Şimdi Ara

SENNHEISER CX200 STREET II İlk İzlenim (Kötü)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
14.672
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba, kulaklığı bu gün Vatan'dan aldım. Şimdiye kadar ucuz kulaklıklar kullandım. En çok da PHILIPS SHE1360 kullandım. Paraya kıyıp hak eden bir kulaklık almak istiyordum ki cx200 aldığım için şu an pişmanım!

    Öncelikle şunu söylemek isterim, rock & metal dinleyen birisiyim. Aldığımda FLAC ve MP3 uzantılı dosyalarda Slayer, Pink Floyd, Scorpions, Kreator, Black Sabbath, Klasik Müzik, Metallica & Lou Reed dinledim. Monster dizüstü bilgisayarımda dinledim ve dinlerken Songbird, Foobar 2000, VLC, GOM player kullandım.

    Sennheiser cx200 aldığım için pişmanlığımın sebebi beklediğimi bulamamam. İnternette okuduğum yorumlar büyük çoğunluk olarak iyi yöndeydi. Kötü yorumlar da vardı elbet. Yarı fiyatına olan kulaklıklarla aynı kalitede olduğunu söyleyenler var ve beni kuşkuda bırakıyorlardı. Şunu da belirtmek isterim kulaklıkların arkasındaki Metan bandrolü Teknosa'da kutunun arkasında kutunun üstünde Vatan'da ise arkada garanti belgesinin üstünde yapışıktı ve sanırım kutularının yapısında küçük farklılıklar vardı. Belki de bu kadar farklı yorumun olma sebebi cx200 street II'nin kendi içinde farklı üretimlerinin olmasıdır.

    İlk izlenimde gördüğüm ettiğim kötü yanları;

    Baslar çok etkisiz. Kimi yorumlarda basların tizleri boğduğu ve çok yoğun olduğu mevcuttu. Kimilerinde ise basların az olduğu. Kimisinde ise dengenin olduğu yazmaktaydı. Benim görüşüm başta dediğim gibi basların etkisiz ve seste dolgunluğun eksik olduğu yönünde. Equalizer kullanmadan düz şekilde dinlendiğinde sesler çok parlak ve tiz ağırlıklı geliyor. Basları biraz yükseltir orta kısmı biraz düşürürseniz biraz dengeleniyor ancak baslar şarkıya göre cızırtı yapabiliyor. Bas beklentin nedir ses sistemi değil ki bu diyenler olabilir. Ben en azından beynimi hoplatacak baslar beklemiyorum zaten. Ancak bir "Planet Caravan " ya da "something in the way" dinlerken o basın uğultusuyla kattığı duyguyu ya da ser şarkılarda baterinin girişlerini hissetmek isterim. 4+1 ses sisteminde dinlerken duyduğum bas seslerini kulaklıkla dinlerken en azından fark edebilmek isterim.
    Kısaca baslar yetersiz ve cırtlak gibi parlak bir ses var. Artan baslarda kolay cızırtı yapıyor.8 liralık kulaklığımı kulağıma oturtarak taktığımda aldığım baslar daha iyi.

    Ayrıca aşağıda verdiğim adreste ve bir kaç örnekle daha Bas testi yaptım. Parazit gibi cızırtılar oluşuyor. Kulaklığı çıkarıp dizüstünden dinlediğimde cızırtılar yoktu. 15hz de sesi biraz kısıp bası duymamızın iyiye işaret olduğu yazıyor ancak ben kulaklığı açsam da sadece cızırtı duydum.

    Hoşuma giden özellik olarak, yalıtımı güzel geldi. 3. boyutlu sesi çok kaliteli olmasa da iyiydi. Temiz bir sesi var.

    Sizce kulaklıkta problem olabilir mi, değiştirmeli miyim? Benim gibi basından memnun olmayanlar da var bir yandan bası fazla boğuk bulanlar da var .

    Bas testi yaptığım seslerden biri;
    http://www.youtube.com/watch?v=fwrbFj9r10Y



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi omerhazar -- 14 Mart 2014; 21:16:39 >







