Şimdi Ara

SERAMİK TAVA TENCERE TAVSİYESİ (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
10.863
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Sürel güzel =)
  • Ben Tefal'den 7-8 ay önce 250 TL ödeyerek seramik tava seti aldım. Satıcı bana kesinlikle yapışmayan yeni nesil seramik tavalardan olduğunu söyledi ve bende Tefal'i iyi bir firma sanarak bu ürünü aldım. 7 ay sonra tavalarda ne yapsam yapışır oldu. Firmayı aradığımda beni yetkili servise gönderdiler. İşte servisin bana söyledikleri Bu tava yapışır. Yapışmasın istiyorsanız 250 derece de kullanmalısınız. Oldu bende yetkiliye herkes gibi normal bir ocakta kullandığım tavanın 250 derece sıcaklığını nasıl ölçeceğimi sordum. Haklı olduğumu ama satıcının bana bildirmesi gerektiğini ama garantisi olsa da bir şey yapamayacaklarını söylediler. Kısaca Tefal'den bir şey almayın. Garantinize güvenmeyin
  • vay arkadaş altı üstü bir tava alacaz kafam çorba oldu.
  • korkmaz natura tavalar çok iyi değil almış bulundum. Sap ağırlığı 24 lük çaplarda tavayı ocak üzerinden kolayca devirmeye yetiyor. Çünkü tava gövdesi çok hafif aman dikkat deyim.
  • seramik muhabbetini hiç tavsiye etmem zira seramik falan değil o malzeme. bir çok kimyasalın karışımı ve sağlık açısından kendini kanıtlamış bir şey değil.

    döküm diyenler var ki dökümlerin üzerinde de kaplama mevcut.

    en güzeli marka vermek zorundayım ama dupont'un ptfe si yani "teflon" kaplı tavalar kullanmanız. teflonun en azından vücuda girse dahi dışkı ile tepkime vermeden atılıyor şeklinde rapor okumuştum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi black exodus -- 13 Şubat 2015; 22:56:25 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: black exodus

    seramik muhabbetini hiç tavsiye etmem zira seramik falan değil o malzeme. bir çok kimyasalın karışımı ve sağlık açısından kendini kanıtlamış bir şey değil.

    döküm diyenler var ki dökümlerin üzerinde de kaplama mevcut.

    en güzeli marka vermek zorundayım ama dupont'un ptfe si yani "teflon" kaplı tavalar kullanmanız. teflonun en azından vücuda girse dahi dışkı ile tepkime vermeden atılıyor şeklinde rapor okumuştum.

    Teflon'un kansorojen olduğu defalarca kanıtlanmışken okuduğunuz o raporun ticari amaçlara hizmet ettiği gayet açık ortada. Yapılan çalışmalarda hiçbir çizik barındırmayan teflon tavada pişirilen yumurtanın içeriğini incelediklerinde tehlikeli derecede teflon!a rastlanmış. Kanser olmak isteyenler buyursun alsınlar.




  • coachya C kullanıcısına yanıt
    Kim kanıtlamış? Nasıl kanıtlamış? Nerede kanıtlamış? Hangi sağlık örgütü kabul etmiş? Cevapları vermek zorundasınız, kulaktan dolma iddialar ile olmaz bu işler.

    Basılı dokümanlar değilse raporlar için bir zahmet link paylaşır mısın?

    Ben bilgilerimi paylaşıyorum ki illa kaplamalı ekipman kullanacaksanız bunları okuyun, istemeyen zaten kullanmasın.

    Teflon, karbon ile flüorür karşımı olan bir hidrofobik polimerdir. Zaten yapışmaz olarak lanse edilen tüm kaplamalarda hidrofobik polimerler, moleküller kullanılır. Yani seramik denilen şey aslında kimyasal bir kaplama.
    Teflon nezdinde konuşursak ergime derecesi 600 Kelvin. 320 C - 330 C arası bir yere tekabül ediyor. Yani kaplama malzemesi içeren herhangi bir pişirme ekipmanını içinde yağ, su, gıda, vb bir şey olmadan boş biçimde alev üzerine zaten bırakmamanız lazım. Herhangi bir malzeme ile tepkimeye girmeleri zordur, en düşük tepkime isteğine sahip yapılardan biridir teflon'un yapısı. Sadece alkali metal içeren malzemeler ile sıcaklıkla tepkimeye girer.
    Gıdalara bulaşması ise tahminimce alüminyum üzerine kaplama hatalarında ve PTFE'nin diğer türevlerinde geçerli. teflon bir marka, formül. Bunun dışında bir çok PTFE türevi formüller bulunuyor.
    Teflon, karbon ve flüorür atomlarından oluştuğu için dışkı ile büyük miktarı atılabilmekte idi, benim okuduğum basılı rapora göre.

    Bir yanda yıllardır ABD nezdinde bu işi yapan, işin mucidi, dünyaca ünlü bir firmanın kaplaması var, diğer yanda envayi çeşit alacalı bulacalı renklerle benzermiş, isimlerle süslenmiş yeni nesil kaplamalar var... "Hangisi daha güvenli olur?" cevabını herkes kendisi verecek ve öyle satın alacak...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi black exodus -- 23 Mart 2015; 16:38:56 >




  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.