Şimdi Ara

Sennheiser Cx400-II Precision İnceleme

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
2
Favori
3.803
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Öncelikle hayırlı günler, iyi akşamlar, keyifli 5 çayları.. artık hangi zaman diliminde okuyorsanız bu incelememi ondan olsun dostlar :)

    Lafı fazla uzatmadan konuya dönecek olursam, çoğu kişinin bir kulaklık arayışı içinde olduğu ve buna ek olarak '' hangisini alsam, sennheiserın şusu mu creative in busu mu ? '' gibi kararsızlıklar içinde olduğunu da tahmin edebiliyorum, nerden mi ? ben de öyleydim.. :)

    Evet arkadaşlar daha önce yapılmış incelemeler var gördüm ama hem zaman olarak eski hem de yetersiz geldiler bana. Ayrıca konu hakkında çoğu yorum da farklı konular arasında kalmış gitmiş ve insanların hala bu kulaklık hakkında belirsizlikleri var.. Ve bu kulaklık günümüzde çoğu müşteri için farklı bir ürün olarak raflarda yerini almakta..

    Ben de tam bilgi sahibi olmadan dön dolaş, kafamda deli sorular, yana yakıla aldım kulaklığı... demiyeceğim çünkü; bizzat METAN a gittim, Sennheiser Cx serisi ve adından söz ettiren kulaklıklarını ( kulak içi olanlar yani ) deneme odasında ve hepsini aynı cihazda , tarzları farklı 3-4 şarkı türü için , ayrı ayrı yüksek ve kısık ses uygulaması yaparak denedim.. Sonuç CX 400-II Precision .. ( cx200, cx300, cx300-II, cx275-S, cx680, cx400-II vb. gibi )

    Arkadaşlar, ben bass seven ve bu bassların yanında tizler de heba olmasın, netliğinden ödün vermesin isteyen birisiyim. Yeri gelir rock, yeri gelir pop, bazen arabesk, bazen de çıstak çıstak deli dolu, kısacası o anki ruh halime göre kulağa hoş gelen her tür müziği dinlerim. Arayışlarımı da buna göre yaptım, her müzikte iyi olmalı dedim.
    Başka markalara gelince, piyasada Sennheiserın bu ürününden daha iyi olduğu söylenen birkaç üst düzey markanın (özellikle fiyat olarak) kulaklıkları da var ama fiyatları çok pahalı, ulaşması çok zor ve bir sorun olması durumunda garanti bakımından ya halledemiyorsunuz ya da halletmek için ayvayı yiyorsunuz açıkçası.. Ölüm kalım meselesi değilse onlara da gerek yok bence, tamam fark oluyo ama çok fark eden birşey olmuyo ses açısından, bizzat dinlemişliğim var. Ürünü alırken bunları da göz önünde bulundurdum. Daha alt kulaklıklar zaten yanına yaklaşamıyor. Yani fiyat/performans bakımından tam bu işin oluru kulaklık olmuş kendisi..

    Kutusundan içeriğine gelirsek;

    - 1 adet kabloya takılan ve kıyafetlere sabitleme metoduyla iş gören klips,
    - 3 adet normal S,M,L ebatlarında ve 3 adet adaptörlü S,M,L ebatlarında olmak üzere 6 çift kulak içi aparatı,
    - 1 adet iki kulaklık yuvasına sahip ve kulaklığı dinlemediğiniz zamanlarda toz, darbe vb. karşı korumak için yapılmış estetik koruyucu,
    - 1 adet şık deri kılıf,
    - Türkiye için 2 yıl geçerli Garanti belgesi..

     Sennheiser Cx400-II Precision İnceleme

    İçeriğin kullanıma yansıyışı gerçekten faydalı. Hiçbir zahmet olmadan keyifle ve hepsini amacına uygun kullanabiliyorsunuz. Kaç üzerinden olursa olsun tam puan veriyorum. Kablosuna gelince, üzerinde kızaklı ses kontrol bölümü olan, cepten vb. girip - çıktıgı zaman birbirine dolanmayan, uc kısmı 3,5 jack ve kablo bağlantısı L desteği ile koruma altına alınmış şekilde ( lehim yeri arızalarını önlemek / aza indirmek için birebir ) tasarlanmış ve bunu da takdir ediyorum.

    Ses yalıtımı bakımından inceleyecek olursak, özellikle bu amaç için tasarlanmış olan yukarıda yazdığım adaptörlü aparatlardan uygun olanını kullandıgınızda çok iyi bir ses yalıtımı alıyorsunuz. Ben en iyi yalıtımı L ebatı olanında aldım.

