Şimdi Ara

iPad Air 2 Titreşim Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
19
Cevap
0
Favori
1.925
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • iPad Air 2 aldım. Gayet memnunum ancak müzik çalarken veya oyun oynarken arka kısmı ve ekranı titreşim yapıyor. Çok rahatsız edici oluyor. Yabancı forumlarda da bu sorunu yaşayanlar var. Ne öneriyorsunuz?



  • quote:

    Orijinalden alıntı: H4PPY

    iPad Air 2 aldım. Gayet memnunum ancak müzik çalarken veya oyun oynarken arka kısmı ve ekranı titreşim yapıyor. Çok rahatsız edici oluyor. Yabancı forumlarda da bu sorunu yaşayanlar var. Ne öneriyorsunuz?

    Restore ettiniz mi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Abi deli oluyorum şu herşeyde bi restore yazanlara...Bende de var air 2 incelikten kaynaklı son değil

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: furkanaktaass

    Abi deli oluyorum şu herşeyde bi restore yazanlara...Bende de var air 2 incelikten kaynaklı son değil

    Ancak aşırı rahatsız edici oluyor. Acaba update ile düzeltilebilir mi?
  • H4PPY kullanıcısına yanıt
    Hayır o cihazın inceliği ve hafifliğinden kaynaklı bir şey. Hatta o sorun bile değil, doğanın bir kanunu. Rahatsız ediyor olabilir ama durum böyle. Belki cihaza kılıf falan alırsanız biraz azalabilir ama o da kılıfın ağırlığına bağlı. Fakat bana kalırsa, dediğiniz şey rahatsızlık duyulabilecek bir mesele değil hocam.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: rvkarakaya


    quote:

    Orijinalden alıntı: H4PPY

    iPad Air 2 aldım. Gayet memnunum ancak müzik çalarken veya oyun oynarken arka kısmı ve ekranı titreşim yapıyor. Çok rahatsız edici oluyor. Yabancı forumlarda da bu sorunu yaşayanlar var. Ne öneriyorsunuz?

    Restore ettiniz mi

    +Telefonun ekranı kırıldı?
    - Restore ettiniz mi ?

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • H4PPY kullanıcısına yanıt
    Malesef ....

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Titriyor alet forumda kaç kere söylendi sorun da dğil her air 2 de var sesi fulleyince titreme

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yeah4everr

    Titriyor alet forumda kaç kere söylendi sorun da dğil her air 2 de var sesi fulleyince titreme

    Fulleyince tabii ki titreyecek. Yarıdan azda bile titriyor benimki...
  • O titreşimin ortadan kalkması (ya da çok azaltılabilmesi) için Apple'ın kullandığı minyatür hoparlörlerin, eğer ki yapılabiliyorsa, teknolojisinin değiştirilmesi gerekiyor. Ya da, bunu "emebilecek" bir arka kapak kullanılması.

    Dikkat edilirse ilk nesil iPad Air'de ya da daha önceki çok daha ağır ve kalın gövdeli iPad 2/3/4'lerde böyle bir sorun yoktu...

    Kaldı ki Apple'ın bunu bir "ivedilikle çözümü gereken bir sorun olarak gördüğünü" de zannetmiyorum.
  • Başta beni de rahatsız ediyordu bu titreşim sorun.
    Ama bir süre sonra alıştım, fark etmemeye başladım.
    Hatta bazı oyunlarda daha iyi bir deneyim bile sağlıyor bence titreşim
  • Hep android kullanan biri olarak, "apple kusursuz, süper, tablette apple alcan abi" diyenlere inandık, "herhalde bir bildikleri vardır" dedik, heyecanla Air 2 siparişini verdik. Benim olayım online film ve youtube. Hemen açtım. Sesi orta kararda açtığım halde tablette bir titreme, sanki elim karıncalaşıyor, sesi arttırdıkça titreşim de artıyor ve hopörlarden çıkan ses beşinci sınıf cihaz hoparlörünü aratmıyor, ses anlaşılmıyor. Hoparlörleri elle kapatırsam bir nebze ses düzeliyor o titreşim nedir öyle... Ekşi sözlük ve diğer forumlarda da bu durumdan bahsediliyor. Ürünü almadan önce en çok bu yüzden korkuyordum ama bu kadar "apple süper" diyen adamın bir bildiği vardır, o titreşim herhalde çok çok az hissediliyordur diye düşünüp aldık. Alır almaz hemen video açıp test ettim, sonuç berbat..

