Şimdi Ara

Creative SB Z Ses Kartı Ailesi İncelemesi, Güncel Driverlar, Ayarlar, İpuçları [ANA KONU] (34. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
828
Cevap
35
Favori
42.853
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3233343536
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Xedos. kullanıcısına yanıt
    Evet, bunu sadece deneyen anlar bende eskiden çok gereksiz gözüyle bakıyordum ama amazon sayesinde ulaşabildim zamanında uygun fiyata, baya bir seviye atlıyorsunuz diğer default ses chipleri kötü geliyor.
  • Herkese Merhaba Arkadaşlar;

    Sormak istediğim ve cevaplarını çok merak ettiğim sorular var sizinle paylaşmak istedim.
    Steel Series Arctis Pro Wireless Kulaklık kullanıyorum, kulaklığı bilen bilir gerçekten çok kaliteli bir kulaklık. Yalnız benim bazı sıkıntılarım var. Kulaklığın kendine ait Transmitter diye geçen bir kutusu var ( Tam bilmediğim için büyük ihtimal hem kablosuz bağlantıyı sağlayan bir alıcı aynı zamanda kulaklığın ses kartı diyebiliriz)
    Bu kulaklıkta birçok çıkış mevcut optik çıkış micro usb çıkış birde DC güç çıkışı diye; girişi usb olan kablo var,yine başka bir Line in/out diye bir çıkış. Bunu hatta resim ile göstereyim:


    Creative SB Z Ses Kartı Ailesi İncelemesi, Güncel Driverlar, Ayarlar, İpuçları [ANA KONU]

    Bağlantıları şu şekilde;
    Pc’ye usb üzerinden ps4’e optik kablo üzerinden. Ps4’de yine mikrofonu kullanmak için usb çıkışıda ps4’e takmak gerekiyor.
    Şimdi bu kulaklığı hem pc hem ps4’de kullanmak istiyorsak optikten ps4’e, Usb’den Pc’ye bağladım ps4’de mikrofonu kullanamıyorum usb kablosu Pc’ye takılı olduğu için. DC çıkışı olup girişi usb olan kabloyu da ps4’e taksam olur mu hiç denemedim, asıl sorunumda bu değil zaten yeri gelmişken sorayım dedim. Enteresan olan şey şimdi bu kutu üzerinde ayar menüsünde SOURCE, Yani çıkış seçenekleri var benim anladığım kadarı ile;
    Ps4: Optik Çıkış
    PC: Usb Çıkış
    AUX: Line Çıkış

    Bunları temsil ediyorlar büyük ihtimal.
    Şimdi normalde ps4 kullanırken ps4 seçmek gerekir Pc kullanırken Pc seçmek gerekir diye anladım ama hangi çıkışı seçersem seçeyim ses geliyor. Yani ps4 kapalı Pc’de kulaklığı kullanıyorum çıkış seçeneği Pc seçili ama ps4 seçtiğimde de ses geliyor hatta ses o kadar berraklaşıp Netleşip o kadar yüksek bir ses alıyorsunuzki kulaklığı kulağınızdan atarsınız o derece. Çalışma mantığını anlamadım kısacası. Yani Pc ile Usb’den iletişim sağlıyor ama Transmitter’den ps4 seçince sanki optik bağlamış gibi mükemmel bir ses detayı ve ses yüksekliğine maruz kalınıyor.
    Benim asıl meseleme gelecek olursak bu kulaklığı ben bu Sound Blaster Z ses kartı alıp Optik’ten ses kartına bağlasam ne kazanırım ne kaybederim artım olur mu eksiğim olur mu çok merak ediyorum.
    Birde arkadaşlarım dış seslerin çok geliyor klavye sesi televizyon sesi vs. gibi şikayetleri var, halbu ki mikrofonun kendinden Noise Canceling Özelliği mevcut. Gerçi bu sorunu aştım bi şekilde sayılır. Benim asıl merak ettiğim Sound Blaster Z ses kartına bu kulaklığı bağlasak çok şey farkeder mi nasıl çalışır nasıl ayar yapmak gerekir denemeden bilemeyiz mi yoksa kağıt üzerinde kesin şöyle böyle olur şeklinde bir sonuca varabilirmiyiz. Bilen arkadaşlar mutlaka vardır işin teknik özellik kısmından bana yardımcı olabilirsiniz diye düşünüyorum Kulaklığın Teknik Özelliklerini de paylaşayım bu arada:

    HOPARLÖR SÜRÜCÜLERİ
    Neodim Sürücüleri
    40 mm
    Kulaklık Frekans Tepkisi
    10–40.000 Hz
    Kulaklık Hassasiyeti
    102 dB SPL
    Kulaklık Empedansı
    32 Ohm
    Kulaklık Toplam Armonik Bozulması
    < 1%