  • Merhabalar ben de aynı kulaklığı kullanıyorum. Piyasada çok daha iyi kulaklıklar var doğru ama bence fiyatına göre fena bir ürün değil. Dediğiniz gibi ses yalıtımı oldukça iyi. Basları eksik bulmanız beni çok şaşırttı. Bas gitar çalan birisi olarak bence baslar ön planda ve dolgun. En son seste bile cızırdadığını hissetmedim bugüne kadar. Tizler ve midler de kötü değil kesinlikle. Kulaklığı yeni aldıysanız burn-in olmasını bekleyebilirsiniz. Belki düzelebilir sorununuz. Cx200 street II nin farklı üretimleri olduğunu sanmıyorum. Kutu belki üretim tarihine göre değişebilir ama donanımsal bir değişiklik yapsalar street III şeklinde piyasaya sürerlerdi. Sorununuz düzelmez ise mutlaka metana uğrayın derim. Büyük ihtimalle hiç sorun çıkarmadan değiştireceklerdir.
  • Cevap için teşekkürler. Farklı üretimden kastım dediğiniz gibi üretim tarihlerinin farklı olmasından kaynaklanan farklar.Kullanım kılavuzunda burn-in yaparsanız garanti kapsamı dışına çıkar yazıyor. Zaten öyle düzelecek bir şey olduğunu sanmıyorum gerçekten çok rahatsız edici bir parlaklık var. Tizleri çok fazla ön planda. Farklı başlıkları da denedim, ne yaptıysam nafile. Bas ayarlarıyla oynayınca biraz düzeliyor ancak yeterli değil ayrıca şarkının doğası bozuluyor. Bu kadar insan basını bu kadar övdüğüne göre benimkinde sorun var sanırım ya da gözden kaçırdığım bir nokta var. Bası olsa bile mid tiz yoğunluğu bası örtüyor.Kulağıma iyi yerleşiyor ancak nasıl takarsam takayım aynı derecede kulak tırmalayan bir sesi var. Benim gibi düşünen bir kaç yoruma daha rastladım.
    Siz ilk aldığınızda nasıldı baslar sonradan değişme oldu mu ? Tizler parlaklığını kaybetti mi biraz ?

    http://www.youtube.com/watch?v=fwrbFj9r10Y

    Buradan deneyebilir misiniz kulaklığı, kulaklıkta parazite benzer sesler geliyor mu diye? Kulaklık dışında hoparlör tarzında hoparlörde de dinlerseniz fark belli oluyor.




  • Bu arada üstündeki bandrolün farklı olmasının sebebi Teknosa'daki kulaklıklarda Metan Vatan'dakilerde ise elmasepeti.com bandrolü var. Bunların hepsinin Metan olması gerekli değil mi ?
  • Verdiğiniz linkte deneme yaptım. Öyle rahatsız edecek bir parazit sesine raslamadım. Tabi ki çok çok hafif bir cızırdama oluyor yüksek frekans değerlerinde ama bu kulaklıkla ilgili olduğu kadar videodaki ses kalitesiyle de alakalıdır. Bu cızırtının çok daha fazlasını Sony mdr xb-300 kulaklıktan aldım. Çok yüksek sesle dinliyor olabilirmisiniz pc'nizden dinliyorsanız. Burn-in yapın derken günlük kullanımınız neyse öyle dinleyin demiştim. Ama sizi çok rahatsız eden bir durum varsa mutlaka metana başvurun. Elmasepeti garantili olmasına şaşırdım. Siz bence vatana gitmeden önce metan teknik servise bir mail atın. Deyin durum bu bu, vatandan aldım arkasında elmasepeti garantisi var size getirebilirmiyim. Sonuçta yanlış hatırlamıyorsam elmasepeti metanın sitesinde resmi online satıcılar arasında gözüküyor.

    Zamanla kulaklığın daha iyi performans verdiğini hatırlıyorum ama en başta da çok rahatsız edici bir durumla karşılaşmamıştım. Bir problem olabilir, benimkinin 1,5uncu yılında tek taraflı sesi gitmişti. Hiç kontrol bile etmeden yenisini vermişlerdi. Sadece 1 dakikada işim çözülmüştü.