    Ama Apple tarikatının müritleri olarak böyle bariz bir sorunu, "olur öyle şeyler, kasa ince abi, doğal, normal" diye karşılamalarına hayret ediyorum. Apple'ın sahibi veya sahibinin çocuğu olsa ancak bu kadar bir ürünü sahiplenebilir. Ortada bir tarikat var gerçekten ve adamlar apple'a bildiğin iman ediyorlar. "bu kadar para veriyoruz bu saçmalığı nasıl yapmışlar, buna nasıl çözüm bulamamışlar" derlerse apple tarikatından aforoz edilirler mazallah. Benim korkum, yarın öbür gün apple, tabletlerden wifi özelliğini kaldırsa "wifi özelliği zaten gereksiz, git 4G şebeke kullan" diyecekler. İşin içinden çıkamayınca da "apple zaten multimedya için değil" diyeni de gördüm. Evet Türkiyede tablet kullanıcılarının çoğu şirket Ceo'su hep bi döküman hep bi çizim, hep bi projeyle uğraşıyorlar..

    Not : Dikkat edin, android iyidir candır demiyorum. Karşılaştırma yapmıyorum, 1500 TL'lik bir tabletten böyle berbat bir ses ve titreşim beklememek hakkım diyorum. Daha ince tablet yapacam diye uğraşacağına, ona uygun ses sistemi yap önce. Yapamıyorsan da, bırak tabletin 2 milim kalın olsun.




  • Ben de sizin gibi ilk kez apple ürünü aldım sayılır ipodu saymazsak. Oyunlarda gamepad hissi veriyor açıkçası o yönüyle tasarlanmış olabilir. Mesela Monument Valley de kargaların kanat çırpışlarını hissediyor insan. Titreşim olayına katılıyorum daha az olabilirdi. Ama sıfır titreşim bekliyorsanız malesef daha öyle bir cihaz yok. Bu sorun samsung tabletlerde de var. Onları deneme şansım olmuştu. Tab 2s serisi için söylüyorum bunu. İnceldikçe malesef dışa ses veren ne olursa olsun engelleyemezsiniz. Ama sizin yazdığınız kadar bir rahatsızlık ben de yok ki dikkatimi çeken 5. sınıf hoparlör hiç anlaşılmıyor yazmanız oldu. Benim bu güne dek aldığım en net ses şu ana kadar ki bu tarz cihazlardaki. Spotify ile dinliyorum. Bence bir kontrol ettirmeniz de fayda var. Eğer deneme şansınız varsa teknoloji marketlerde deneyin karşılaştırın. Hatta ben kulaklıkla dinliyordum kulaklık kadar temiz ses aldığım için çıkardım artık kulaklıkları. O yüzden bence hoparlörde sorun olabilir ihmal etmeyin.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: theory of a dead man

    Ben de sizin gibi ilk kez apple ürünü aldım sayılır ipodu saymazsak. Oyunlarda gamepad hissi veriyor açıkçası o yönüyle tasarlanmış olabilir. Mesela Monument Valley de kargaların kanat çırpışlarını hissediyor insan. Titreşim olayına katılıyorum daha az olabilirdi. Ama sıfır titreşim bekliyorsanız malesef daha öyle bir cihaz yok. Bu sorun samsung tabletlerde de var. Onları deneme şansım olmuştu. Tab 2s serisi için söylüyorum bunu. İnceldikçe malesef dışa ses veren ne olursa olsun engelleyemezsiniz. Ama sizin yazdığınız kadar bir rahatsızlık ben de yok ki dikkatimi çeken 5. sınıf hoparlör hiç anlaşılmıyor yazmanız oldu. Benim bu güne dek aldığım en net ses şu ana kadar ki bu tarz cihazlardaki. Spotify ile dinliyorum. Bence bir kontrol ettirmeniz de fayda var. Eğer deneme şansınız varsa teknoloji marketlerde deneyin karşılaştırın. Hatta ben kulaklıkla dinliyordum kulaklık kadar temiz ses aldığım için çıkardım artık kulaklıkları. O yüzden bence hoparlörde sorun olabilir ihmal etmeyin.

    Üstad, sadece titreşim değil, sesteki netlik de kötüydü. Yani bu cihaz "ben multimedya cihazı değilim" mesajı veriyor sanki. Acaba benim cihazda mı arıza var diye düşündüm lakin bir başka air 2 de aynı durumda. Alışan alışıyor ama ben baya takılırdım buna :)




  • aliriza81 kullanıcısına yanıt
    Dostum iade edip ipad air alabilirsin hoparlör kalitesi çok iyi sesler tok ve titreşim yok tavsiye ederim. Ama ram malesef 1gb bu yüzden split screen desteklemiyor.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Anladım o zaman iade etmeniz en doğrusu gibi görünüyor. Sonuçta bir ton para ödüyoruz bu aletlere. Rahatsız olarak kullanmaktansa başka çözüm aramak en akıllıcası. Şimdi tekrar baktım kesinlikle normalin üzerinde titreşim. Ama dediğim gibi beni çok rahatsız etmedi Bluetooth kulaklık kullanırım tek başıma açarken büyük ihtimalle. Bir de Logitech kılıf yolda bakalım kılıfta nasıl tepki verecek. Belki de sönümler bir nebze.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: theory of a dead man

