Şimdi Ara

Ses fişeği tüfeğe zararlı mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
8.970
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar Merhaba,

    Yerli bir tüfek üreticisinin sosyal medyada ses fişeklerinin tüfekler için zararlı olduğuna dair duyurusunu gördüm. Ben pompalı tüfeğimle ses fişeği atıyorum. Şimdiye kadar bir sıkıntı yaşamadım. Ses fişeği ile tüfeği zarar gören oldu mu? Firmanın yaptığı açıklama da bana çok mantıklı gelmedi. Sizin fikriniz nedir bu konuda. Firmanın duyurusunu aşağıya kopyalıyorum:


    ÖNEMLİ DUYURU:

    Piyasada gün geçtikçe yaygınlaşan Ses Fişeklerinin, namlu içinde gaz basıncının tahliye olacağı delik bulunmayan döner kafalı kinetik sistemli SemioS AK 212 ve AK 220’ler ile AP 212 pompalı modellerinde kullanılması uygun değildir.

    Patladığı anda, içinde bulunduğu fişek yatağı ve çevresine yanal infilak etkisiyle zarar verme ihtimali yüksek olan söz konusu ses fişeklerinden dolayı oluşabilecek hasarlar nedeniyle kullanımını kesinlikle önermiyoruz. Bu sebeple meydana teknik sorunlar garanti kapsamında değildir.

    Yarı otomatik tüfeğinde Ses Fişeği kullanmak isteyenlerin GoS serisi AG 212 gazlı modelleri veya Hybrid serisi AH 212 / AH 220 hibrit modellerini tercih etmesi gerekmektedir.

    Lütfen bu bilgiyi paylaşalım.

    Saygılarımızla







  • Arkadasim gonul rahatligi ile istediginiz tufekde kullanabilirsiniz hic bir zarari olmaz. O ilani yapan kendi tufekleri icin piyasa yapiyor  Ses fişeği tüfeğe zararlı mı?
  • hangi markaymış o ?
  • SEZERAV kullanıcısına yanıt
    Kinetik sistemliler direk geri tepme mantığıyla çalıştığı için ses fişekleri unlar için sakıncalı olabilir. Kinetikleri omzuna bastırmadan sıkarsan o zaman bile kurmama ihtimali var. Bu uyarı sadece kinetikler için yapılmış ve yerinde. Eğer ses fişegi atacaksanız gaz geri tepmeli alın diyor. Bunda yanlış bir taraf yok.
  • hortlatıyorum ve soruyorum şarjörlü yarı otomatik tüfekte sağlıklı mıdır acaba ?

    Typhoon F12

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.