Şimdi Ara

Servis bakımından sonra yağ seviyesi uyarısı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
34
Cevap
1
Favori
5.419
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Evet sıfır aliyon sene 2022 hala bagajda yağ bidonuyla geziyon puhaaaaaaServis bakımından sonra yağ seviyesi uyarısı 

  • facepunchS F kullanıcısına yanıt

    Yağ seviyesi sinirlar icinde ancak araba yag eksiltmis gormuyor musunuz?

  • Sensörde sorun vardır.2-3 binişte bir bakarım benimki de 1 defa yağ seviyesini ölçün diye uyarı çıkmıştı ama yağ normal seviyedeydi.1.2 TSI benimki de.
  • Du Hast D kullanıcısına yanıt

    Yağın ne kadar konulduğunu biliyor musun ki yağın eksildiğine kanaat getirdin? Sıfır araçlarda yağ tam o seviyede fabrikadan çıkar mesela. Bazı servisler de tam o seviyede bırakır. Olması gereken de budur zaten. Dibine kadar doldurmamak gerekiyor.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi facepunchS -- 25 Haziran 2022; 12:12:44 >
  • Düz zemin harici meyilli yerde park edilen çoğu araç yağ uyarısı verir. Düz zeminde yağ kontrolü yapmadan ekleme neyin yapmayın, buna alışın.
  • facepunchS F kullanıcısına yanıt

    Hadi ya, kim diyor fabrika o kadar yag koyuyor diye? Bizim teslim ettigimiz sifir arabalar neden ust cizgide geliyor? Hangi servis dokumaninda yag ust cizgiye kadar doldurulmaz yaziyor?

    Bilmediginiz tecrube etmediginiz konuda yorum yapmayin.

  • Du Hast D kullanıcısına yanıt

    Sağlıklı olanı iki çizgi arası tam ortasıdır. Yağın ısınma süresine kadar bir çok şeye etki eder bu durum. Forumda bunun tartışması motor yağları konusunda baya bir yapıldı o yüzden size anlatmakla uğraşmayacağım. 2021 de aldığım sıfır aracım iki çizgi arası tam ortada çıktı fabrikadan.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi facepunchS -- 25 Haziran 2022; 19:12:12 >
  • facepunchS F kullanıcısına yanıt
    benim 2021’de sıfır aldığım aracımda ise tam F noktasındaydı 15bin kmde bakıma girene kadar da aynı seviyede kaldı. bakıma girdi yine tam F noktasına kadar tamamlandı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mosasaurus -- 25 Haziran 2022; 19:29:41 >
  • mosasaurus kullanıcısına yanıt

    Markadan markaya değişiyordur hocam. Bazı markalarda manuelde yazan yağ miktarını koyunca tam iki çizgi arasına denk getiriyor yağı, bazı markalarda da max seviyesine getiriyor. Eğer yağınızı düzenli kontrol ediyorsanız iki çizgi arası her zaman daha mantıklıdır, aracınızın yağı daha çabuk ısınır dolayısıyla aracınız daha az yakar ve daha az yıpranır. Ama düzenli olarak kontrol etmiyorsanız max çizgiye doldurun kafanız rahat olsun.


    Buradaki mantık da şuradan geliyor, 5 litre su mu daha çabuk kaynar yoksa 4.5 litre su mu. Aradaki fark küçük gibi gelebilir ancak kışın araçların geç ısındığını hesaplarsak az da olsa bu şekilde katkı sağlamış oluyoruz 

  • facepunchS F kullanıcısına yanıt
    daha çok ısı daha çok sürtünmeden kaynaklı olur genelde, bir de viskozite o işi hallediliyor kışın. bence böyle eğlencelere hiç gerek yok. ayrıca yağlar soğukken daha koruyucudur ısındıkça özelliğini kaybetmeye başlar
  • mosasaurus kullanıcısına yanıt

    Daha çok ısı çıkar demiyorum ortaya, çıkan ısı miktarı her iki durumda da aynı zaten. Evet viskozitenin de faydası var. Yağlar soğukken daha koruyucudur konusu eksik bir bilgi, evet daha koruyucu ancak daha az akışkan olduğu için araç içinde çalışma sıcaklığı sağlanana kadar yani akışkanlığı artana kadar daha çok aşınmaya sebep oluyor. Bu yüzden zaten aracınız ısınmadan gaza fazla yüklenmemeniz gerekiyor.


    Siz tabii içinize nasıl sinerse öyle yapın hocam, ince detaylar bunlar en nihayetinde. Ben tamirci olsam kullanıcıya güvenmem direk max çizgiye doldurur geçerim zaten. Millet kaputu hiç kaldırmıyor :)

  • facepunchS F kullanıcısına yanıt
    doğrudur hocam haklısınız
  • Aynı sorun bende de var. Skoda superb 1.5 TSI. İlk bakım öncesi de uyarı vermişti. Şimdide ikinci bakıma 5300 km var ama yağ uyarısı verdi. Çubuk şu durumda;


    Servis bakımından sonra yağ seviyesi uyarısı
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.