Şimdi Ara

SHARKOON TG6 mı AEROCOOL AIRHAWK DUO mu almalıyım ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
1.105
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba ..


    Topladığım sistem için başlıktaki kasalardan hangi kasayı tavsiye edersiniz acaba ?


    Ryzen 5 -3600


    MSI B550 gaming plus edge wifi


    2 x 8 gb ddr4 3200 ram ( ileride toplam 32 gb olacak )


    sharkoon shp 650 v2 psu


    512 gb m2 ssd


    Sapphire Pulse AMD Radeon RX5500 XT 8GB 128Bit GDDR6 PCI-E 4.0 Ekran Kartı ( kesin değil ama bu seviyede bir grafik kartı olacak )




  • Yok mu bir tavsiyesi olan?
  • Kasa önemli değil de, PSU'yu değiştirsen iyi olur. Montaj yaparken EPS kablo yetişmeyince çokça sövebilirsin  

  • Kasa olarak airhawk duo hava akisi iyi olan bir kasa... alternarif olarak aerocool frost one alabilirsin. TG6 nin önü cam, tercih meselesi...

    daha iyi bir güc kaynagini bende öneririm lakin fiyatlarda +100 lira olmus, nasil bir küresel stok sorunu var bilmiyorum ama piyasanin durumu hic iyi degil.
  • Malzeme kalitesi olarak tg6

    Soğutma performansı olarak airhawk


    Karar sizin

  • ehhalil kullanıcısına yanıt
    Evet psu yorumlarında cihazın iyi olduğu ama kabloların kısa geldiği bolca yazılmış. Demek durum bu kadar ciddi. O zaman psu yu değiştiriyorum..
  • ThE LoSt kullanıcısına yanıt
    Ben de ikilemde kaldığım için tavsiye istedim. Sharkoon tg6 daha estetik aynı zamanda ama ön tarafta filtre yok. Bu önemli bir handikap mıdır?
    Yoksa ön cephenin yanlarından ve altından aldığı havanın yeterli olduğunu ve soğutma sorunun olmadığı yazılmış yorumlarda..

    Airhawk Duo da önde filtre var. Mesh yapıda olduğundan soğutma sorunu yok tabi ki..
  • kunGFu kullanıcısına yanıt
    Hocam frost benim de dikkatimi çekti de ondaki rgb fixed rgb imiş. O yüzden o pek içime sinmedi..
    Güç kaynağında değişikliğe gideceğim. 500-600 TL bandına çıkacağım. Kasa belki estetik ağırlıklı bişey ama güç kaynağı öyle değil. Ve sistemin önemli bir parçası olduğunun farkındayım..
  • muhendis biri kullanıcısına yanıt

    Tg6 daha derli toplu bir kasadır malzeme kalitesi de airhawk dan iyidir fakat soğutma olarak standart bir soğutma çözümü sunar mesh panel ve devası fanlı kasalar kadar başarılı değildir ama pekala da onlara göre sessizdir ısınma sorunu elbette yaşatmaz ama ben püfür püfür essin istiyorum dersen airhwak modelini almanız daha mantıklı olacaktır hava sirkülasyonu kesinlikle daha iyi durumdadır TG6 nın yan meshler den pek bir şey beklememek lazım doğal bir mesh panelin performansını vermez.

  • muhendis biri kullanıcısına yanıt

    airhawk ile tg6 gibi kapali sayilabilecek ayni kategoride adata invader arasi en az 10 derece fark olur. malzeme kalitesi airhawkin o kadar da söylendigi kadar kötü degil, is görür. Kasanin agirligina bir bak istersen sayfasindan, sac kalinligida yerindedir. Frost a gelecek olursak ben kardesime aldirdim, onu rahatsiz etmedi bu rgb fix durumu ve baya serin ona da rtx 3070 palit de aldik, ekran karti 56-57 derece tessmarkta :) airhawk hava akisi olarak iyidir. kasadan beklentide odur aslinda, yoksa kasanin icine tikip uzay montajdan daha sicak calistirmak midir? frost 450 civari fiyatini hak ediyor diyebilirim. ne kadar ekmek, o kadar köfte...




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kunGFu -- 21 Kasım 2020; 1:50:55 >
  • muhendis biri kullanıcısına yanıt

    Bir arkadaşa benzer yapıda bir Sharkoon kasa almıştık, bunun gibi yanlarda havalandırma kanalları olan bir kasa idi. Bundan farkı, iç kısımda (fanların önünde) toz filtresinin olması idi. Bizzat ön paneli inceledim ve çalışırken gözlemledim. Şunu söyleyebilirim ki; havalandırma kanalları yeterince geniş, gayet güzel hava alıyordu. Ancak o arkadaşın kasasında fanlar iskeletin iç kısmında kalacak şekilde takılmıştı. Yani ön panelle fanlar arasında tahminen 30-35 mm civarında boşluk vardı. TG6'da ise fanlar iskeletin dışında kalacak şekilde takılmış (ve fan yapısı gereği iskeletin içinde kalacak şekilde takmak mümkün değil) yani fanlar ile ön panel arasında çok az bir mesafe var (tahminen 5-10 mm kadar). Ön panelin mesh olmaması ve fanların ön panele bu kadar yakın olması hava akışını ve ses düzeyini belki biraz olumsuz etkileyebilir. Diğer yandan toz filtresinin olmaması kasa içinin daha sık temizlenmesi gereğini doğurur. Filtreli olursa, kasayı yılda bir temizlersiniz, buna karşılık filtreyi sık sık temizlemeniz gerekir.


    Bunları değerlendirip kendi tercihinizi yapın.





  • Cevaplar için hepinize teşekkür ederim @ehhalil @kunGFu @ThE LoSt


    Aslında her iki kasa için benim de kafamda olan iyi/kötü yönleri farklı ağızlardan duyarak olayı netleştirmiş oluyoruz..

    ,

    TG6 : Çok şık , kaliteli malzeme , net ağırlığı 8.1 kg, iyi marka . Ancak soğutması mesh olmadığı için çok iyi değil .


    Airhawk duo : Mesh yapısı sayesinde çok iyi soğutma performansı . Malzeme kalitesi iyi, net ağırlığı 6,5 kg. Amazon.de de çok daha fazla satmış TG6 ya göre ..


    TG6'yı eliyorum ..


    Airhawk duo cepte..


    Alternatif olarak cooler master'lara bakıyorum . İtopya'da güzel indirimler var gibi..

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.