST SEVİYE BİR GÖZLÜKLE BAŞLAMAK İSTEYENLER İÇİN TAVSİYELERİM:

    GearVR alabiliyorsanız uyumlu telefonunuz varsa şu ana kadar denediğim ürünler arasında en iyi sonucu bununla aldım. Gerçeklik hissi olsun, tepki hızı olsun, uygulama kalitesi olsun kesinlikle ucuz gözlüklerle karşılaştırılamaz.

    Eğer GearVR yi pahalı buluyorsanız veya uyumlu telefonunuz yoksa GearVR a yakın bir deneyim sunduğu söylenen Baofeng Mojing'i öneririm. Ben henüz denemedim ama deneyenler FOV değerinin gerçekten yüksek olduğunu ve diğer ucuz ürünlerde olan telefon çerçevesinin görünmesi, tünel etkisinin olmadığını söylemişler. Baofeng Mojing III plus ve IV versiyonu var şu an piyasada, sizin için hangisi daha iyi geliyorsa onu tercih edin. Aralarında farklar var ama şu daha iyi denemiyor, istenen özelliklere göre değişir yani.

    Baofeng Mojing IV(kumandası var ama sadece kendi uygulamasında çalışıyor diye biliyorum, araştırın):
    (IOS için alanlar aşağıdaki linkten girip IOS seçeneğini seçmeliler dikkat!)
    Banggood:http://www.banggood.com/Baofeng-Mojing-IV-Virtual-Reality-Headset-3D-VR-Glasses-IOS-Edition-For-iPhone-6S6-Plus-iPhone-6S6-p-1023309.html
    Gearbest:http://www.gearbest.com/virtual-reality/pp_266327.html

    Fiyat/performans olarak nitelendirebileceğim Ne Baofeng kadar yüksek ne de Ritech gibi ürünler kadar düşük, yaklaşık 80 denilen bir FOV değerine sahip bir ürün olan VR Shinecon'u tavsiye ediyorum. İncelemesine şu linkten ulaşabilirsiniz:http://forum.donanimhaber.com/m_115219548/f_//tm.htm

    VR Shinecon (kumandasız):
    Banggood:http://www.banggood.com/Universal-3D-VR-Video-Glasses-Virtual-Reality-Free-Controller-For-iPhone-6S-Plus-6Plus-Samsung-HTC-Smartphone-p-1000219.html
    Gearbest:http://www.gearbest.com/home-gadgets/pp_246872.html

    YENİ ÇIKAN ÜRÜNLER:
    Son zamanlarda yüksek FOV değerine sahip uygun fiyatlı ürünler çıkmaya başladı. Bunları henüz test eden yok, yani artıları eksileri belli değil ama fiyatları uygun olduğu için ve Baofeng IV ün konforsuz olduğu söylendiği için bu ürünlere yönelmek mantıklı olabilir:
    Deepoon V3: ÖN SİPARİŞTE, Kaliteli bir marka olduğu söyleniyor, 96 FOV değeri vaadediyor, diğer özelliklerini de ürün linkinde bulabilirsiniz:
    Banggood:http://www.banggood.com/Deepoon-V3-Immersive-3D-VR-Glasses-Virtual-Reality-Glasses-VR-Goggles-VR-Helmet-With-Bluetooth-Gamep-p-1037822.html
    Gearbest:http://www.gearbest.com/virtual-reality/pp_326117.html Kumandalı: STOKTA GÖRÜNÜYOR??http://www.gearbest.com/virtual-reality/pp_343124.html

    FiitVR: Yeni bir marka, özellikleri güzel görünüyor, Baofeng III e benziyor ve 102 FOV vaadediyor:
    Banggood:http://www.banggood.com/FIIT-VR-3D-Virtual-Reality-Glasses-102-Degrees-FOV-Helmet-Lightweight-Ergonomic-Design-p-1040726.html
    Gearbest:http://www.gearbest.com/virtual-reality/pp_317824.html

    FiitVR ın markasız versiyonu, Fiyatı daha uygun: 102 FOV:
    Gearbest:http://www.gearbest.com/virtual-reality/pp_326129.html



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EFDynamics -- 30 Mart 2016; 18:47:21 >







