Şimdi Ara

Semavi Dinler insanlığa zarar veriyor (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
74
Cevap
1
Favori
1.522
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • İnsanlık tarihinden haberin yok sanırım senin. Böyle genişliklerin serbest olduğu zamanlar yok mu sanıyorsun. Çoğu şeyden haberin yok maalesef.


    Bu arada konu seçim değildi. Kaçamak cevap vermişsin tahmin ettiğim gibi. Böyle bir hayat tarzının bir zararı olmadığını savunan sendin. Geri vites yapmanın bir anlamı yok.


    Ahlakın ne kazandırdığını biliyoruz çok şükür merak etme. Gerekçesi de çok açık. 2000 yıl önce olduğu gibi şimdi de utanma duygusunu kaybetmemiş insanlar hala var. Artı olarak çocuğun olmadığı bir insanlığın yok olacağı gerçeğini bir gerekçe olarak kabul etmemen de çok ilginç.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kuasar.p -- 2 Temmuz 2021; 7:13:33 >
  • Kuasar.p kullanıcısına yanıt

    Konu şu, gerekçesi olmayan dini dayatmalardan kurtulup yaşam tarzını kişinin tercihine göre belirlemesi. Ayrıca ahlak diye bir şey de yoktur, bütün canlılar kar zarar hesabına göre davranır, dindar insanlar bu hesabı yapamaz ve dinden gelen kar zarar sorgusuz sualsiz kabul edilir.

  • torlofan T kullanıcısına yanıt

    Alıntı

    metni:
    Her yıl binlerce insan sarhoş sürücüler yüzünden ölüyor, sakat kalıyor bu dünyada. Hani içki faydalıydı?

    Bıçakla insan öldürülebiliyor dinler bıçağı neden yasaklamıyor? yazdığın argümanın bundan farkı yok, bu kadar subjektif olmanın sebebi ya çok sıkıştın sağlıklı düşünemiyorsun Semavi Dinler insanlığa zarar veriyor ya da cevapsız kalmış olmayayım diyip görmezden geliyorsun.


    Alıntı

    metni:
    İçki içmek az miktar olduğu takdirde yarar sağlayabilir.

    Tamam şarabı kurtardık şmdi sıra seks'de Semavi Dinler insanlığa zarar veriyor 


    Evlilik yapıp yapmamak kişinin tercihine kalmış karşılıklı sözleşme yaptıktan sonra problem yok(sözleşme kuralları yine kişilere kalmış, isteyen en alta küçük puntolarla swinger serbest yazabilir Semavi Dinler insanlığa zarar veriyor ) bu konular dinle değil insan ile alakalı deyip duruyorsun bazıları da şunu isteyebilir, istediğim kişiyle beraber olurum 40 yaşıma gelince canım isterse evlenirim, din'ler bunu yasakladığına göre bir bildiği vardır deyip kabul mü edelim?


    Ben inanca karşı değilim yalanlara karşıyım, hele bir de bu yalanlardan maddi gelir sağlanıyorsa, insanlığı geriletiyorsa sessiz kalamıyorum.


    Bırakmam Semavi Dinler insanlığa zarar veriyor 

    Semavi Dinler insanlığa zarar veriyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-4D62BFE91 -- 4 Temmuz 2021; 16:10:3 >




  • Ruha verilen zararı geçtim. Zararsız olduğunu iddia ettiğin dating sitesi örneğindeki hayat tarzının toplumun geneline yaydığımızda da zararsız olduğunu öngörebilmemiz gerekir. Ama bak öyle olmuyor işte. Çocuk olmadan insanlık zaman içinde yok oluyor. Nasıl bir zararsızlıktan bahsediyorsun sen şimdi. İnsanlığın yok olması doğaya faydalıdır gibi büyük zekaların ürünü olan düşüncelerin varsa onu bilemem tabi.


    Ahlak diye bir şey olmadığını iddia eden birine daha fazla laf anlatmanın manası yok. Kapıldığın girdaptan kurtulursun inşallah. Bu son mesajım.

