Şimdi Ara

Sessiz ortamda duramıyorum ACİL YARDIM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.885
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar benim problemim 1.5 senedir var geçen sene ygs ye hazırlanırken denemelerde başladı ilk denememe girdiğimde sınıf çok sessizdi ve açtım karnım gurulduyordu hocamdan izin istedim kantine çıkıp karnımı doyurup girdiğimde bu seferde tuvalet problemim başladı ve denemeyi terkettim bu bende fobi olarak kaldı ve hiçbir denemeye ondan sonra giremedim ygs zamanı geldi sınıfta en ön hocanın karşısındaydı yerim ve çok panik yaptım hem toktum hemde tuvaletimi yapıp girmiştim gayet rahat şekilde sınıfta otururken 35-40dk sonra heyecan ve stressten yine aynı şeyler oldu ve sınavı terketmek zorunda kaldım hocalara problemim olduğunu çıkmak zorunda olduğumu söyledim o sınavım baya kötü geçti barajı zar zor geçmiştim lysye girmemeyi düşünüyodum ailemin baskısıyla hazırlanmaya ve bi yandan psikologları tek tek dolaşıyordum.2 lysdede aynı problemlerim vardı ama ikisindede şansıma en arka köşelerde ve çevremde kimse yoktu onun rahatlığıyla stressim azaldı üniversiteyi kazandım ama bu seferde burda her ders farklı sınıfta olduğu için kimi sınıf çok büyük kimi sınıf çok küçük geniş sınıflarda hiçbir problemim olmuyor eğlenerek ders işliyorum fakat en basitinden okul açılalı 2 ay oldu ingilizce derslerine giremiyorum panik yapıp terkediyorum psikiyatriye gittim 2-3 tane ilaç yazdı ama onlarıda kullanmaya korkuyorum hem vücuduma zarar hemde bağımlılık yaptığı söyleniyor.Bu sadece sınıf ortamında olmuyor metro,otobüste,araba kullanırkende oluyor.Sessiz ortamlarda duramıyorum vücudumun sesini duyuyorum.Artık adam akıllı ders dinleyebilmek istiyorum ama çözümünü bulamıyorum.Çoğunlukla sabahları 12-1 e kadar oluyor.Aynı durumdan şikayetçi veya çözümünü bilen arkadaş lütfen yazabilir mi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Dogru yere gitmissin psikiyatri cozumun.
    Ama bu onyargiyla bakarsan daha cok cekersin.dusundukce icinden cikamazsin.
    Antidepresan senn caren ve olumsuz dusuncelerden siyrilmak.
    Ilacla beraber psikolojik terapi alrsan duzelir epey.
    Cunku bunu kendi kendine yapiyorsun..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bende sesli ortamda duramıyorum...
  • madamecocoz.. kullanıcısına yanıt
    Herşeyi denedim acaba psikolojik değilde bağırsaklarımda mı cidden bir problem var diye kolonoskopi bile oldum hiçbirşey çıkmadı.Ama bu problemin üstesinden gelemiyorum.
  • yaş kaç
  • 18

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim de benzer bir problemim var. Hem bağırsaklarım gurulduyor hem midem. Sabahları ne yesem kusuyorum bu yüzden aç oluyorum. Doktora gittim. İBS olabileceğini söyledi. Kolonoskopi yapılmadı ama İBS olma ihtimali yüksek. Çünkü okul başladığından beri bu sorunlarım var ve beni üzen ve etkileyen bir çok olay yaşadım. Karnım guruldamasın diye okulda her arada yemek yiyorum. Bazen midede gaz biriktiğini hissediyorum ve rezene içiyorum. Ama rezene rahatlatıcı olduğu için uyku da getiriyor bu yüzden akşam içebiliyorum. Bağırsak problemi için de aile hekiminin yazdığı Debridat diye bir ilaç kullanıyorum. İşe yarıyor mu derseniz kesin bir şey söyleyemem ama etkisini göstermeye başladı gibi. Debridat bağırsak hareketlerini düzenlemek için bir ilaç. Kabızlık, ishal, ibs gibi durumlarda kullanılıyormuş. Ayrıca bir tutam ebegömecini 5 dk kaynatıp içtiğimizde bağırsaklara iyi geliyormuş. Bunu da deneyeceğim.

    Bence pskiyatristte çağre bulamadıysan sorunun bitmesine engel olan şey sensindir. Kendine güvenini geliştirmeli ve her zaman hiçbir sorun olmayacağını söylemelisin. Eft gibi tedavi yöntemleri var ve çoğu durumda işe yarıyor. Bir araştır istersen. Kendini rahatlatacak şeyler düşün. Vücudundan gelen sesleri duysan bile aldırma. Başka şeyler düşün. Kendini farklı şeylerle meşgul et. Ben böyle yaparak daha iyi oldum. Hala iyileşme sürecindeyim ama gerçekten işe yarıyor. Yeter ki kendine güven.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.