Şimdi Ara

Ses sistemi TV ye nasıl bağlanır ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
1.157
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar tv ve ses sisteminin resimlerini çekip yolluyorum..Tv yi ses sistemine bağlamak istiyorum fakat teknik olarak hiçbir bilgiye sahip değilim.Bana lazım olan kablo ve neyi nereye bağlayacağımı bilen arkadaşların yardımına ihtiyacım var.Cevap verecek arkadaşlara şimdiden teşekkürler
     Ses sistemi TV ye nasıl bağlanır ? Ses sistemi TV ye nasıl bağlanır ?







  • ses sistemini kulaklık girişine bağladım ses fena değil... acaba optik girişe bağlayınca ses farkeder mi arkadaşlar daha mı iyi ses alırım?
  • Optik girişi açıklayım. Dijital ses. Yani televizyondaki ses bir dekoderle dijitale çevriliyor ve optik bir kabloyla ses sistemine aktarılıyor. Ses sistemi de bu dijital sinyalleri alıp sese dönüştürüyor. Surround seslerde daha çok fark ediliyor. Fazlada bir farkı yok diye düşünüyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Rca to jack ksblosuyla ses sistemine bağlayabilirsin. Bu işlemi televiyonun arkasındaki AUDIO IN yazısının tam üstündeki kırmızı ve beyaz soketlere kablonun RCA ucunu takarak, elinde kalan diğer ucu da ses sistemine bağlı olan yeşil renkli kabloyu çıkarıp onun yerine takarak ses aktarımını sağlayabilirsin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kankixx123

    Rca to jack ksblosuyla ses sistemine bağlayabilirsin. Bu işlemi televiyonun arkasındaki AUDIO IN yazısının tam üstündeki kırmızı ve beyaz soketlere kablonun RCA ucunu takarak, elinde kalan diğer ucu da ses sistemine bağlı olan yeşil renkli kabloyu çıkarıp onun yerine takarak ses aktarımını sağlayabilirsin.

    kankixx123 o dediğin işlemi yaptım fakat sesi alamıyorum kardeşim.. RCA ları dediğin gibi Renklerine göre kırmızı ve beyaz çıkışlara bağladım.Ucuda ses sistemine bağladım ancak ne yaptımsa ses çıkmıyor..
  • Öncelikle kırmızı ile beyaz kablonun yerini değiştirip ses alıyor musun bir dene. Diğer RCA çıkışlarını da dene. Yine ses alamazsan SCART to RCA dekoderi var. Onu Scart çıkışına takıp çalıştıracaksın. Ama her Scart to RCA dekoderini alma. Üstünde İNPUT-OUTPUT anahtarı olandan alacaksın. Kademeyi OUTPUTa getirip aynı renklere bağlayarak kullanabilirsin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tabi bunları yazdım ama gördüm ki hdmı ile bağlanmışsın. Ya dekoder ya da bilgisayar bağladın. Dekoder bağladıysa dekoderin arkasında dediğim kırmızı-beyaz RCA çıkışı varsa direkt oraya takarak da kullanabilirsin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kankixx123

    Tabi bunları yazdım ama gördüm ki hdmı ile bağlanmışsın. Ya dekoder ya da bilgisayar bağladın. Dekoder bağladıysa dekoderin arkasında dediğim kırmızı-beyaz RCA çıkışı varsa direkt oraya takarak da kullanabilirsin.

    Kardeşim bağlı olan dekoder değil next&next minix uydu alıcı..Onda da dediğin çıkışlar yok..SCART to RCA dekoderini yarın alıp deneyeceğim..Teşekkür ederim
  • http://m.gittigidiyor.com/urun/112152322?gclid=CIni3tSV4sMCFdPMtAodCyAAEg&mpch=ads&scxid=14489-145818-2357-0

    Ürün böyle. Yanlış ürün alma.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kankixx123

    http://m.gittigidiyor.com/urun/112152322?gclid=CIni3tSV4sMCFdPMtAodCyAAEg&mpch=ads&scxid=14489-145818-2357-0

    Ürün böyle. Yanlış ürün alma.

    Kardeşim teşekkürler aleti aldım ve sıkıntı çözüldü.Sanırım benim ses çıkışları gitmiş, taktığım dönüştürücü ile problem halloldu



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi atabey174 -- 16 Şubat 2015; 20:08:21 >




  • Ses giriş/çıkışlarına birşey olmamıştır. Bozuk değildir. Bu elinde kullandığın dekoderde OUTPUT yani sesi dışarıya verdin. Ama o RCA soketleri İNPUT prensibine göre çalıştığı için ses vermemiştir. Yani dışardan sesi televizyona verirsiniz ama televizyondan alamazsınız. Denemek için de ss sistemine bağlanan ucu telefonunuza bağlayıp müziği açarak televizyonu normal kanallarda eğer ses gelmiyorsa AV modunda açmaktır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kankixx123

    Ses giriş/çıkışlarına birşey olmamıştır. Bozuk değildir. Bu elinde kullandığın dekoderde OUTPUT yani sesi dışarıya verdin. Ama o RCA soketleri İNPUT prensibine göre çalıştığı için ses vermemiştir. Yani dışardan sesi televizyona verirsiniz ama televizyondan alamazsınız. Denemek için de ss sistemine bağlanan ucu telefonunuza bağlayıp müziği açarak televizyonu normal kanallarda eğer ses gelmiyorsa AV modunda açmaktır.

    Evet söylediklerini denedim ve aynen dediğin gibi..Teknoloji ile aram çok iyidir fakat anlamadığım tek şey bu ses sistemleriydi..Sayende onuda çözdüm kardeşim..Seviyorum bu forumu bilgi paylaştıkça güzel ;)
  • teşekkürler arkadaşlar, sıkıntı çözüldü gibi...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.