  • Saçma sapan konuştuğunun farkında olmaman üzücü. Dinler ölçülü olarak bu dünyadaki nimetlerden faydalanabileceğimizi söylüyor işte bunu sen de kabul ediyorsun. ister bıçak ister içki ister seks. Bunlar yasak değil. Sadece hayvandan farkın var senin ve ona göre davranman isteniyor.


    Konu saçma sapan şekle büründü ilk mesajın seks ile alakalı idi ve şunu sormak isterim.


    Sen diyorsun ki özgürce seks neden yasak. Şimdi sana soru. Bir kadın ile seks yaptın ve 5 ay sonra karşına hamile olarak çıktı. Ne yaparsın? Evlenir misin onunla yoksa ne halin varsa gör mü dersin? Dünyada bir sürü insan özgürce seks yüzünden istenmeyen çocuk ile uğraşıyor.

  • Kuasar.p kullanıcısına yanıt

    yaw toplumun geneline neden yayıyorsun? böyle bir zorunluluk mu var? bazıları senin tarzına uygun yaşar bazıları yarım evlilik yapar bazıları hiç evlenmez, insanlar aptal değil tehlike arz eden bir durum olursa önlemini alır, ki böyle bir durumda insanlığın yok olması da tehlike değil doğal seçildimdir, gelecekte yaşam belki çok sıkıcı olacak insanları zorla mı yaşatacaksın?

    Alıntı

    metni:
    Ahlak diye bir şey olmadığını iddia eden birine daha fazla laf anlatmanın manası yok.

    zararlı olmayan bir tane ahlaksızlık örneği söyle?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-4D62BFE91 -- 4 Temmuz 2021; 16:11:25 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • torlofan T kullanıcısına yanıt

    Saçma değil, sadece senin inancına ters ama mantıklı. Evlilik dışı ilişki hayvanlık mı? aldatmaktan bahsetmiyorum, evli olmayan iki kişinin rızasıyla beraber olması? konu seks'e özel değil, semavi dinlerin gerekçesiz bir şekilde şunu yap bunu yapma demesi.


    Evlilik yapmadan seks yapan önlemini alır almıyorsa cezasını çeker işte bu musibet insanı iki tarafa yönlendirir; 1. evlilik yapmadan seks yapılmayacak, 2. evlilik dışı seks yapacaksam önlem alınacak (bir musibet bin nasihattan iyidir, boşlukların tanrısı).


    Dinlerdeki önermelerde sorgulanması gereken şey şu, gerekçe var mı, gerekçe geçerli mi?

    Gerekçeli, Geçerli

    Gerekçeli, Geçersiz

    Gerekçesiz, Geçerli olup olmadığı mantık ya da tecrübeyle anlaşılabilir

    Gerekçesiz, Geçersiz


    Dinlerden almamız gereken tek şey 1. sıradaki "Gerekçeli, Geçerli" olandır, zaten bu da tecrübeyle ya da mantıkla edinilmiş bilgidir, laikliğin fransız icadı olması zararlı olması anlamına gelmiyor.


    Dünyada yapılan kötülüklerin sebebi çoğunlukla (en az %90'ı) kapitalizmdir, beş şarttan biri olan zekat şartı islamın kapitalizmden yana olduğunun kanıtıdır.


    Vaktin azalıyor Semavi Dinler insanlığa zarar veriyor 

    Semavi Dinler insanlığa zarar veriyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-4D62BFE91 -- 6 Temmuz 2021; 3:17:25 >




  • Hayvan ile insan arasındaki fark akıldır. Hayvanlar dürtüleri ile ilişki yaşar sen aklın ile yaşarsın. Hayat seksten ibaret değil neticede.


    Sorum netti ama sen bilerek cevap vermek istemiyorsun. Önlemi kadın aldığını söyledi ve seni kandırdı, 5 ay sonra geldi hamileyim diye ne yaparsın? Evlenir misin yoksa ne halin varsa gör bana yalan söyledin mi dersin?


    Ayrıca ceza çekmek ne demek? İstenmeyen çocuk ceza mı?

