Şimdi Ara

Araç Aldım Satamıyorum (Ağır Hasarlı)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
2.529
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Temmuz ayında sahibinden.com üzerinden volkswagen bora marka otomatik vites bir araç aldım. Fiyatı uygun olunca hemen atladım. ilanda hasar vs durum yazmamaktaydı (ağır hasarlı şeklinde belirtilmemişti). Adam buluştuk neyi var neyi sorduk ekspere gösterme gereği duymadık. Kaportacıya ve şanzumancıya gösterdim. Kaportacı boya takıntın yoksa alabilirsin bir kaç yerinde boya var dedi. Şanzumancı baktı sıkıntı yok dedi. Bende başka yere baktırma gereği duymadan aldım. Araba trammerde ağır hasarlı gözükmekte. Ağır hasara çıkaran firmayı buldum emniyet kemerinden hava yastığına direksiyon simidinden kontak halkasına bayağı bir malzemenin değiştiği bir liste gönderdiler. 15000 civarında masraf yapılmış.. Araba pert-ağır hasardan ayağa kaldırılmış. Ne kaza yapmış öğrenemedim. Ama bu malzemeler neden değişsin diye de soramadım. Acaba sigortadan veya kaskodan para almak için mi perte çıkartıldı. Eski sahibini arıyorum ben ağır hasarlı olduğunu bilmiyordum diyor. Arabayı 21.350 ye aldım dünyanın masrafını ettim 19.000-20.000'e satamıyorum. 17- 18'e inmen lazım diyorlar. Araç beni bunalıma soktu. Ne yapmam lazım? Eski sahibini mahkemeye versem birşey çıkar mı? Lütfen yardım edin. Saygılarımla.







  • @sL@N kullanıcısına yanıt
    Geçmiş olsun hocam ama araç alırken ilk yapmanız gereken tramer kaydını kontrol etmek bence.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: @sL@N

    Temmuz ayında sahibinden.com üzerinden volkswagen bora marka otomatik vites bir araç aldım. Fiyatı uygun olunca hemen atladım. ilanda hasar vs durum yazmamaktaydı (ağır hasarlı şeklinde belirtilmemişti). Adam buluştuk neyi var neyi sorduk ekspere gösterme gereği duymadık. Kaportacıya ve şanzumancıya gösterdim. Kaportacı boya takıntın yoksa alabilirsin bir kaç yerinde boya var dedi. Şanzumancı baktı sıkıntı yok dedi. Bende başka yere baktırma gereği duymadan aldım. Araba trammerde ağır hasarlı gözükmekte. Ağır hasara çıkaran firmayı buldum emniyet kemerinden hava yastığına direksiyon simidinden kontak halkasına bayağı bir malzemenin değiştiği bir liste gönderdiler. 15000 civarında masraf yapılmış.. Araba pert-ağır hasardan ayağa kaldırılmış. Ne kaza yapmış öğrenemedim. Ama bu malzemeler neden değişsin diye de soramadım. Acaba sigortadan veya kaskodan para almak için mi perte çıkartıldı. Eski sahibini arıyorum ben ağır hasarlı olduğunu bilmiyordum diyor. Arabayı 21.350 ye aldım dünyanın masrafını ettim 19.000-20.000'e satamıyorum. 17- 18'e inmen lazım diyorlar. Araç beni bunalıma soktu. Ne yapmam lazım? Eski sahibini mahkemeye versem birşey çıkar mı? Lütfen yardım edin. Saygılarımla.

    Hocam geçmiş olsun diyelim de. Bu nasıl bir güven duygusudur sizinki bu devirde ekspere sokulmadan ikinci el araç alınır mı?? Tamam arabayı aldığınız adam şeref yoksunu bir şahsiyetmiş ama sizde de hata çok büyük. Dedikleri gibi piyasa ederinin altında başka bir kişiye satacaksınız başka şansınız yok.




  • Sıfır alınan araçta bile boya v.s çıkabiliyorsa sizinkisi iyi cesaretmiş.Geçmiş olsun.
  • tramerde çıkmayıp sonradan araştırma ile çıksaydı bir hakkınız vardı. ancak tramerde zaten yazıyorsa yapacak bir şey yok.
  • @sL@N kullanıcısına yanıt
    Geçmiş olsunda,

    Alırken hadi ekspertiz yaptırmamışsınız, aklım almıyor bir sigortacıya nasıl sordurtmazsınız onu geçtim en basiti 4 liraya nasıl tramerden sorgulatmazsınız. Az değil arkadaşım 20 bin liralık alışveriş yapıyorsunuz.