  • bende aynı hayal kırıklığını yaşamış bulunmaktayım.Flac müziklerde dahi çok kötü bir kalitesi var.Gerek htc sensation gerek laptop gerek masaüstümde denedim hiç tatmin etmedi
  • Bu kadar zaman geçti , bir çok aletle denedim. Bas hiç yok dersem haksızlık etmiş olurum ancak yetersiz . Bir daha alırsam maddi durumuma göre başka marka almayı düşünüyorum. Ancak 10 ayı geçti, pantalonumun içine sokuşturarak özensiz kullanmama rağmen sorun çıkmadı. Sanki tek tarafından bas hissedilir derecede düştü onu da bir ara garantiye götürmeyi düşünüyorum. Oradaki adamlar benim dinlediğim şekilde dinlemez sonuçta büyük ihtimalle sorun yok derler bariz bir durum olmadıktan sonra ama beni rahatsız ediyor tabi. Her kulakiçinde olduğu gibi bunda da silikon başlıklar gevşedi çıkabiliyor ancak daha hiç kulağımın içinde kalmadı.
  • arkadaşlar yıllardır sennheiser kullanırım.çeşitli modellerini kullandım.mx ler cx 200 cx 300 kafaüstü hd 202.bugün de bir arkadaştan cx 400-II aldım.çok fazla deneme fırsatım olmadı ama sanırım cx serisi 400 den aşağı pek işe yaramıyor.bu model de çok iyi değil ama diğerlerine göre çok üstün.tavsiyem bir arkadaşımdan alıp kullandığım Ie serisi harici sennheisere yönelmemek.zira aynı modelde üründen ürüne bile farklılık gösterebiliyor
  • ses konusunda bilgili değilim ama sanki bir volum düğmesi var ve cx 200 ıı ün bu volum düğmesi kısılmış hissi var. bana hep sesi kısılmış hissi verdi cx 215 de kullandım aynısı onda da var. ses gücü yetersiz geldi. cx 300 ıı kullanıyorum fena değil cx 200 den çok daha iyi ses veriyor.
  • arkadasım cx II street modelini gecen hafta yeni alan bir arkadasımdan denedim ve gercekten rezalet bir kulaklık aynı fiyata htc xe nin yanında verilen ibeats - urbeats kulaklık alsaydın keşke ve şunu söyliyim urbeatsteki bass gic bi kulaklıkta yok bende urbeats ve beats tour var ve urbeats te basstan kulaklık titrerken tourda böyle bisey olmuyo urbeats diyorum baska bisey demiyorum fiyatına oranla kalitelidir dedim tour da aldım ama kesinlikte urbeats daha iyi ve basslarına hayran kalıcaksın emin ol kulagında titriyor kulaklık ve tizler midler boğulmuyo hatta son seste sarkıdan sarkıya degisirde kulagın tiz den acıyabilir kesinlikle boğuk değil urbeats dinlediğim en iyi kulaklık cx 200 hikaye tour hikaye

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben de bugün satın aldım ilk izlenimde basları güzel gibi, telefonda(iphone) denedim bass seviyesi orta dereceydi fakat bilgisayarımda x-fi titanium ses kartı ile deneyince sonuç çok çok daha iyi oldu. Pc'de çıkış gücü yüzünden ses %13'ün üstüne artırılamıyor, rahatsız ediyor.
    Equalizer ve crystalizer destekli ses odaklı bir telefon yada player ile kullanılmalı kesinlikle. Equalizer'dan bas bantlarının sesini artırdığınızda kulaklık boğulmadan coşuyor. Bu telefonlarda pek mümkün olmuyor malesef.
    Kulak içi kulaklıklarda bassların az olmasında en büyük sebep kulağa giren silikonların tam oturup oturmaması ile ilgili. 3 boy silikon çıkıyor içinden, kulak deliğinize en uygun oturan hava
    almayacak şekilde yerleşen silikonu bulmanız lazım. Kulak içi kulaklık tam oturmazsa bass vermez, kulağınızdayken kulaklığı içe doğru parmağınızla bastırıp bunu doğrulayabilirsiniz.
    Ben uçların 3'ünü birden denedim orta boy olanı kulak yoluna tam oturtunca en iyi bassları aldım. 68 lira fiyatına göre bass ve ton dengesi tatmin edici geldi. Iphone ve galaxy S4 ile gelen
    kulaklıklardan izolasyon ve bass olarak kesinlikle daha iyi. Benim için insan içinde kullanılacağından ses izolasyonu önemliydi, ev için konuşursak 50mm sürücülü kafaüstü kulaklığımın(xb700) basslarını verebilen kulak içi dinlemedim zaten daha.
    Dışarıda kafaüstü kulaklık kullanabilirim görüntüden utanmam, izolasyon da pek önemli değildir diyorsanız kesinlikle kafaüstü bir model tercih edin tabi. Kulak içi bir yere kadar.
    Aslında ucuzluğundan(30tl) dolayı ep-630 düşünüyordum fakat forumlarda bu modelin izolasyonu ile ilgili yazılan olumlu yorumları görünce satın aldım, izolasyon ve bass(kulak içi ile olduğu kadar) konusunda pişman da etmedi açıkcası.