  • torlofan T kullanıcısına yanıt

    Hem yalan söyleyeceksin hem de hamile kaldığını öğrenince çocuğu doğuracaksın hem suçlu hem güçlü Semavi Dinler insanlığa zarar veriyor erkeğin insafına kalmış her iki seçimi de seçme hakkı vardır, biyolojik babası olmasının önemi yok.

    Alıntı

    metni:
    Ayrıca ceza çekmek ne demek? İstenmeyen çocuk ceza mı?

    Sonuçlarına katlanır diyelim.


    İstatistik kurumuna, gelecek yıl kaç tane cinayet vakası yaşanacak kaç kadın tecavüze uğrayacak kaç tane hırsızlık vakası olacak diye sorsan %5-10 yanılma payıyla doğru rakamları verir sana, evet gelecek yıl onlarca cinayet onlarca kadına tecavüz vakası yaşanacak ve herkes bunu bile bile izleyecek, neden? çünkü kapitalizmin doğası bu, suç işleyeceksin hapse gireceksin.


    Konuyla ne alakası var dersen din ve kapitalizm birbirini tamamlayan iki olgudur, kapitalizm problemlidir bu problemi dinlerle hafifletmeye çalışmaktadır, dinlerin bugüne kadar gelmesinin sebebi de budur, bataklığı kurutmak yerine sivrisinekleri öldürmeye çalışmakla vakit harcanıyor.


    Suç oranları refah seviyesiyle orantılıdır, refah seviyesi arttıkça suç oranları düşer, o zaman biz de zengin olalım suç oranlarını düşürelim? olmuyor işte, biz zengin olursak başka ülkeler fakirleşecek.


    Daha önce evrensel ahlak var mıdır diye bir konu açılmıştı, evrensel ahlak yoktur ama oluşturulabilir(dünya dışı canlıları saymazsak), şuan evrensel ahlakın olmama sebebi kültürlerin farklı olmasından kaynaklı. Ahlak kurallarının çiğnenme sebebi ise yine kapitalizm (ahlak derken zararı omayan hiçbir şey ahlaksızlık değildir).


    Nasrettin hocanın doğuran kazan hikayesi var bilirsin(çiftlikbank benzeri), burada ahlaksız olan nasrettin hoca mı yoksa kazanın doğurmasını normal karşılayan mı?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-4D62BFE91 -- 10 Temmuz 2021; 2:12:58 >




  • Ben sana sordum. Senin cevabın nedir? Neden kıvırıyorsun sürekli? Terk mi edersin yoksa çocuğuna sahip mi çıkarsın? Yine de cevabından anlaşılıyor ki çocuğa sahip çıkmazsın.


    Peki o çocuğun suçu nedir? Sen canın istediği gibi seks yapmak istiyorsun ancak sonuçlarını umursamamak istiyorsun. Devletler seni sorumlu tutuyor biliyorsun değil mi? O çocuğun büyümesinden sorumlusun sen.


    Kapitalizm ıvır zıvır ile başka mecralara çekme konuyu.

  • torlofan T kullanıcısına yanıt

    Dostum benim ne yapacağım önemli değil, zaten yaşamadan cevap veremem çünkü karşılaştırmam gereken bir sürü değişken olacak, partnerin söylediği yalanlar ve kendisini ne kadar sevdiğim vs. böyle bir durumda erkeğin iki seçeneği de haklı olarak seçme hakkı vardır hangisi işine gelirse onu seçer.

    Alıntı

    metni:
    Kapitalizm ıvır zıvır ile başka mecralara çekme konuyu.

    Semavi Dinler insanlığa zarar veriyor 

  • Eger inancli dedigin o kisi bunu yapiyorsa o gercek bir gerizekali ahmaktir :D

    Bir gerizekaliyi burada ornek gostererek konuya cok sacma bir yerden yaklasmissin. Ayni sekilde inancsiz biri de bu salakligi yapabilir, salak her zaman salaktir, inanclisi inancsizi yokki bunun.

  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.