    Yapacak bir şey yok zarar edip 5 bin aşağıya vereceksiniz ve ders çıkaracaksınız bu olaydan. Yada neyi var neyi yok yazacaksınız fiyatını yazacaksınız alan-alsın almayan-almasın moduna gireceksiniz ve o süreçte kullanacaksınız.
  • tramer kaydına bakmamakla ve expere sokmamakla çok büyük hata etmişsin.. muhtemelen iyi niyetlisin hemen güvenmişsin ancak bu olayı pahalı bir hayat dersi olarak kabul et, krizlere girip sağlığını bozmaya değmez.. unutma herşeyin başı sağlık
  • 17-18 e inmen lazım. o zaman bile belki. herkes 2 fazla verir temizini alır. belki daha da düşmen gerekebilir.
  • 17 18 e verebiliyorsan saniye düşünme. yok ben paramı kurtarayım diyorsan bir avukatla görüşmelisin.
  • Tamam ben göstermemekle büyük hata ettim farkındayım. Hukuki yollara başvursam bir şey çıkar mı? Çünkü ilanda adam ağır hasarlıdır veya hasarlıdır şeklinde yazmamıştı. Bir nevi adama güvendim. ederinin üstünde sattı bana bilerek veya bilmeyerek.
  • @sL@N kullanıcısına yanıt
    Hukuki olarak maalesef bilgim yok bir avukat ile görüşmek daha faydalı fakat mantık olarak olayı düşündüğümüzde

    - adam sizi kandırmamış,

    - anladığım kadar yazılı belgeniz yok

    - adam şuraya götüremeyiz, buraya götüremeyiz temiz moduna girmemiş

    çok zor bir şeyler iddia etmek gibi. Eğer sahibinden.com'da bile hatasız falan tarzı ibare kullanmışsa bir ihtimal yine.
  • saty? konusunda acele etmeyin. 20-22 ler civaryna çok rahat satylyr. bora'lar çok eski model olsa da hala alycysy çykyyor. üstelik hava yastyklarynyn yeni olmasy büyük avantaj.
  • yazılı belge olsa delil kabul edilir davayı kazanırsın da delil olmadan ithamlarla yürümez bu işler..
    satıcı "herşeyi söyledim kabul etti" dese ne yapacaksın, o da haklı bu durumda..
    hakim bilemez ki kim yalan söylüyor kim doğru söylüyor.

    avukat değilim, kişisel görüşüm. sen yine de bi avukata danış içine sinmiyorsa.
  • Hocam siz ilanı açın 20 den ama temiz resimleri yer alsın ilanda hatta pasta cila yaptırıp koyun ilana açıklamasınada araç hava yastıkları açtık değiştirildi. Şasede sorun yok (tabi bunu teyit ettirin) yazın koyun ilana 2 gün sonra olmasada 2 aya kadar illaki alan olacaktır. (en kötü yaza girerken rahat satılır)
  • Canınızı sıkmayın sizi anlıyorum. Allah kalbinize genişlik ve rahatlık versin. Bakın nice insalar var canlarının derdine düşmüşler ülkeleri yakılmış, yıkılmış eşine kızına tecavüz edilmiş. Aç susuz perişan kanser oup canı için varını yoğunu satan neleri var hocam 3-4 bin için canınızı sıkmayın.Allaha şükredinki can sağlığınız var bu büyük bir sermaye yine çalışır yine kazanırsınız. Ama can sağlığı olmayınca hiçbirşey olmuyor. Arabanızda sorun yoksa ilanda durduğu sürecede binersiniz zararınızıda bindiğinize sayarsınız.
  • temmuz ayında aldıgı aracı 6 ay sonra satmayı düşünüyorsa muhtemelen araç ocağına incir ağacı dikmiştir.
  • Hukuki olarak yapabileceğiniz bir şey yok, gereksiz masraf yapmayınız.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bence sorun sadece buysa allaha havale et ve tepe tepe kullan hocam arabanı..sonuçta satmak için almadın bu arabayı

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam eğer sorun çıkarıyorsa masraf yapıyorsan 17-18'e sat bence.Yukarıda mesaj yazan bir arkadaşın da söylediği gibi hayatta can sıkacak çok daha kötü şeyler var. Boşverin canınızı sıkmayın.
  • o araç böylesine sorun çıkaran türden bir araç değil, üstüne fiyatına göre kaliteli de bir araba, masraf da yapıldıysa adam olduysa araba bence kullanmaya devam edin, genelde insanlar masraf edip araçlarını adam edip sonra soğudum ben bundan deyip aracı satıyorlar alana yarıyor yapılan herşey
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.