Şimdi Ara

Cevap: SDD taksam problem olur mu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
1.178
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Sion

    Arkadaşlar selamlar,

    Amilo Pi 1505 bir notebook sahibiyim.
    http://laptopcu.blogcu.com/fujitsu-siemens-amilo-pi-1505-laptop-en-ucuz-fiyati-836-usd/1849235

    512mb X 2 ddr2 677mhz ram vardı, sahibinden.com aracılığı ile tanıştığım bir arkadaş sağolsun 2 ADET 1gb ram'i 20 TL karşılığında verdi. Belleği 2gb yaptım. Bir hayli hızlandı.

    Şimdi SSD araştırmaya başladım. Cihaz yukarıdaki linkten de anlaşılacağı üzere SATA I acaba SAMSUNG 128 GB SATA III bir harddisk taksam bir faydasını görebilir miyim?, Bilgisayarın açılışı hızlanır mı?, rar dosyalarının extract süreleri kısalır mı?

    Bilgisayarım SATA II yada SATA III desteklemediği için soruyorum bunları, özetle SATA I olan bilgisayarıma SSD taksam bir faydasını görebilir miyim?


    Evet görürsün.

    Sata 1-2 ve 3 maksimum veri aktarım hızını ifade ediyor.

    Yani SSD nin üzerindeki 400MB saniye gibi ifadeleri.

    Oysa SSD nin hızı iops değerlerine bağlı. Bizim asıl baktığımız hızlar bunlar. Bu hızlarda ssd lerde genelde 15 ila 50MB sn arasında değişiyor. Evet 20MB gibi değrler yavaş gelmiş olabilir ama bu 4k testi. Şöyle söyleyeyim o zaman daha iyi canlanır kafanda. Bir hdd nin küçük parçalı dosya okuma hızı 1MB kadar dır. Yani en yavaş SSD bile 15 kat daha hızlı ondan.

    Bu İOPS olayını örnek ile açıklarsak. Bir adam vardır iri yarı. 200KG ağırlığı tüy gibi kaldırır götürür. Ama başka bir adam vardır 50kg bile kaldıramaz. Ama o adam da seridir. O 200KG kaldıran adam kçını kaldırana kadar o 20 tane işi halleder.

    Burada 200KG taşımak 5GB tan büyük doyaları kopyalamak içindir.

    Hız tanımı ise programlar içindir. Yani sen SSD yi arşiv için kullanacağım sürekli SSD den başka bir USB3.0 SSD ye film atacağım diyorsan Sata SSD nin hızını önemli ölçüde keser.

    Ama yok ben SSD ye windows oyun ve program kuracağım PC nin serileşmesini istiyorum dersen o başka. O zaman SSD iyi iş görecektir. He gene Full performansta olmaz ama herhangibir HDD den de 10-15 kat hızlı olacağı da su götürmez bir gerçek.

    Yanlız burada beklediğin performans farkı oyunlarda FPS artışı gibi bir beklenti ise SSD o konuda bir şey yapamaz. :D

    ***Yok virüs programı bilgisayarın canını çıkarıyor. ( Bu kısım önemli ) Görev yöneticiden bakıyorum, işlemci kullanımı %50 bile değil ama bilgisayar kasıyor diyorsan bilesin ki bu kasma HDD nin yavaş olmasındandır.







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.