    MİKROFON
    Mikrofon Türü
    Geri Çekilebilir Gürültü
    Mikrofon Kutup Bağlantısı
    Çift Yönlü Gürültü Engelleme
    Mikrofon Frekans Tepkisi
    100–10.000 Hz
    Mikrofon Hassasiyeti
    -38 dBV/Pa
    Mikrofon Empedansı
    2200 Ohm
    Mikrofon Gürültü Engelleme
    Evet

    Bu şekilde arkadaşlar, şimdi aklıma bu kulaklığın kendi Ses Çözücüsü yani Transmitter Sound Blaster Z kartından iyi galiba böyle bir ses kartı almama gerek yok diye takılıyor ama yanılıyorda olabilirim.
    Fikirleriniz çok önemli 1-2 aydır yabancı forumlar reddit’de filanda çok araştırdım deneyen ne olup olmayacağı hakkında bir bilgiye ulaşamadım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lion_Army -- 24 Ocak 2020; 11:31:45 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Lion_Army kullanıcısına yanıt
    Evet dostum, kendi ses kartı olan kulaklıklar konusunda bu seçimi yapmalısın dediğin gibi kaliteliyse ekstra ses kartına gerek yok aynı anda çalışmaz zaten.
  • MühendisMurat kullanıcısına yanıt
    Anladım Hocam Teşekkür Ederim Cevabın İçin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Lion_Army

    Anladım Hocam Teşekkür Ederim Cevabın İçin.
    Ses kartına gerek yok hocam bu haliyle.
  • arkadaşlar merhaba,
    soundblaster z için optik kablo aldım fakat bir türlü ses çıkmıyor optik kablo sağlam ses sistemim z906 onboard ses çıkışna taktiğimda ses alabiliyorum çözüm yöntemini bilen varmı?
    advanced features play streo işaretli , denetim ses yönetiminde hoparlör varsayılan iletişim aygıtı seçili, soundblaster spdıf out varsaytılan aygıt olarak seçili
  • Merhaba arkadaşalr gecen hafta internetten sound blaster z aldım, eve geldım taktım malum kendi speaker`im 2 kanal hicbir sorun yok calısıyor kulaklık cıkısıda aynı sekılde sorunsuz calısıyor, ae-5 almak ıcın kartı sattım forumdan bir arkadasa da 5.1 hoparlöre takınca mevzu belli oldu, centerdan ses catlak patlak geliyor, arkalardada aynı sekılde centera göre daha az ses var oda catlak patlak yarım yamalak, kart altın kapasitör üstün körü bir baktım kondansatörlerde şişkinlik yok, kartın devresine hakim birileri var ise op amp tan dolayı böyle birşey yaparmı yada şuraya bak şurdan olabilir gibi yorum yapacak yada yapabilecek biri varsa ilgilenirse sevinirim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erdo205 -- 20 Mart 2020; 12:34:17 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: lavnerbros

    arkadaşlar merhaba,
    soundblaster z için optik kablo aldım fakat bir türlü ses çıkmıyor optik kablo sağlam ses sistemim z906 onboard ses çıkışna taktiğimda ses alabiliyorum çözüm yöntemini bilen varmı?
    advanced features play streo işaretli , denetim ses yönetiminde hoparlör varsayılan iletişim aygıtı seçili, soundblaster spdıf out varsaytılan aygıt olarak seçili
    dostum bende ses kartı olarak soundblaster recond3d var ve logitech z5500 var kabloyu sistemine doğru şekilde bağladıysan ve sisteminde bir arıza yoksa eğer dediklerimi yaptığın taktirde ses alman lazım windows 10 kullanıyorsan sağ alt köşedeki ses ayar ikonuna sağ click yapıp ses ayarlarını aç kısmına girip çıkış cihazınızı seçin menüsünden SPDF-OUT (seskartıismineise) veya Speakers (seskartıismineise) onu seçip kapatıyoruz ardından ses kartının menüsünü açıp SPEAKERS/HEADPHONES Ayarından speaker seçili olduğundan emin oluyoruz en son ADVANCED FEATURES Yazan menüdeki tickin işaretli olduğundan da emin oluyoruz muhtemelen ses geliyor olması lazım eğer yine ses alamazsan muhtemelen kullandığın hoparlörün ayarından optik özelliğine getirmemişsindir benim hoparlörümün öyle bir özelliği var seninki nasıl bilmem




