Şimdi Ara

Sevdiğimiz dile mi işimize yarayacak olan dile mi çalışmalıyız?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
695
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese merhaba

    Ben üniversite öğrencisiyim ve B2-C1 düzeyinde çok küçüklükten beri eğitimini aldığım İngilizcem var. Bunun haricinde ortaokulda lisede ve bir kursa giderek çok az da olsa geliştirdiğim Almancam var. Fakat çok severek çalışmadığım için ve üzerinden yıllar geçtiği için A1-A2 seviyesi falandır Almancam. İlgi duyduğum için de İspanyolca'ya kendimce bir başlangıç yaptım.


    Sormak istediğim soru şu: sizce ilgimizi çeken dile mi yönelmeliyiz, işimize yarama ihtimali olan dile mi?


    •Almanca, ileride az da olsa Almanya'ya gitme ve orada çalışma ihtimalime karşı daha işime yarayacak gibi duruyor. Ayrıca Almanca'da şu an her ne kadar seviyem düşük olsa da aldığım kurslardan aklımda kalan birçok bilgi de var.

    • İspanyolca ise Almanca'ya nazaran daha kolay ve kendimce belli bir seviyeye kadar daha rahat halledebileceğim bir dil. İngilizce bilgim sayesinde de öğrenmek çok kolay ve zevkli geliyor. Çünkü ilgimi çeken ve dünyada birçok ülkede kullanılan bir dil.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Sevdiğin bir dili öğrenmek daha kolay ve zevkli olur. Almanca ve İspanyolca kullanım alanı açısından hemen hemen aynı seviyededir bence. Her dilin artısı vardır bir bu iki dilden hangisini bilirseniz bilin size mutlaka çok büyük katkısı olacaktır. İspanyolca'nın bilinirliği Almanca'ya göre biraz daha az olabilir buda size bir avantaj sağlar bence. Albeniliğinizi arttırır Almanca bilene göre. Almanya da bir iş fırsatı özellikle düşünmüyorsanız ben İspanyolca öğrenin derim.

  • ispanyolcaya başlamadan önce fiil çekimleri konusunu iyice bi araştır öyle karar ver. sonra bana dua edersin. kimseyede inanma kolay diye. Hiç biri öğrenmeden çok kolay diye yazıyorlar.

  • VolcanoPower kullanıcısına yanıt

    Yanıtınız için teşekkür ederim. Aslında çekimlere ve genel olarak gramer yapısına göz gezdirmiş olduğumdan İspanyolca için Almanya'ya göre nispeten daha kolay dedim. Tabii ileri seviyeleri bilmediğim için yorumumda yanılmış olabilirim. Almanca'nın fiil çekimlerinden akkuzativ dativ konularına kadar bir sürü zorlayıcı konu var.   Sanırım İspanyolca'ya yöneleceğim fakat başlamadan önce bahsettiğiniz konular hakkında bir kez daha araştırma yapacağım teşekkürler  


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • nisanurakcaa N kullanıcısına yanıt

    Yanıtınız için çok teşekkür ederim. Şu an üniversite dönemimde olduğum için henüz Almanya hakkında fikirlerim net değil, beni sıkıntıya soka da biraz o konu. Fakat dediğiniz gibi sevilen dili ogrenmek daha kolay geldiği için sanırım İspanyolca'ya yöneleceğim. 


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.