Şimdi Ara

Serial ATA harddiskke Linux kuramıyorum. Yardım!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
269
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar şiddetle yardımınıza ihtiyacım var. Yeni bir makine topladım, anakart Asus p4p800 ve harddiskim Seagate 80 GB Serial-Ata. Elimde mandrake 9.1 ve Knoppix cd'leri var. Knoppix CD'den problemsiz çalışıyor, harddiskteki bilgileri filan da görüyor. Makinada şu anda WinXP pro yüklü ama ben ilaveten bir de Mandrake kurmak istiyorum. Gel gör ki kurulum esnasında iş harddiski tanıma noktasında takılıp kalıyor ve harddiski tanıyamıyor. Bu olay harddiskin Serial-ATA olmasından ve Mandrake 9.1 CD'sindeki kernelin Serial-ATA desteği olmamasından kaynaklanıyormuş. En son kernelde (galiba 2.4.22) Serial-ATA desteği varmış, ben de onu kurmak istiyorum.

    Sorum şu: acaba kurulum sırasında Mandrake 9.1'in kendi kuracağı kernelden başka bir kernel kurmak için ne yapmam lazım? Bu konuda bilgisi olan arkadaşlar varsa detaylıca bir açıklayabilirlerse çok makbule geçecek. Veya başka bir önerisi olan?

    Teşekkürler







  • 2,4,22 kernel sürümü olan Mandrake yi indirip onu kurmalısın michalangelo veya download zaman alır dersen bi yerden bulman gerek ... linux bilirsin ypar böyle seyler mesela yeni 64 bit amd ler icinde yeni linux kernelları ile yeni linux sürümleri cıkıyor...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.