    Ses seviyesi ve kalitesi bakımından inceleyecek olursak, kesinlikle son sese kadar hakkıyla ses ( anlaşılır ve heba olmayan bas, tiz vb ) verirken, seviye ortaya yakın kıvama düştüğü zaman da aynı kaliteyi bozmadan verirken sadece, seviye biraz daha aşağılara düştüğünde basslarda biraz kayıp olmakta, kendini hissettirememe gibi bişeyler oluyor ama varlığını anlıyorsunuz yine de, çok tatmin edici olmuyor yani sadece. Ki zaten mümkün değil son seste dinleyemezsiniz fazla geliyor. Bu da kulaklıgın amacına ulastıgının bir diger ispatı. Böylece biraz daha düşük seste de aynı verimi alıp, kulak saglıgını bir nebze daha korumus oluyosunuz ve çevreden bir tek tık bile duymadan müziğin tadını alıyorsunuz..

    Fiyat olarak da 180-200 tl arası değişmekte. Ne ucuz ne çok pahalı. Şöyle düşünün; zırt bırt 20 vb. lira verip bikaç hafta geçmeden bozulup, bilmem kaç defa kulaklık alıp, toplamda hem aynı fiyatı vermiş olup hem de vasat bir müzik dinlemiş olacağınıza tek seferde bu fiyatı verip de tadını ala ala müzik dinlemek ve kulak sağlığını korumak bana daha mantıklı geliyor açıkcası.

    İlk dinleyiş ve Burn-in bakımından, kulaklığın sesi almış olduğunuzdan itibaren kendini fark ettirirken, dinlemeye devam ettikçe de daha iyi oturuyor ki, öyle günde bilmem kaç saat şu kadar hafta açık kalsın da burn-in olsun durumu da yok yani, siz dinlerken olgunlaşıyor kerata :)

    Kulaktan düşme bakımından inceleyecek olursak da, oturuşları güzel, harekelerde, yürüyüşde, otur-kalklarda, uygun kablo payını bıraktıktan sonra da hem iyi oturuyor ve düşmesi/çıkması söz konusu değil.

    Garanti bakımından da 2 yıl boyunca Türkiye için geçerli olan garantisi var.

    Velhasıl, ince eleyip sık dokuyup, gerek ses, gerek yalıtım, gerek fiyat, gerek aparat, gerek şıklık, gerek garanti, gerek alınan yer ve bir durum sonrası karşımda yetkili bulabilmek adına yapmış olduğum araştırmalar sonucu aldığım ve seve seve de kullandığım bir kulaklık Cx400-II. Düşünenler için tereddüt bile etmelerine gerek olmadığını belirtmek için yaptım bu incelemeyi ki; benim günlerce düştüğüm, şu mu bu mu kararsızlığına düşmeyip site site, sayfa sayfa, yorum yorum, saatlerini heba etmesinler. Tabii son tercih yine size kalmış. İnşallah bi yararı olmuştur. Kalın sağlıcakla.. Merak ettiğiniz birşey olursa mesaj atabilirsiniz.

     Sennheiser Cx400-II Precision İnceleme



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cekolog -- 11 Ocak 2014; 0:28:10 >







  • hocam çok ayıp ediyorsunuz bende tam bugün bu ürünün incelemesini yapacaktım şaka bir yana bende buradan biraz daha açıklık getireyim incelemeye bari :) öncelikle güzel inceleme olmuş bende aynı sizin gibi bass seven biriyim ve yine aynı sizin gibi tüm türleri dinlerim. kaç gün boyunca araştırdım hatta burada konu bile açtım maalesef cevap alamadım,canları sağolsun yinede :) Ben maalesef ürünü deneyemeden aldığım için çok şüpheliydim beğenmeyeceğimi düşünüyordum ancak ürün gerek ses karakteriyle,gerek basslarıyla bana cevabını verdi :) ilk dinlediğimde sesin ne kadar net olduğunu,bassların diğer frekansları örtmediğini farkedince ne kadar doğru bir seçim yaptığımı anladım. Üstelik belli türlerde değil her türde çok iyi performans vermesi beni oldukça şaşırttı ve fiyatına göre çok iyi bir ürün diyebilirim. İzolasyonunun mükemmelliğine değinmeden olmaz tabi ki.Müziği yüksek ses dinlemediğimden dışarıdan ses alacağını düşünüyordum ancak hiç ama hiç ses almadı orta seviyelerde dinlerken bile ve bence en güzel özelliğide bu :) Ve aynı dediğiniz gibi dinledikçe sesi açılıyor :) Kısacası bu fiyata göre kesinlikle tavsiye ederim. İnceleme için teşekkürler. :)




