Şimdi Ara

Sessiz kasa tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
824
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar, gerçekten sessiz bir kasaya ihityacım var. 10 güne kadar yeni bir sistem kuracağım inşallah ve bilgisayar 24 saate kadar açık kalabilecek. Ayrıca açıkken uyumam gerekebilecek bu yüzden sessizlik önemli. Bütçem 150 ytl belki biraz daha çıkabilirim.
    Sistemin özellikleri aşağı yukarı şöyle olacak;

    Cpu:E8200CD
    Ram: 4gb ddr2 800
    hdd: 500 gb
    Ekran kartı:8800
    Şimdiden teşekkürler.



  • tavsiye ihtiyacı devam etmekte
  • Bence : X marka bir kasa alip :
    - Ses izalasyonu
    - Giriş,egzost ve cpu soğutucu fanlarını kendiniz sessiz versiyonlari ile değiştirin.(Güç ünitenizin ve ekran kartınızında sessiz olduğunu var sayıyorum)
    Mümkün olan en sessiz kasaya bu şekilde ulaşabilirsiniz.
    150 ytl civarına standart olarak çok sessiz bir kasa bulabilmek zor olsada insandan insana sesten rahatsızlık kavramıda değişebilmekte.(Size göre sessiz olan bana göre sesli olabilir.)
  • Teşekkürler, bu manada tavsiye edebileceğiniz sessiz güç kaynağı var mıdır? XILENCE lar sessiz diye hatırlıyorum. Bu konudaki bilgisi, tecrübesi olanlardan yardım bekliyorum.
  • Giriş seviyesi bütçeler için LC Power hiç fena değildir.Ama minimal para harcamak için :
    Kendi güç ünitenizin fanını sessiz bir model ile değiştirebilirsiniz.Misal güç üniteniz 120mm lik fana sahipse ona yeni sessiz 120mm lik bir fan alıp takabilirsiniz.Bu da en fazla 25-30 ytl arası bir masraf demektir.
    HTPC sahibiyim bende aynen size deiklerimi uyguladım ekran kartımda zaten pasif soğutuculu olduğu için cihaz fısıltı sessizliğinden bile dha az sese sahip 3-4 metreden en sessiz ortamda bile güçlük çekiyorum sesini duymak için rahatlık ile aynı odada uyuyabilirim.
    Benim gördüğüm en sessiz fanlar Noctua firmasına ait.Biraz pahalıdırlar diğerlerine göre ama ciddi sessiz ve performanslılar.
    Tavsiyem : Diametresi büyük deviri az fanları tercih edin.ÜReticilerin tam bir standart yok galiba bazı fanlarda maks 21db yazıyor kutularında bu seviyenin beni rahatsız etmemesi lazım ama malesef ciddi ses duyabiliyorum.Her yazana da pek kanmamak lazım genelde tecrübe ile sabit modellere yönelmekte fayda var.




  • Teşekkürler tavsiye için, plan aşağı yukarı belli oldu.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.