    @rapperasi 370 tl'lik urbeats ile 68tl'lik cx200'ün aynı sesi vermesini beklemiyordun herhalde. Ne kadar ekmek o kadar köfte.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Umutcan

    Ben de bugün satın aldım ilk izlenimde basları güzel gibi, telefonda(iphone) denedim bass seviyesi orta dereceydi fakat bilgisayarımda x-fi titanium ses kartı ile deneyince sonuç çok çok daha iyi oldu. Pc'de çıkış gücü yüzünden ses %13'ün üstüne artırılamıyor, rahatsız ediyor.
    Equalizer ve crystalizer destekli ses odaklı bir telefon yada player ile kullanılmalı kesinlikle. Equalizer'dan bas bantlarının sesini artırdığınızda kulaklık boğulmadan coşuyor. Bu telefonlarda pek mümkün olmuyor malesef.
    Kulak içi kulaklıklarda bassların az olmasında en büyük sebep kulağa giren silikonların tam oturup oturmaması ile ilgili. 3 boy silikon çıkıyor içinden, kulak deliğinize en uygun oturan hava
    almayacak şekilde yerleşen silikonu bulmanız lazım. Kulak içi kulaklık tam oturmazsa bass vermez, kulağınızdayken kulaklığı içe doğru parmağınızla bastırıp bunu doğrulayabilirsiniz.
    Ben uçların 3'ünü birden denedim orta boy olanı kulak yoluna tam oturtunca en iyi bassları aldım. 68 lira fiyatına göre bass ve ton dengesi tatmin edici geldi. Iphone ve galaxy S4 ile gelen
    kulaklıklardan izolasyon ve bass olarak kesinlikle daha iyi. Benim için insan içinde kullanılacağından ses izolasyonu önemliydi, ev için konuşursak 50mm sürücülü kafaüstü kulaklığımın(xb700) basslarını verebilen kulak içi dinlemedim zaten daha.
    Dışarıda kafaüstü kulaklık kullanabilirim görüntüden utanmam, izolasyon da pek önemli değildir diyorsanız kesinlikle kafaüstü bir model tercih edin tabi. Kulak içi bir yere kadar.
    Aslında ucuzluğundan(30tl) dolayı ep-630 düşünüyordum fakat forumlarda bu modelin izolasyonu ile ilgili yazılan olumlu yorumları görünce satın aldım, izolasyon ve bass(kulak içi ile olduğu kadar) konusunda pişman da etmedi açıkcası.

    @rapperasi 370 tl'lik urbeats ile 68tl'lik cx200'ün aynı sesi vermesini beklemiyordun herhalde. Ne kadar ekmek o kadar köfte.

    urbeats dediğim kulaklık 100 liraya htc sensation xl nin yanında verilen kulaklıktır dediğim gibi 100 liraya forumda sanalpazarda orda burda her yerde mevcut daha bugun beats tour aldım 499 liraya teknosadan ama 100 liralık o telefonun yanında verilen beats kadar iyi bass vermiyor bende ne kadar ekmek o kadar köfte diyerek 500 liraya tour almak gibi bi hata yaptım ama işler öyle değil urbeats bin basar



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LastShip -- 28 Eylül 2013; 21:06:01 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: rapperasi

    urbeats dediğim kulaklık 100 liraya htc sensation xl nin yanında verilen kulaklıktır dediğim gibi 100 liraya forumda sanalpazarda orda burda her yerde mevcut daha bugun beats tour aldım 499 liraya teknosadan ama 100 liralık o telefonun yanında verilen beats kadar iyi bass vermiyor bende ne kadar ekmek o kadar köfte diyerek 500 liraya tour almak gibi bi hata yaptım ama işler öyle değil urbeats bin basar

    O modeli biliyorum fakat dediğin 100tl olanlar ya urbeats altında ayrı bir model olabilir ya da yüksek kalite replikalarıdır. Orjinalleri 300tl+ seviyelerinde.
    Abd gibi elektroniğin en ucuz olduğu yerde bile orjinalinin fiyatları 100$'dan başlıyor çünkü. Mağazada satılmayan veya telefonla hediye gelmeyen dr.dre ürünlerinin çoğu replika, iyisi kötüsü de var replikaların.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Umutcan

    quote:

    Orijinalden alıntı: rapperasi

    urbeats dediğim kulaklık 100 liraya htc sensation xl nin yanında verilen kulaklıktır dediğim gibi 100 liraya forumda sanalpazarda orda burda her yerde mevcut daha bugun beats tour aldım 499 liraya teknosadan ama 100 liralık o telefonun yanında verilen beats kadar iyi bass vermiyor bende ne kadar ekmek o kadar köfte diyerek 500 liraya tour almak gibi bi hata yaptım ama işler öyle değil urbeats bin basar