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Columbia

    hocam çok ayıp ediyorsunuz bende tam bugün bu ürünün incelemesini yapacaktım şaka bir yana bende buradan biraz daha açıklık getireyim incelemeye bari :) öncelikle güzel inceleme olmuş bende aynı sizin gibi bass seven biriyim ve yine aynı sizin gibi tüm türleri dinlerim. kaç gün boyunca araştırdım hatta burada konu bile açtım maalesef cevap alamadım,canları sağolsun yinede :) Ben maalesef ürünü deneyemeden aldığım için çok şüpheliydim beğenmeyeceğimi düşünüyordum ancak ürün gerek ses karakteriyle,gerek basslarıyla bana cevabını verdi :) ilk dinlediğimde sesin ne kadar net olduğunu,bassların diğer frekansları örtmediğini farkedince ne kadar doğru bir seçim yaptığımı anladım. Üstelik belli türlerde değil her türde çok iyi performans vermesi beni oldukça şaşırttı ve fiyatına göre çok iyi bir ürün diyebilirim. İzolasyonunun mükemmelliğine değinmeden olmaz tabi ki.Müziği yüksek ses dinlemediğimden dışarıdan ses alacağını düşünüyordum ancak hiç ama hiç ses almadı orta seviyelerde dinlerken bile ve bence en güzel özelliğide bu :) Ve aynı dediğiniz gibi dinledikçe sesi açılıyor :) Kısacası bu fiyata göre kesinlikle tavsiye ederim. İnceleme için teşekkürler. :)

    Rica ederim ne demek :) Ben de incelemeyi sadece kendim için değil tüm herkesi göze alarak yaptım, apaçık objektif bir şekilde ki ne tür müzik dinlerse dinlesin, ses te ne ararsa arasın, yanıtını bulsun dedim :) Ki senin de yorumlarına bakarsam tam 12 den yapmışım diyebilirim :) İnşallah kararsızlıkta kalmış arkadaşlara da faydası dokunur :) hayırlı akşamlar, güle güle kullan sen de :)




  • Bazı fotoğraflarda uzatma kablosu var. Yurtdışından gelen ürünlerde mi bulunuyor acaba o kablolar ?
  • dükkanımda satılıktır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mulholland dr. -- 7 Mart 2014; 19:37:56 >
  • ilgilenenler varsa kulaklık kliksa'da 169TL ye satılıyor

    http://www.kliksa.com/urun/sennheiser-cx-400-ii-precision/901807176
  • Acaba aynı fiyatta olan Audio Technica CKS77X ile kıyaslarsak hangisi iyidir? Ortalama bir tahmin yürütebilecek var mı?
  • 2 yıl önce kullandım idare eder benim gözümde çok ahım şahım bi ürün değil ama kullanılan malzeme kalitesi oldukça yüksek

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Melihhh86

    ilgilenenler varsa kulaklık kliksa'da 169TL ye satılıyor

    http://www.kliksa.com/urun/sennheiser-cx-400-ii-precision/901807176

    279 hocam ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hyponsoinage kullanıcısına yanıt
    Aradan 1 ay geçmiş..Yazdığım tarihlerde kampanyada ve 169TL idi
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Melihhh86

    Aradan 1 ay geçmiş..Yazdığım tarihlerde kampanyada ve 169TL idi

    Puh ya kotu kacmiş

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • xxxxxxxxxx



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi huhuq -- 20 Mayıs 2020; 17:3:26 >
  • Bende gecen hafta almistim bu kulakliktan bozulan cx-300 un yerine. Aslinda tekrar cx-300 alacaktim ama epey bir tereddutten sonra bu modelde karar kildim. Fazla bass manyagi biri olmadigimdan cogu yerde daha gercekci ses verdigi soylenen bu modeli almak mantikli geldi. Kulakligi binbir hevesle paketinden cikarip kullandigim ilk ani hatirliyorumda sinirden aglayacaktim resmen o derece. Ne basi bass ne tizi tiz ne o cok ovulen midlerinden eser var bildigin 10 liralik taktis tiktis kulakligi gibiydi arkasindaki metan bandrolunu gormesem ve mediamarkttan alamasam sahte olduguna yemin edebilirdim. tekrar cx-300 almadigima nasil pisman oldugumu anlatamam o an. Aksam eve gelene kadar gecen birkac saatlik surede surekli muzik dinledim ve ses azda olsa katlanilacak seviyeye ulasti sanki. Birde kutusundan cikan hicbir ped beni tam tatmin etmedi eski cx-300 umun medium boy pedlerini taktim bu kulakliga ve ilk defa kulagima tam oturdugunu hissettim boylece seste bariz bir duzelme daha oldu kendi pedleri kulagima tam oturmadi nedense. 1 haftalik surekli kullanim sonunda sesin daha yeni olgunlasmaya basladigini hissediyorum ve gayet memnunum. Alacak arkadaslar bu durumu goz onunde bulundursun mutlaka kulaklik sonradan aciliyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.