Şimdi Ara

ses kartı sorunu yardım lütfen....

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
474
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar 2 saattir ses kartımda bi sorun var çatır çutur zzzz çat pat filan sesler geliyor şaka değil ciddiyim ...
    Bilgisayardan az çok anlayan biriyim pc toplarım bilgim vardır ama çok iyi derece değil belli zamanlarda pc min içini açıp temizlerim 2 saat öncede öle yaptım temizledim ve açtım fakat hoperlörden sesler gelmeye başladı bende kablolarına baktım (creative megaworks hoperlör ve creative 5.1 live digital ses kartım var) woofer kablosunun yerinde tam takılı olmadığını gördüm ve yerine taktım fakat takınca pc kitlendi kaldı reset attım windows her açılışında kaldı ve bende ses kartını söktüm pc çalıştı.sonra ses kartının soketlerini filan temizledim güzelce jack girişlerini temizledim tekrar taktım şu an arada sırada sesler geliyor oyun açtığımda hep var ben çözemedim galiba ses kartım mefta
    Sizce ne olmuş olabilir arkadaşlar yardım ederseniz çok iyi olur.
    Teşekkürler.







  • 3 gün oldu arkadaşlar sorunu çözemedim hala yardımlarınızı bekliyorum.
  • Ses kartınız arızalı, onarmaya değmeyecektir. Yeni kart parasını tamir için verseniz zaten tamirçiyi bile kurtarmaz. Bu nedenle tamir edecek kimsede kalmadı ben bile tamir etmiyorum.
  • demek benim emektar yıllardır sonunda tık dedi

    anakart üstünde hd audio 7.1 onboard ses kartı var acaba ses sistemim için yeterli olurmu yoksa kart almam gerekirmi acaba?
  • Bu onboard 7+1 lerdeki sesi kullananlar beğenmiyor. Belki yeni driverlerle veya yardımcı programlarla çözüm bulabilrsiniz. Ses çıkmama veya bozulma problemleri olur ise ise AC3 filter ses çıkışı opsiyonunu (5+1 gibi) değiştirin.
    SRS Audio Sandbox adında bir program da var. Hangi player kullandığınız önemli değil, bilgisayarınızdan çıkan bütün sesleri 5+1 olarak simüle ediyor. Oldukça geniş ayarları ile hoş efektler elde edebiliyorsunuz. Alternatif olarak benim tavsiyem "ffdshow" dur. Denemenizi öneririm.
  • sağol dostum denicem artık olmadı bi x-fi alırım herhalde teşekkürler.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.