Şimdi Ara

Sezon 6 Ormancı Rün Sayfaları.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
2
Favori
4.905
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar DH üyeleri ve misafir dostlarım, bugün resmen sezon 6 League of legend'da başlamasa bile bir ton değişim oldu, yeni meta yeni eşyalar ve yepyeni kabiliyetlerle şampiyonların oynanış şekilleri ve bulundukları alanlar rünlerine kadar küçük değişiklikler geçirdi, bende bir profesyonel oyuncu olarak bu değişiklikleri gözlemledim ve elimden geldiği kadarıyla bir Jungle(Ormancı) rün listesi hazırladım umarım yardımcı olabilmişimdir. Olumlu yada olumsuz yorumlarınızı bekliyorum şimdiden okuduğunuz için teşekkür ederim

    Buraya yazdığım Şampiyonlar benim bizzat ormanda kullandığım şampiyonlardır.

    Evet rün rehberime başlıyorum, öncelikle terimleri, rün isimlerinin kısaltmalarını ve Türkçe karşılıklarını yazacağım.

    CD=Cool down (Bekleme süresi)
    MR=Magic resist (Büyü direnci)
    MS=Movement speed (Hareket hızı)
    AS=Attack speed (Saldırı Hızı)
    (AD ve AP) ne olduklarını yazmama gerek olduğunu zannetmiyorum.

    MS+AS
    Öncelikle hızlılardan giricem yani ilk ormancı rün sayfası olan (MS+AS) bu rün sayfasını Udyr, Master yi, Warwick gibi şampiyonlar kullanabilir bu temelde bizim en karışık ama çok amaçlı rün sayfamızdır. Rünleri verdikten sonra bu rünlerle kullanılabilir tüm şampiyonları açıklayacağım.
    Rünler; Kırmızılara 9x %1.7AS Sarılar 3x +8can 6x 1zırh Mavilere ise 6x %0.83CD 3x Seviye başına MR Büyük cevherlerede 3x +%1.5Hareket Hızı Totalde elinizdeki Değerler +24 can +6 zırh +%15 AS +9 MR(18.ıvı) +%4.5 MS -%5 CD.
    Bu Rün sayfasını kullanabilen Şampiyonlar ise;

    -Udyr
    -Master yi
    -Tryndamere
    -Trundle
    -Volibear
    -Warwick
    -Poppy
    -Fizz
    -Kindred
    -Aatrox
    -Shyvana
    Bu şampiyonlar genelde güçlerini saldırı hızından alır MS ise onlara daha çok Şampiyon yakalamalarını yada kaçmaları için için avantaj sağlar.

    MS+AD
    Sıra geldi 2. rün sayfamız olan MS+AD ye bu rün sayfası Hecarim Skarner odaklı hem saldırı gücü hemde hareket hızı sağlayan bu rünler, oyun içinde çok işinize yarayacaktır.
    Başlayalım o halde Kırmızılar 9x +0.95 AD Sarılara 9x +1zırh Mavilere ise 6x %0.83CD 3x Seviye başına MR Cevherlerimizde yine 3X +%1.5 MS Totalde elimizdeki Değerler +9 zırh +8.5AD +9 MR(18.ıvı) +%4.5 MS -%5 CD.

    Bu Rün sayfasını kullanabilen Şampiyonlar ise;

    -Hecarim
    -Skarner
    -Olaf
    -Shaco, bunlardan bir kısmıdır.

    AP+AS+AD
    Kırmızılar 9x +0.95 AD Sarılara 9x +1zırh Mavilere 9x + 1.19AP Cevherler ise 3x +%4.5 AS Totalde değer Fiziksel Hasar+8.5 Zırh+9 Yetenek Gücü+10.7 Saldırı Hızı Yüzdesi+13.5%

    Şampiyonlar ise
    -Jax
    -Ekko
    -Xin
    -Diana
    -Evelynn
    -Nidale
    -Kayle.

    TANK+AP+AS
    Sıra geldi ormanın vazgeçilmez tank denilen şampiyonlarına. Şampiyonlar tank ama yaptığım rünler pek öyle değil gibi bu şampiyonları oynama tarzınıza göre build(Eşya dizilimi) çıkılabilir benim önerdiğim rünler ise şunlar.

