Şimdi Ara

Server Tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
653
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba bir kurum için yazıdıgmız projeyle birlikte server sistemi kurmamız gerekli bir binada güclü bir server 50 tane farklı kurumda o serverdan resim video çekebilecek, sql server kullanıldı, toplam 700 yakın kullanıcısı olucak.Nasıl bir sistem almalıyız en onemlisi ana makinaya.Tabi birde baglantida onemli ama onu kurum saglıcak.

    Şimdiden Teşekkurler.



  • oncelikle baglantinız kesinlikle metroethernet olmali..zira serveriniz ne kadar iyi olursa olsun bu birseyi ifade etmeyecek..yani uploadinizin yuksel olmasi lazim...

    model olarak belirtememde server icin ama dikkat etmeniz donanimlari soyleyebilirim..

    diskler kesinlikle Sata SAS olmali..
    8GB+ ramınız olmali
    isletim sisteminizin tabani 64bit olmalı
    serverin psu yedekli olmali
    server islemciniz en az 4 cekirdek olmali ve cacheleri yuksek olmali..
    ayrıca piyasada servis noktalari bol olan ve parca temini zor olmayan markalari tercih etmelisiniz..

    dikkat etmeniz hususlar bunlar..

    sizin hakkıyla isinizi gorecek bir server 2500~3500 dolar arasidir..

    1000 dolarlik server ilede yaparsiniz o islemleri ama ne kadar ekmek o kadar kofte..

    ama baglanti konusunda biraz titiz olmaniz sart..
  • en basit yol hemen çok hızlı bir sunucu önermek. dikkat!

    sunucuda hangi uygulamalar çalışacak. bunu belirtmeniz gerekiyor. dediğiniz gibi sadece resim video dosyaları çekilecekse çok güçlü bir sunucu değil yüksek hızlı bir bağlantıya ihtiyacınız var.
    sql server kullanıldı diyorsunuz. sql server farklı bir sunucu olacak yani. yanlış anlamadım değil mi?
    en temel olarak ne sunucusu olduğunu söylememişsiniz. ftp sunucusumu web sunucusumu? sunucunun web sunucusu olduğunu varsayalım. linux'mu windows'mu kullanacaksınız.
    önemli bir noktada şu: donanım kadar yazılım da önemlidir.

    istediğiniz sunucunun bir web sunucusu olduğunu varsayarak ben size bir web sunucusu önereyim:

    1 - linux üzerinde lighttpd server.
    2 - genel olarak dosya paylaşımı olacağı için enigma'nın da önerdiği gibi yüksek hızlı diskler. imkan varsa scsi, sas vs seçebilirsiniz. normal ev bilgisayarlarında kullandığımız 7200rpm leri kullanmayın kesinlikle.
    3 - sunucunun hangi uygulamaları çalıştıracağını söylemeden bir cpu önermek mümkün değil.
    eğer sunucuyu parça parça siz toplayacaksanız full tower kasa + kaliteli bir psu. psu olarak OCZ, everest, thermaltake, corsair, xilence markalarını tercih edebilirsiniz.


    firewall yazılımı falan kullanacak mısınız? bunuda belirtin.




  • @gokhanweb bir bakima haklısın fakat ozellikle sunucu tarafina kıtı kıtına yeten bir donanim olmasinin cok dezavantaji olacagi kanaatindeyim..eminim o sunucuda zamanla bir cok uygulamada eklenmek istenecek bu durumda sunucuyu donanimsal update yoluna gitmek pek akillica olmayacaktir..zira 7/24 online calisacak bir sunucuda elle toparlanmasi ne kadar guvenli olacaktir orasida ayrı tartisilir..zira server donanimlari haric hic bir donanim 7/24 esasina dayanarak uretilmez...ayrıca 700+ kullanıcının sunucuda surekli bir authentication yapacagini ya da yapabileceginide varsayarsak basit bir xeon islemcide pek yeterli olmayacaktir..ayrıca istenirse butun uygulamalarda tek sunucuda virtualization ile yapılabilir ya da yapılmak istenebilir.......
  • Haklısınız yazılım c# ile yazıldı anabilgisayardan sube bilgisayarlarına veri resim halinde veriler resim bazen video bazende yazı oluyor.Genelde resim resimler klasorlerde tutuluyor.Sube bilgisayarları 100 tane baslık varsa bana bugun 2 baslık yeterli deyip baslıkları seçip bilgisayarlarına alıcaklar.Anabilgisayardan almalarının sebebide genel sube baslık içerikleri değiştirebilir tüm ara subeler aynı verileri kullanıcak.haklısınız sistemden çok internet hızımın çok yüksek olması gerekli tabi makinada sonuçta 50 ara subenin 50 side aynı anda veri isteyebilir islem yapılabilir.Firewall kullanılır tabi güvenlik saglanıcak ama bu bizim işimiz değil biz yazılımı verip ve bizden hangi sunucuyu alalım diye soruyorlar ara bilgisayarlarımız nasıl olsun deniyor.
  • Merhaba Okan,
    Bana iletişim bilgilerinizi verirseniz ihtiyacınız olan sunucu ve sistemleri uygun fiyatlarla sağlayabiliriz.
    Saygılar,
  • Rack mountable IBM x3650 alın. ram ilavesi yapın, redundant power supply var, alırken disklerini belirleyin, diskler zaten 10000 rpm sas disk.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.