    O modeli biliyorum fakat dediğin 100tl olanlar ya urbeats altında ayrı bir model olabilir ya da yüksek kalite replikalarıdır. Orjinalleri 300tl+ seviyelerinde.
    Abd gibi elektroniğin en ucuz olduğu yerde bile orjinalinin fiyatları 100$'dan başlıyor çünkü. Mağazada satılmayan veya telefonla hediye gelmeyen dr.dre ürünlerinin çoğu replika, iyisi kötüsü de var replikaların.

    dostum htc telefonlarının yanında veriyolar diyorum sana :) aynısı aynı kasa urbeats yok zaten normal urbeats baska kasa asıl ibeatsle aynı oda dediğin gibi 380 lira civarı ama benim kullandıgım bildigimiz telefon yanında verilen kulaklık oda kutusuz oldugu icin 100 liraya bulmak mümkün replika falan değil suanki beats tour dan daha iyi bass veriyor diyorum simdi tour replika diceksin teknosadan bugun aldım 499 lira

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • htc xl nin yanında verilen kulaklık diyorum arkadas yok magazada satılmayan telefon yanında verilmeyenler replika diyor.... yazdıklarımı doğru okuduguna emin misin komik sey replikamıs haha

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: rapperasi


    dostum htc telefonlarının yanında veriyolar diyorum sana :) aynısı aynı kasa urbeats yok zaten normal urbeats baska kasa asıl ibeatsle aynı oda dediğin gibi 380 lira civarı ama benim kullandıgım bildigimiz telefon yanında verilen kulaklık oda kutusuz oldugu icin 100 liraya bulmak mümkün replika falan değil suanki beats tour dan daha iyi bass veriyor diyorum simdi tour replika diceksin teknosadan bugun aldım 499 lira

    Yok estağfurullah replika falan dediğim yok sendekilere. açık artırma sitelerinde 100tl'ye satılanlar olabilir dedim sadece. Telefon içinden çıkıyorsa yada mağazada satılıyorsa sorun yok mesajımda da yazdım
    Telefondan çıkanı satanlar varsa gerçekten telefonun içinden çıkanı sattığından emin olmak lazım yine de, piyasada kimin napacağı belli olmaz. Güvenilir birinden almak lazım, yoksa gönderirler replikayı, tanıdık satıyorsa sorun yok.
    Urbeats bass konusunda diğer birçok kulak içi modelden üstün bir kulaklık ben de one ile kullanan arkadaşımda dinlemiştim oradan biliyorum. Ama yine de bir bass sever olarak aynı fiyat aralığındaki kafa üstü bazı modeller
    bass hissi açısından çok daha iyi kendi görüşüme göre.
    Cx200 ise dediğim gibi uygun fiyat bandında tr garantili vs. olarak bence fiyatının karşılığını veriyor, Kulak silikonlarını doğru oturtunca bass'ı tatmin edici seviyeye geliyor. Ama eksi yanı custom equalizer ile bas bandının ayarlanması şart.
    Senheiser cx serileri çok aşırı bass üzerine tasarlanmamış kulaklıklar belli ki, biraz denge üzerine yoğunlaşmışlar sanırım. O yüzden düşük frekans bandının sesi artırılmalı. Tizleri önceki kulak içi kulaklıklarım gibi sibilance tarzı rahatsız etmiyor orası güzel örneğin.
    Tabi ki xb700'deki gibi abartı yüksek bass hayal etmiyordum zaten ilk alırken, bass odaklı bir model değil sonuçta. Bass ihtiyacımı ev kullanımında xb700 ile gideriyorum
    Cx200'ü ise bir süre bass müziklerde kullanarak burn in yapacağım bakalım.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: rapperasi

    htc xl nin yanında verilen kulaklık diyorum arkadas yok magazada satılmayan telefon yanında verilmeyenler replika diyor.... yazdıklarımı doğru okuduguna emin misin komik sey replikamıs haha

    Bir kere yazdıktan sonra 2. mesajı atma gereği neden duydun anlamadım sendekilere replika falan demedim zaten.
  • aklıma daha sonra geldi mesaj arası 2 dakika fark var zaten dikkatli bakarsan göreceksin ipod 5 ten giriyorum mobil site yani yazdıgımı düzenlemekle ugrasmadım yeni mesaj yazdım oldu mu kardesim :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bnde yorumlara bakarak aldim bu kadar kotu bi kulaklik olamaz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • lokord1 L kullanıcısına yanıt
    Verdiğin paraya onun ayarında bir tane ürün söyler misin ?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.