    Kırmızılara 9x %1.7AS Sarılara 9x +1zırh Mavilere ise 9x %0.83CD Cevherler ise 1x %-2.5 CD 2x +4,95AP
    Totalde; Saldırı Hızı Yüzdesi+15% Zırh+9 Bekleme Süresi Yüzdesi-10%Yetenek Gücü+10

    Bu rünlerle oynanabilir şampiyonlar şunlar
    -Gragas
    -Shen
    -Tahm kench
    -Malphite
    -Sejuani
    -Nautilus
    -Cho
    -Amumu
    -Nunu
    -Rammus
    -Moakai
    -Elise

    Full AD
    Son olarak Full AD Lee sin, Wukong gibi ani saldırı gücü hasarı yüksek olan şampiyonlara önerimdir. bildiğin oyunun başında yapılan AD rünleri barzo ad gidicez işte abi diye düşünmeyin biraz farklısı biraz karışık ve anlatılması gerek aslında.
    Kırmızılar 9x +0.95 AD burda bi sıkıntı yok gayet normal Sarılara 9x Seviye başına +1,33 can (şampiyon 18. seviyedeyken +24) neden 9 zırh değil neden seviye başına can diye sorabilirsiniz evet aslında baya basit dk 40 da ölüp de takım savaşını kaybetmeyelim diye. Bu rünler sayesinde 18. seviyede 216 canınız olacak yani içeri girip Lee sin ile insec atmanızda yardımcı olacak yada wukong ile içeri atladığınızda ulti açıp döndüğünüzde 9zırhdan daha esnek bir çözüm. Mavilerde ise 1 tane +0,28 saldırı gücü rünü 6x -%0,83 bekleme süresi ve 2x Seviye başına +0,16 büyü direnci (şampiyon 18. seviyedeyken +3) neden 1 ad mavilere derseniz yanıtı basit +0.28 ad çok süper gereksiz durabilir ama aslında öyle değildir o rünü yerleştirdikten sonra 15 olan ad niz 16 oluyor yani 2 MR yerine 1AD Almış oluyorsunuz bence mantıklı son olarak Cevherlere 3x +2,25 AD alıyoruz.

    Bu rün sayfasıyla kullanılabilir Şampiyonlar ise

    -Vi
    -Rengar
    -Jarvan 4
    -Lee sin
    -Nocturne
    -Kha
    -Reksai
    -Pantheon
    -Wukong


    Tabiki bu rünler temel yetenkelerin ortalamsına göre aldım her şampiyona özel farklı kombinasyonlarda rün yapılabilir örneğin rammus için özel 27 zırh %4.5 hareket hızı ve birazda AP olan çok sağlam bir rün yapılabilir ama deminde söylediğim gibi bu rünler belirli özellik ortalamalarını alıp yaptığım rünlerdir Okuduğunuz için teşekkür ederim yorum yapmayı unutmayın lütfen iyi yada kötü eleştirilerinize herzaman açık olacağım ve elimden geldiği kadar sorularınızı yanıtlayacağım iyi günler, iyi akşamlar, iyi geceler



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Antibilgin -- 11 Kasım 2015; 20:04:13 >







  • Hocam prof. oyuncu derken ? Hangi takımdasınız ?
  • prof oyuncu?
  • popi'den sonrasını okumadım (baya okumuşum)
  • Jungle rünü için bu kadar ayrıntıya gerek yok bence. 3 sayfa yeterli benim için mesela. Adclerde kullanılan klasik ad as,ad armor ve ap armor. Bu 3 sayfa çok büyük ölçüde işimi görüyor. Bu arada mastera ms alınması aşırı saçma. Ms rünleri earlyde hızlı jungle dönüp hızlı gank atan champlere alırsın. Master dediğin ormandan çıkmaz free kill haricinde.
  • CHallenjour jungle

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • s6 da ormancılar için rünler değişmediki.Ayrıca vi için büyüklerin as kırmızıların ad olduğu rünle girmek daha mantıklı.
  • Profesyonel oyuncu olduğunu sanmıyorum.Ms rün çoğu jungle için çok saçma.Görende nightblue sanıcak.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.