Şimdi Ara

SERVİCE TAG

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
829
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar Dell 6400 Inspıron AD 12, l.66 ghz.256 paylaşımsız ATI X1400 ekran kartı, 120 gb hardisk, 1024 ramlı laptopu yaklaşık 1 ay önce 1640 YTL ye aldım tabi bu 12 aylık taksitli fiyatı. Garanti belgesinde Kont'un ismi geçmekte. Bilgisayarı bulunduğum ilde bir bilgisayarcıdan aldım. Kont'un sitesinden garanti sorgulaması yapıyorum sorgulamada bana böyle bir ürünümüz yok diye uyarı veriyor. Bunun üzerine bilgisayardan şüphelendim. Kaçak olabilir. Hırsızlık malı olabilir. Aldığım yere gittim bana böyle bir şey olamaz biz kontan alıyoruz garanti sorgulamasında bilgisayarın garantisinin çıkabilmesi için arızaya gitmiş olması gerekiyor türden hikayeler sıraladı. Tabi bu beni çileden çıkarttı kendisi ile yüz göz oldum en son bana git konta mail gönder bizim ürün değil derlerse gel paranı verelim dedi. Kont'un sitesindeki ne kadar yetkili yetkisiz varsa hepsinin mail adresine mail gönderdim oradan bana bu ürünün kendilerine ait olduğunu ancak sitelerindeki sorundan dolayı garanti sorgulamasında çıkmıyor olabileceğini söylediler. Doğrusu bu beni tatmin etmedi. Bilgisayarın altında SERVİCE TAG yazılı bir kağıt yapıştırılmış ve orada bir numara var ayrıca EXPRES SERVİCE TAĞ yazılı ve orada da 11 sayılı rakamlar var. Garanti sorgulamasını kesinlikle doğru yaptım. Ayrıca bilgisayarların yanlarında veya altlarında "yırtıldığı taktirde garanti dışıdır" ibaresi yazılı herhangi bir şey yapıştırılmış değil. Bu hususta bilgisi olan arkadaşların fikirlerini bir alayım eğer şüphelendiğim gibiyse haklarında yasal işlem başlatayım diye düşünüyorum. Bilgisayarın hali hazırda ses sorunu d ışında bir sorunu yok. Ses sorununu ile ilgili konu açmıştım. Orada yazılanlardan istifade etmeye çalışıyorum. Ekran kartı da gayet iyi FARCRY oynuyorum ve hiç bir sorun yok. Türkçe kullanım kılavuz var ve garanti belgesinin arkasında garanti belgesi mevcut Garantide Dell bilgisayar deniyor bilgisayarın özelliği vs falan yazılı değil.







  • Kont
    Satışlar Destek
    Kişi adı Hakan Yaran Telefonla Servis İsteği (+90 216 528 5500)
    E-posta hakan_Yaran@kont.com.tr E-postayla Servis İsteği http://www.kont.com.tr/tr/problembildirim.asp
    Tel (+90 216 528 5500) Sorumlu Müdür Ahmet Cakir
    Faks (+90 216 499 32 33) E-posta http://www.kont.com.tr/tr/problembildirim.asp
    Website www.kont.com.tr Tel (+90 216 528 5500)

    herhangi bir sorun olacagını sanmıyorum faturanda varsa pek korkmana gerek yok mail le ugraşma telefon edip sor




  • merak etmeyin.Aynı sorun bendede vardı kontu arayıp sorgulattığınızda orada ürün çıkar.
  • Teşekkur ederim arkadaşlar beni rahatlattınız sağolun
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Marks44

    Teşekkur ederim arkadaşlar beni rahatlattınız sağolun

    Her ne kadar aldığınız yanıtların sizi rahatlattığı izlesem de, ben de aynı sorumsuzluğa maruz kaldığımdan, rahatlığınızı pekiştirecek içeriğe haiz tecrübe ve yorumlarımı aktarmak isterim...

    Sahip olduğum dizüstü bilgisayarımın üreticisinin resmi sitesinde, kendimi üye servisine kaydettim. Daha sonra ürünlerin kaydedildiği bölüme tüm bilgileri (ürün/seri numaraları v.b.) noksansız yazmama rağmen, sistem veritabanı sorgulaması, MSI'ın üretmiş olduğu böyle bir ürün olmadığına dair yanıt ile kayıt işlemimi reddetti. Aynı telaş içerisinde derhal Türkiye Distribütörünü aradım. Onlar, benden aldıkları gerçek bilgiler ışığında satın almış olduğum yer ile irtibata geçerek doğruluğunu teyid ettikten sonra, üretici ile temasa geçerek, ürün hakkındaki bilgilerin veritabanına işlenmesini sağladılar.

    Satıcının ve/veya distribütörün sorumsuzluğu ve ataleti neticesinde, ancak bu süreçlerden geçtikten sonra kayıt işlemini gerçekleştirebildim.

    Aldığım tüm derslere ilave olarak bu tecrübemden de aldığım ders ile, kullandığım dizüstünü meydana getiren ne kadar diğer markaların komponentleri varsa hepsinin resmi sitelerini ziyaret ederek, MSI'daki gibi bir kayıt hizmeti verenlerin tümüne kendimi kaydettim.

    Elbete ki tüm bu süreci detayları ile üreticiye ayrıca rapor ettim. Anlaşılan o ki, bizler hataları gözardı ettikçe muhataplarımızın rehavet uykusundan kalkmaya niyetleri yok!.

    Es'en kalınız.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.