    Anladım o zaman iade etmeniz en doğrusu gibi görünüyor. Sonuçta bir ton para ödüyoruz bu aletlere. Rahatsız olarak kullanmaktansa başka çözüm aramak en akıllıcası. Şimdi tekrar baktım kesinlikle normalin üzerinde titreşim. Ama dediğim gibi beni çok rahatsız etmedi Bluetooth kulaklık kullanırım tek başıma açarken büyük ihtimalle. Bir de Logitech kılıf yolda bakalım kılıfta nasıl tepki verecek. Belki de sönümler bir nebze.

    Hocam, biraz kalın bir kılıfla titreşim hissi mutlaka azalacaktır. ben kulaklıkla film izlemiyorum, zaten sürekli kulaklık kullanmak sağlıklı değil diyorlar. Ipad Aır alırsam, eski nesil bir tablet almış olacağım ve 1 gb ram de bu devirde çok yetersiz.

    Galaxy Tab S2 dikkatimi çekti ama onun ses kalitesinden emin olamadım. Olmadı Tab S alırım, sonuçta webte gezinme ve film video dışında bir amacım yok. Ama sanırım Tab S için de lollipop güncellemesi hala gelmemiş.

    Tab S2'nnin Ipad gibi ekranının 4:3 olması ve filmleri tam ekran yaptığında alt ve üstteki siyah boşluk rahatsız edici biraz :)




  • Galaxy tab s2 yi ben bir teknoloji mağazasında inceledim. zaten çoğunda var. Çok bir farkı yok ses titreşimi olarak onu söyleyeyim bir tık daha iyi. Size yeter mi denemeniz lazım. Üstüne sıcaklık sorunu var. Pili kesinlikle ipadle başedemez. Bence ilk iş siz gidin müsait bir yerde mesela teknosalarda var ya da samsung bayiilerinde test edin s2 yi. zaten elinizdeki cihaza en yakın performans onda. ama 4/3 meselesi de iki ucu keskin bıçak gibi. web de gezinti için 4/3 daha iyi, film izlemek için 16/9. Ben açıkçası işlemci ve grafik kabiliyeti ile yüksek pil ömrü sebebiyle seçtim. Önceki tabletim samsungdu. ipadde 10 saat sonunda ekran kullanımını %9-10 olarak gördüğümde açıkçası saygı duydum adamlara. Az evvel yaklaşık bir metreden düştü alet tam yan olarak 2-3 kere sekti. Aklım çıktı ama en ufak bir deformasyon olmadı şükür :) Şu kılıf çabuk gelse keşke.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: theory of a dead man

    Galaxy tab s2 yi ben bir teknoloji mağazasında inceledim. zaten çoğunda var. Çok bir farkı yok ses titreşimi olarak onu söyleyeyim bir tık daha iyi. Size yeter mi denemeniz lazım. Üstüne sıcaklık sorunu var. Pili kesinlikle ipadle başedemez. Bence ilk iş siz gidin müsait bir yerde mesela teknosalarda var ya da samsung bayiilerinde test edin s2 yi. zaten elinizdeki cihaza en yakın performans onda. ama 4/3 meselesi de iki ucu keskin bıçak gibi. web de gezinti için 4/3 daha iyi, film izlemek için 16/9. Ben açıkçası işlemci ve grafik kabiliyeti ile yüksek pil ömrü sebebiyle seçtim. Önceki tabletim samsungdu. ipadde 10 saat sonunda ekran kullanımını %9-10 olarak gördüğümde açıkçası saygı duydum adamlara. Az evvel yaklaşık bir metreden düştü alet tam yan olarak 2-3 kere sekti. Aklım çıktı ama en ufak bir deformasyon olmadı şükür :) Şu kılıf çabuk gelse keşke.

    Ipad'in malzeme kalitesi bariz anlaşılıyor dostum. Yazılımı da güzel, yağ gibi akıyordu makine :) Gerçi ilk açılışta Icloud app store gibi yerlere zorla üye yaptı, tableti deneyeydik iyiydi önce :) Benim web ve film ihtiyacımı görsün yeter, oyun da oynamam ben hiç. Isınma problemini bilmiyordum, hiç bahseden olmadı, eğer ısınma problemi varsa kötü olur ya. Ne zormuş bu tablet işi arkadaş :)




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.