Şimdi Ara

Yeni Fabia'ya kafayı taktım... 1.2 Motor mu 1.4 Motor mu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
1.081
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar. Uzun süredir 2. el araba araştırıyordum. Fakat peder'in 0 alalım önerisi (çılgın proje :P ) ile araştırdığımda Skoda Fabia ile tanıştım. Yeni Fabia'nın tasarımını beğendim. Bu da her araç gibi 4 tekerlekli ;) 1.2 Motor Benzinli DSG vites ile 1.4 Motor Dizel DSG vites arası kaldım. Arabalar ile ilgili fazla bilgim yok. Yeni Fabia'yı nasıl bilirsiniz? Ayrıca hangisini daha mantıklıdır, 1.2 mi 1.4 mü ? Yaşadığım şehir Ankara.
    2. el araçlara fazla masraf olmasın diye istiyordum fakat peder aklımı çeldi. Kendi kaşındı ;)
    (Ayrıca kendisi Toyota Auris de ısrarcı)



  • Hiç satılmışmı ,görseydik merakda ederdik.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • dsg nin her motorla uyumu farklı oluyo kullanıcalarına sormak mümkünse test videolarını izleyip karar vermek lazım motor tercihine
  • Bence 1.2 tsi o araca yeter vergi avantajı da + sı olur. Araba için yorum yapamayacağım..

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Allah kafaya takacak daha kötü dert vermesin. Fabia derdinizden de bayiiye gidip inceleyince, fiyatlarına bakınca kurtulursunuz diye tahmin ediyorum. Geçmiş olsun şimdiden.
  • Teşekkürler. Yroumlar için. Videolara bakıyım
    @ufuk-34JD58 2015 haziran fiyatlarında yeni fabia'lar var. satışa yeni yeni başlıyorlardır.
    @commandx amen amin..
  • Fabia'lar yeni euro6 motorla geldi.Diğer DSG'ler gibi 1.2 105 bg yerine 1.2 110 bg.Seat'ta da bundan sonraki araçlar 110'luk olarak gelicek.Full dsg 51.000 gibi fiyatı var.Sınıfındaki diğer araçlara göre özellikle i20'ye büyük rakip ekonomisinden dolayı alınası bir araç.
  • Fiyat farki cok fazla, dizel dsg kazigi 60bini geciyor b sinifi araba... 1.2 tsi alin garanti uzatin dsg bozulacagi icin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Herseye tamamda babaniz icin neden burda peder kelimesini kullaniyorsunuz hic anlamiyorum.

    Arabalara uzak oldugunuz belli. Dsg ile ilgili pek bi malumatiniz yok. Arkadaslarinda dedigi gibi 2+2 yillik bi garanti ile de bu sorunu kismen asarsiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 200ugececekaga

    Herseye tamamda babaniz icin neden burda peder kelimesini kullaniyorsunuz hic anlamiyorum.

    Arabalara uzak oldugunuz belli. Dsg ile ilgili pek bi malumatiniz yok. Arkadaslarinda dedigi gibi 2+2 yillik bi garanti ile de bu sorunu kismen asarsiniz.

    bende peder kelimesinin kullanım tarzına anlam veremiyorum
    yüceltmek içinmi kullanılıyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geçen gün bi 59 plaka fabia gördüm, eski opellerin farı yerine şahin farı takarlar ya, aynen öyle bir araba. ucube resmen. polonun camları yükseltmişler piyasaya sürmüşler. kusura bakma da zevk denen şey fabianın yanına uğramamış.
  • 1.2 tsi riskli nasil riskli tamamen kullanima bagli motor. Yani araci aldiniz bir hafta icinde tuketiminiz 9 ltde olabilir 6ltde. 9 olrsa hapi yuttunuz cunku dusurme gibi bir durum olmuyor. Ya yepyeni guzergah ve yepyeni bir sofor bulacaksiniz yada pasa pasa benzini ufakcik araba icirteceksiniz.
    Tavsiyem babaniza uyun 1.6 auris alin. Cok yakarsa tup atarsiniz.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: NightShift

    Geçen gün bi 59 plaka fabia gördüm, eski opellerin farı yerine şahin farı takarlar ya, aynen öyle bir araba. ucube resmen. polonun camları yükseltmişler piyasaya sürmüşler. kusura bakma da zevk denen şey fabianın yanına uğramamış.