  • Arkadaşlar merhaba. Bende xfi surround 5.1 pro usb ses kartı var. Sıfırdan kurulum yapsamda, normal bir şekilde driver yüklesem de konsoldaki thx kısmı yok. Neden böyle yapıyor, nasıl düzeltebilirim?
  • Hocam bugün ikinci el ZX modelini aldım, güncel driver kurulumunu da yaptım fakat ses kontrolcüsünü döndürdüğümde hiçbir tepki olmuyor. Ayrıca kulaklığı yazılımdan seçmeme rağmen windows hoparlör olarak görmeye devam ediyor, kabloları da doğru çıkışlara taktım ama çözümü araştırmama rağmen bulamadım.
  • jeffogu kullanıcısına yanıt
    Peki en baş soru, sen bunu kontrol etmeden mi aldın? sorunsuz olduğu ne malum kardeşim :) kabloları doğru taktıysan, driver yükleyip, control panelinden aleti görüp ayar yapabiliyorsan başka bir şeyi yok çalışması lazım.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • MühendisMurat kullanıcısına yanıt
    Hocam elden almadım, GET vasıtayla aldım. Kulaklıktan ses geliyor o konuda sıkıntı yok, windows kontrolcüyü de görüyor ama yazılımdan seçmeme rağmen windowsta kulaklık hala hoparlör olarak gözüküyor.
    Creative SB Z Ses Kartı Ailesi İncelemesi, Güncel Driverlar, Ayarlar, İpuçları [ANA KONU]
  • Herkese merhaba
    bu forumun ikinci elinden bir arkadaştan ,cretive sound blaster Z alacağım. Anakartım asus tuf z390 plus gaming. Bu anakart ile sorun yaşar mıyım acaba?
    Windows 10 da driver sorunu yaşar mıyım?
  • Şu an win10 da sorunsuz çalışıyor program



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ztalan -- 29 Nisan 2020; 14:20:38 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ztalan

    Şu an win10 da sorunsuz çalışıyor program
    Teşekkür ederim.
    Ben dün creative sb ZxR ses kartını alıp bilgisayarıma montajını yaptım. Ses sistemim Logitech 5+1 Z5500
    Bir kaç konuda sıkıntı yaşadım. Sürücülerini kurdum. Sorunsuz çalışıyor. Ancak 5+1 ses alamıyorum. Yani creativin programından test yaptığımda doğru hoparlörden doğru ses geliyor. Ancak herhangi bir mp3 açtığımda sadece ön hoparlörden ses geliyor. Normalde 2 kanal olan herhangi bir mp3 açtığımda tüm hoparlörlerden nasıl ses alabilirim.

    Ve programda "Bass" ayarları yapılan yer kapalı,pasif.

    Bu konuda bilgisi olan varsa yardımcı olursa çok sevinirim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: terran48

    Teşekkür ederim.
    Ben dün creative sb ZxR ses kartını alıp bilgisayarıma montajını yaptım. Ses sistemim Logitech 5+1 Z5500
    Bir kaç konuda sıkıntı yaşadım. Sürücülerini kurdum. Sorunsuz çalışıyor. Ancak 5+1 ses alamıyorum. Yani creativin programından test yaptığımda doğru hoparlörden doğru ses geliyor. Ancak herhangi bir mp3 açtığımda sadece ön hoparlörden ses geliyor. Normalde 2 kanal olan herhangi bir mp3 açtığımda tüm hoparlörlerden nasıl ses alabilirim.

    Ve programda "Bass" ayarları yapılan yer kapalı,pasif.

    Bu konuda bilgisi olan varsa yardımcı olursa çok sevinirim.

    Alıntıları Göster
    Creative programından Sbx sayfasında Surround özelliğini %100 yaparsanız bütün hoparlörlerden ses gelir




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Castiell07

    Creative programından Sbx sayfasında Surround özelliğini %100 yaparsanız bütün hoparlörlerden ses gelir

    Alıntıları Göster
    çok teşekkür ederim. işteyim. akşam gider gitmez ilk işim denemek olacak. olmuyor diye canım sıkılmıştı
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Castiell07

    Creative programından Sbx sayfasında Surround özelliğini %100 yaparsanız bütün hoparlörlerden ses gelir

    Alıntıları Göster
    Merhaba
    Dediğinizi ilk yaptımızda herhangi bir değişiklik olmadı. Ardından windowsu formatlayıp tekrar kurulum yapınca düzeldi. Şimdi surround u açınca tüm hoparlörlerden ses geliyor.
    Ayrıca bende Creative Ps-aurvana Dj Kulaklık var. bunu bağladığım zaman "Bass" aktif oluyorken, söktüğümde bass pasif oluyor.
    İlginc
  • terran48 kullanıcısına yanıt
    5.1 modunda iken bass özelliği çalışmıyor subwoofer olduğu için. Bass sadece stereo modunda çalışıyor.

    5.1 varken arttırmak için speakers bölümünde en altta subwoofer gain adlı bir seçenek vardı o arttırır bass ı

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Castiell07

    5.1 modunda iken bass özelliği çalışmıyor subwoofer olduğu için. Bass sadece stereo modunda çalışıyor.

    5.1 varken arttırmak için speakers bölümünde en altta subwoofer gain adlı bir seçenek vardı o arttırır bass ı
    Bir ara pişman olmuştum bu kartı aldığıma.

    Bunları bildikçe ses kartından zevk almaya başlıyoruz. İçime sindi. Özellikle daha önceki ses kartınızın sürücüsü kaldırıp bunun sürücülerini kurunca bütün ayarlar çalışmıyor. Windowsu baştan kurup kartı tanımak gerekiyor. En azından bende böyle oldu

    Yardımınız için teşekkür ederim.
  • 
Sayfa: önceki 3233343536
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.