Şimdi Ara

SHARP LCD 40LE820E, acilmama sorunu.! Birgun actik baktik tv calismiyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4
Cevap
0
Favori
2.010
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaslar,

    Muzdarip oldugum konu sudur ki:

    sharp marka 5-6 yillik lcd tv 1 yillik beklemeden sonra gecenlerde calistiralim dedik ve calismadi, ondeki isigi ayni peryotta yanip sonuyor, birde bugun denedim tekrar ve ekran aacilir gibi oluyor tam ekran aciliyor hdmi1 bilgisini ustte goruyorum siyah ekranda ve tekrar kapaniyor kendi kendine tekrar acilmaya calisiyor ve yine ayni.. bu dongu bu sekilde gidiyor.
    arastirdim bikac sayfada guc kaynagindaki kapasitorlerin sisip bu soruna neden actigini belirtmisler. deneyen bircok kiside kendi sorununu cozmus yenileriyle degistirerek. Arka kapagini actim baktim ama hicbir kapasitorde siskinlik yada aksi bi sekilde sekli bozulan , yanan, patlayan birsey goremedim, hersey gayet guzel goukuyor ve cihaza elektrik de geliyor beslemeden, kontrol ettim acmisken icini..


    Baska bir forumda bakarken gordum sharp marka ayni sekilde baska birininde sorunu ayniymis ve bir elektrikci ona sunu yazmis ki daha sonra cevaplayan olmamis. Benimkindede aynisi mevcut..

    ''ışığı yanarken kumanda ile açmaya çalıştığınızda tv nin içinden dıt dıt şeklinde tiz kısık bir kaç kez ses geliyormu dibleme şansınız varmı?''

    cihaza elektrik geliyo, yukardaki gibi aynen inceciik tiz bi ses geliyo icerden kesik kesik olarak.. ve ondeki isigi yanip yanip sonuyo periyodik olarak..

    bircok yeri arastirdim cozemiyorum sorunu..:(

    eger bu sorundan yasayan varsa bana bi akil verebilirmi acaba? cok tskler.







  • Hocam invertörü bir kontroş et, yinede ne olur ne olmaz kapasitörleri bir değiştir. Ben sorunumu öyle çözmüştüm.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mj_Yusuf M kullanıcısına yanıt
    Cok tsk ederim,,

    Invertorun yerini bilmiyorum ama ?:) actim baktim arka kapagini ama kapasitorleri bulamadim, daha dogrusu sisik bozulmus deforme olmus bisey goremedim.. resimleri ekliyorum birde siz bakarmisiniz rica etsem.. sizdede sharp marka mi vardi? ayni sorunumu yasamistiniz? tv sadece 1 kusur yil kadar bekledi, baska hicbirsekilde bir zarar gormedi, neden boyle oldu anlamadim?
    tskler yardim icin, resimler uzerindede tarif ederseniz cok sevinirim..SHARP LCD 40LE820E, acilmama sorunu.! Birgun actik baktik tv calismiyorSHARP LCD 40LE820E, acilmama sorunu.! Birgun actik baktik tv calismiyor




  • Hocam yanlız şimdi düşündümde yüksek ihtimal kapasitörlerde sorun olabilir tiz bir ses geliyor demişssiniz. Tabi bu işi bilen arkadaşlar yardımcı olacaktır. Bende tiz değil tık tık diye bir ses gekiyordu, marka samsung idi. Hem kapasitör hem invertör bozulmuştu. İnvertör böyle birşeydi galiba. Gerçi bazıları anakarta gömülü diye biliyorum. Birde şöyle yapın, tvnin arka kasası açıkken tv yi açın. Gelen sesin yerini bulup o kartın üzerine yoğunlaşın derim.

    SHARP LCD 40LE820E, acilmama sorunu.! Birgun actik baktik tv calismiyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mj_Yusuf -- 30 Ağustos 2017; 4:13:55 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.