    Hocam senin zevkin baskadir arkadasin zevki baskadir. Var olan bir tasarima kotu demek kolaya kacmaktir.

    Arkadas begenmis ve burda bir kac soru sormus. Arkadasin begenisini yorumlamak ne sana ne de baska insana dusmez.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1.5 HSD e-CVT Otomatik vites toyota yarislere de bir bakın. hibrit elektrikli motorlu. fabia ya yakın fiyata.
  • Kendisi belkide kilisede papaz.. Baba benim baba olduğundan istediğim gibi çağırıyom onun olmadığı yerlerde.. ;)


    Hibrit'lerde 50km hız'a kadar elektrikle çalışıyor. İstanbul trafiğinde işe yarar belki. Yine de Yaris de bir seçenek olur. @mavipasa



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Neo_Aragorn -- 3 Haziran 2015; 13:25:29 >
  • fabia benim de çok dikkatimi çekiyor, b sınıfının en yakışıklı aracı bana göre, ama zaten aynı seviyede bir b sınıfı araca biniyorum maceraya ne gerek var diyorum, bir de leon varken o fiyatlara çıkmıyorum b sınıfı araçlar için
  • 1,2 tsı dsg
  • Selamlar,

    Lansmandan önce siparişini verdiğim 1.2 tsi dsg style paket fabia 1 hafta önce geldi. Yurt dışında kullanma firsati bulduğum için gözü kapalı seçtim.

    Spor süspansiyon,koltuk ve direksiyon,yağmur ve far sensörü,ön arka park sensörü filan gaza geldim,doldurdum.

    İzlenimlerim önceki aracim 1.3 cdti corsa'ya göre litre/100km olarak haftalik ritüelimde 5.2 lt gibi benzer bir değere ulaştı. Vites değişimleri oldukça başarılı ve çabuk cevap veriyor.Önceki kasaya göre motor ve vites olsun daha sportif bir hissiyat veriyor. Koltuk destekleri çok iyi. Araç cok hafif olduğundan düşük pedallar da bile cok cabuk hizlanabiliyor.Devir 2500e gelene kadar motor sesi cok az,yalitimlar iyi 70km/h kadar ses seviyesi başarılı. Daha en fazla 120km/h yaptim, bu hizda da b sinifi bir araca göre makul. Gaza biraz daha fazla basip 3000 ve sonrası güzel bir motor sesi de çabası.

    Kullanım kılavuzunu tamamen okudum.Kullanimi çok rahat,görüş açısı iyi,yan aynalar başta biraz ufak gibi geldi ama alıştım.

    1.90 boyundayim ama kabin nedense oldukca ferah,inip binmek rahat geliyor.Konsoldaki dokunmatik ekran ve mirrorlink güzel çalışıyor. Telefon konuşmaları olsun,ses oldukça iyi.Telefon navigasyonunu arac ekranindan kontrol edebiliyorsunuz. En çok şaşirtan skoda surround ses sistemi oldu.Stock bir sistemde muzik dinlemek baya keyif veriyor.

    Süspaniyonlar daha sert ama kasislerden geçerken tak tok ses cikartmiyor ve daha hic bi yerde de altini vurmadim. Bagaj da cok kullanışlı,fileleri filan almanızı tavsiye ederim. Ufak ayrıntılar var. Şahsen zevkime uygun,düşünen varsa tavsiye ederim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Dsg li almayinda hangi motoru alirsaniz alin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1.2 tsi manuel polo ile sehir ici 600 km gidiyorum.Yakit tuketimi asiri fazla degil bana gore fakat fabiada durum ne olur bilemem.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.