Şimdi Ara

Jaguar Doğu Avrupa'ya yeni fabrika açıyor (TR Listede yok)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
625
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Jaguar Land Rover 2008'de Hintli TATA Motors tarafından alındıktan sonra Orjin ülkesi İngilterenin haricin gelişişmine devma ediyormuş.

    Çin ve Brezilya'ya açtığı fabrikalardan sonra Doğu Avrupa için de Polonya, Slovakya, Macaristan ve Çek Cumhuriyeti gibi ülkelerden birinde daha fabrika açmayı planlıyormuş.

    Geçen sene 462.678 araç satışı yaptıktan sonra bu seneki hedefi 500.000 araç satışıymış.

    Yeni açacağı fabrika kapasitesi de 250.000 adet/yıl olacakmış ki bence çok büyük bir yatırım. Yani bir Oyak-Renault ve TOFAŞ büyüklüğünde fabrika açacak.

    Maalesef Türkiye'miz listede yok. Neden Acaba ? Yoksa yerli araba yapacağız o yüzden mi ? Ya da içerdeki siyasi çalkantılardan dolayı şerefli yalnızlık ile bütün dünyadaki trendleri kaçırmamız mı sebep oldu ?

    Vah ki ne vah...

     Jaguar Doğu Avrupa'ya yeni fabrika açıyor (TR Listede yok)


    Kaynak







  • Liste'de Türkiye neden olsun ki, VW'i bile ikna edemediler ki VW dediğin marka bu ülkede çılgın gibi satıyor.

    Jaguar iç pazarda kaç tane satacak, sadece avrupaya üretim yapmak için fabrika açacaksa neden gelip Türkiye'de açsın gidip avrupada açar tabi.


    Adamların yatırım yapması için sadece ucuz iş gücü yetmez, hem iç pazarı cazip göstermen lazım hem ihracat için lojistik imkanları üst düzeyde sağlaman lazım hem de uzun vadeli güven ortamı sağlaman lazım. Sadece ucuz iş gücüyle olsaydı moldova, belarus gibi ülkeler fabrika kaynardı.

    Zırt pırt değişen vergi sistemi ve vergi oranlarının olduğu, son derece oynak bir para kurunun olduğu, siyasi güven vermeyen bir ortamın olduğu ülkeye bu tarz yatırım yaptırmak çok zor.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.