Şimdi Ara

Sesten 6 kat daha hızlı elektromanyetik top: ŞAHİ-209 (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
101
Cevap
0
Favori
1.156
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • maliyeti düşürmek için derken? elektrik fiyatı grafiği böyle ilerlerse baruta yada sapan'a döneriz

  • Barut ile çalışmayan elektromanyetik bir topun namlusundan bu kadar çok duman çıkması normal mi?

  • StreamRolleR kullanıcısına yanıt
    Güzel Türkçe.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • @Vega Ben konuya genel yazsam sonuna kadar haklısınız, durup dururken neden yazayım böyle şeyleri ama adam yazmış ki "Allah'a inanan bir insan nasıl bir silahı över?" Ben de buna cevaben İslam'da savaş hukukunun genel hatlarını yazdım. İslam "bir yanağına tokat atana diğer yanağını dön" dini değildir. O zaman her ensene vuran lokmanı alır gider...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ne diyeyim simdi sana :) :/ : Mental masturbasyonu savunuyorsun ....
  • Teorik olarak planlanan sesten hızlı olmadı ama henüz o seviyede değiliz. Testleri izlerseniz daha yeni yeni emekliyor silah. Çalışma durdurulmazsa amerika ile ortak bir yarışa girmiş oluruz.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ÖzgünK kullanıcısına yanıt
    Burası Belçika insan hakları değil git hümanistliğini başka bi yerde yap

  • nebulabado N kullanıcısına yanıt
    Sürtünmeden dolayı çıkıyor sanırım ilk izlediğimde banada garip gelmişti.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Sazan arkadaslar buyrun buradan izleyin. Adina railgun deniyor ve hayir elin oglu bizden baya once buldu.

  • Çünkü allah kuranda din allahin dini olana kadar savasin kafirlerin kafasini kesin demistir. Ufak bi araştırmayla görebilirsin.p

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Abartılacak bişey diğil sizde aynısını yapailirsiniz yurt dışında yanlış hatırlamıysam orta ögretimde proje ödeyi olarak veriyorlar bunu ama geliştirmesi mühümmatı falan tabikide geliştirilmesi araştırılması gereken bi konu silah silahtır Railgunlar tek atışta bir gemiyi 2 ye bölücek kinetik enerjiye sahipmiş. Yani bu teknolojiye sahip olmamız büyük bir nimet

  • Yazıda "Talep olursa" diyor. Benim bu sektörde yaşadığımı size söyleyeyim. Adını ilk defa duyduğunuz başarılı firmaların böyle ürünlerini ordu almak ister, hemen ya büyük firmalardan biri üst yüklenici (deneyimli uzman olarak büyük firmalara ve kurumlara alınmış emekli askerler arkadaşlar birbirleri ile haberleşerek eş dost ilişkisi) yapılır ya da büyük firma bu küçük firmaları "biz de yapıyoruz" diyerek ezer. Bu sayede ürünü asıl geliştiren küçük firmaya ya yeterli bütçe kalmaz milletin parası işi yapmayan ara kademelerde yenir, ya da proje alınmaz ve devletimize kazandırılmaz.

    Aslında birliklerin küçük bütçeleri oluyor, benzer silahlardan 1 tane alabiliyorlar. Beğenen komutan terfi alıp Ankara'ya gelince topluca sipariş vermek istiyor. İşte o zaman akbabalar pay kapmak hemen üşüşmeye başlıyor. Ya projenin önünü kesiyorlar ya da fazla pay ile küçük firmaları batırıyorlar. Küçük firmalar da bir daha ihale alamayız diye seslerini çıkartamayarak ya batmaya ya da sürünmeye razı oluyorlar.

    Her şeye rağmen emekli asker olup da algoritma yazan, özveri ile çalışarak gençlere taş çıkartan çalışmalar yapanları da gördüm.

    Bütün bu yazdıklarım Ankara'daki teknokentlerde bir çok kişi tarafından bilinen, konuşulan şeyler hatta yakın çevrelerimce YAŞANAN şeyler.





  • zdniz Z kullanıcısına yanıt
    Mesele abartılıp abartılmaması değil. İstediğimizde satmıyorlar. Önemli olan yapıp envantere koymak.
    Aynısını yapabiliriz ancak yüksek gücü kontrol etmenin yanında onu verimli kullanmak ciddi mesele ve sağlam mühendislik ister. Sonuçta küçük metal boncuğu 10 metreye 60-70 km hızla değil 35mm mühimmatı 50km'ye 6+ mach ile atıyor. Savaş alanında 100 yerine 110 mermi atabilmek hayat kurtarmayı bırak savaş bile kazandırır.

    Şöyle diyeyim, internette gördüğümüz railgun video ya da yazıları, memlekette otobüsten çıkma koltuk, araba aküsü ile yerli ve elektrikli araba yapanların çalışmalarına benziyor.
    Kalitelisini yapmak her zaman zordur.
  • deboern D kullanıcısına yanıt
    Yine ortasını bulamadık.
  • 0tt0m@n 0 kullanıcısına yanıt
    Ne alaka, adamlar matbaa yı bizden önce buldular diye matbaa kullanmayalım mı, üretmeyelim mi. sazan arkadaş varsa duyurulur.

  • nebulabado N kullanıcısına yanıt
    metal çekirdeğin namluya temasını engellemek için kullandıkları madde sürtünmeden dolayı yanıyor olabilir. bende merak ediyorum. bilen varsa cevaplarsa sevinirim

  • interwap kullanıcısına yanıt
    büyük enerjiye ihtiyaç duydukları doğru. ama buradaki zorluk büyük enerjiyi anlık olarak sisteme aktarmak.

  • birazda ülkeye para kazandırcak araştırma geliştirme yapsak. beş para etmeyen insanlara belediylerden devlet dairelerinden binlerce tl maaş veriyoruz. hep boşa gidiyor vergiler uyanın artık böyle tek tük haberlerle uyutuyorlar sizleri. eleştiri yapmayı öğrenin

  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.