Şimdi Ara

Araç Değer Kaybı Sorusu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.064
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar,

    Daha 20 günlük araca park halindeyken çarptılar. Sol ön çamurluk değişecek, araç serviste. Değer kaybı olaylarını biraz araştırdım ama net bir fikrimiz yok. Bu aracın değer kaybını karşılama şansımız var mı?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RustyBeard -- 21 Nisan 2015; 12:40:05 >



  • Çok geçmiş olsun. Aracın değer kaybını alabilirsiniz hatta mutlaka alın. Önce aracın ne kadar değer kaybettiğine ilişkin bir tespit yaptırıyorsunuz. Sigorta şirketinden bu bedeli ve ayrıca ekspertiz ücretini talep ediyorsunuz. Eğer ödeme yapmazlarsa sigorta tahkim komisyonuna başvuru yapıyorsunuz. En geç -6-7 ayda sonuçlanıyor dosyanız. Kusurlu tarafın trafik sigortası hasarı nasıl karşılıyorsa, değer kaybını da karşılamak zorunda.
  • protea P kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler cevabınız için. Sanırım değer kaybı talep etmedi dayım. Neyse, ileride aynı sorunu ben yaşarsam yapmam gerekenleri öğrenmiş oldum.
  • Kazanın üzerinden 2 yıl geçmediyse halen talep edilebilir. 20 günlük sıfır araç, yazık. Sigortanın varoluş amacı zaten oluşan zararı tazmin etmek. Bence bir daha gözden geçirin. Aracın marka ve modelini bilemem ama düşündüğünüzden çok daha yüksek rakamlar olabiliyor değer kaybı zararları.
  • protea P kullanıcısına yanıt
    Tamam hocam ben yazdıklarınızı aktarayım araç sahibine. Tekrar teşekkürler.
  • Merhabalar Ticari aracımıza 3 aylıkken park halinde bir bayan sürücü çarptı fren yerine gaza basmış.Araç 4000 km de iken vurmuştu.Şuan aracta 4.500 tl tramer gözüküyor.Ve evimizin yeni aldığımız 0 km diğer araca yolda giderken genç bir apaçi boğaziçi köprüsünde hiç birşey yokken çarptı arka tampon vs onarıldı . Onda da 558 tl gözüküyor.Şuan iki tarafa da dava açtık ilk araçtan 10.000 tl ye yakın 2. araçtan 2-3 bin tl ye yakın para bekliyoruz.Avukatımız tanıdık çok sağlam bu konularda kesin alıcağımızı söylüyor parayı
  • Geçmiş olsun hocam. Bu sistem iyi olmuş.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben kendi sigortacimla gorustum. Bana gosterdigi yoldan gittim. Karsi tarafin sig. Sirketini aradim. Benden belgeleri ve dilekce istediler. Iadeli gonderdim. Gerekli tum islemleri yapacaklarini soylediler. Bir ay oldu daha. Beklemedeyim. Yarin bi arayayim bakalim. Avukata da vermedim, eksper de tutmadim. Ne yapacaklar bir gorelim bakalim. Tramerde 900 tl hasar kaydi cikti. Ne almam normal sizce?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.