  • Hocam eline sağlık

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Elinize saglik hocam,faydali bir konu olmuş.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • elinize sağlık güzel bir bilgilendirme.Sonuçta yeni bir teknoloji.Merakla daha iyi modelleri bekliyoruz.
  • Gearbestten ritech 3 aldim. Onu deneme imkaniniz olmusmuydu daha once? Urun kargoda simdi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ufuk172 kullanıcısına yanıt
    Deneme imkanım olmadı ama ayrıntılı bilgi ekledim ilk konuya, bakabilirsiniz.
  • Ben de almıştım kargoyu yakalayamadım geri döndü şimdi bir daha alacağım boafeng güzel geldi gözüme

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • VR SHINECON mu iyi yoksa ritech 3 mü. sonucta hepsini telefon takildigi icin bana hepsi ayni gibi geliyor ama degildir illa ki.
  • supernoova S kullanıcısına yanıt
    Ritech III denemedim ama FOV hakkında bilgi vermemişler, büyük ihtimal eski versiyonu gibi düşük FOV vardır. Shinecon ise FOV değeri 80 deniyor. Fiyatına göre Shinecon iyi ama 96 FOV değerine sahip Baofeng i veya yeni çıkan Deepoon V3 ü tavsiye ederim daha iyi gerçeklik hissi alabilmek için. Ekran çerçevesi görünüyor Shineconda FOV yetersiz olduğu için. Bu da gerçeklik etkisini düşürüyor.




  • deeponun ve baofeng'in fiyati cok yüksek hocam aile ici siddete kurban giderim onu alirsam malesef :) 20$ civari birsey düsünüyorum ben . herhalde Shinecon'i alirim ben. cok tesekkürler hocam incelemelerin ve yardimin icin.
  • impossible kullanıcısına yanıt
    ürün daha çıkmadı, inceleyen de yok haliyle, birşey diyemiyorum maalesef
  • supernoova S kullanıcısına yanıt
    rica ederim, en alttaki verdiğim ürün de 96FOV yazıyor 22$ fiyatı. ama inceleyen yok henüz, nasıldır kalitesi bilmiyorum, onu da düşünebilirsiniz.Hatta Aliexpressde fiitVR ı daha ucuza bulabilirsniz belki ama güvenilir satılcı bulmak lazım tabi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EFDynamics -- 30 Mart 2016; 22:22:20 >
  • aliexpress cok beklioyrsun hocam birde gelmiyor falan aylar yillar geciyor resmen. Ürüne inceleme bekleyip bu linkden alirim herhalde tesekkürler tekrar.
  • bazı ilan açıklamalarında 1080p ve üzeri diyor. Ben sadece 3d filmi kusmadan kaliteli şekilde izleyip bitirmek istiyorum telefonum 4.7 inç ve ekran 720p bütçe olarak 30-80 tl arası düşünüyorum sizin. aslında bütçeyi boşverin aliexpressde yüzde 30 oranında daha uygun fiyatlar var şu aralar. tek ricam telefonumun özellikerine bakarak söyleyin para harcamama değecek bir 3d film izleme zevkine kavuşur muyum ? bana ürün önerin sinema keyfini gerçekten verecek



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sucra -- 1 Nisan 2016; 15:44:10 >
  • Arkadaslar arkadasimda samsung gear vr r322 var telefonum lg g4 ama bu cihaz note s7 s6 icin uretilmis lg g4'e uyar mı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • http://m.gearbest.com/virtual-reality/pp_317824.html

    Şu ürün nasıl arkadaşlar iphone 6 plusa uyarmı
    Fov değeri filan nasıl
    Amazondan alıcam

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 6.5" ekrana kadar uyumlu diyor, uyar yani. FOV değeri hakkında yabancı sitede incelemede memnun kalmışlar, yüksek FOV olduğunu yazmışlar. Şu an fiyat/performans olarak bildiğim en iyi ürün bu
  • quote:

    Orijinalden alıntı: EFDynamics

    6.5" ekrana kadar uyumlu diyor, uyar yani. FOV değeri hakkında yabancı sitede incelemede memnun kalmışlar, yüksek FOV olduğunu yazmışlar. Şu an fiyat/performans olarak bildiğim en iyi ürün bu

    Peki saol bu 3d vr videolarını izleyebileceğimiz bir site varmı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • youtubeda 360 video yazarsanız o videoların altında cardboard simgesi çıkıyor ve VR olarak izleyebiliyorsunuz. Ya da 3DSBS yazarak normal 3D videolar da bulabilirsiniz, çift görüntü olacak sağ ve solda.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki

Benzer içerikler

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.