Şimdi Ara

Selam Arkadaslar Bilgisayar Parcalari Ile Ilgili Bir Kac Problemim Var Yardimci Olursaniz Sevinirim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
269
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • evet arkadaslar basliktanda okudugunuz gibi ..
    suan amerikadayim ve Turkiyedeki bilgisayarim icin bir kac parca almayi dusunuyorum
    1-)anakartim sli desteklemediginden agp alacagim 256 mb(geforce chipsetli-6800 olabilir)(512mb lara da baktim ancak core clock hizlari dusuk agp 8xler icin onun icin pas gectim) ama hangi firma kestiremiyorum BFG/XHX/PNY/EVGA gibi alternatifler var yada Asus bu konuda tecrubesi nasildir?

    2-)memory alacagim 2x1gb dusunuyorum ama 184-pin ve 240-pin gibi kavramlari bilmedigimden(evdeki makine kac pin bilmiyorum)kafam karisti buradaki forumlari okudum ancak teknik yetersizlik gene bas gosterdi marka olarak corsair olabilir Kingston olabilir marka olarak ne dersiniz ve bu Timing olayi nedir biraz aciklarmisiniz ayrica burda ramler registered-unbuffered diye ayriliyor bu nedir?Cas latency ne olsa iyidir?ve ram hizi ne olsa iyidir?

    3-)ekran karti alinca haliyle power supply(guc kaynagi) almak gerekiyor cunku benim evdeki makinede 230 w var arastirdim 256lik bir geforce icin ortalama 400w lik bir guc kaynagi yetiyor ben 500w lik dusunuyorum bu modeller hakkinda bilginiz varmi?(atx ve atx12v arasindaki fark nedir?)(atx alacagimda)Antec veya Thermaltake bildigim markalar siz ne onerirsiniz?

    Amerikada fiyatlar Turkiyeye gore oldukca dusuk ve benim oldugum eyalette fazla vergi yok yani ekonomik yonden sanirim cok zorlamaz ayrica gumrukten gecirmekte cok problem deil

    evdeki sistemim hatirladigim kadariyla p4 2.4 512 ram 128 mb geforce 4 mx anakart intel 865p yada 865pe(yuksek ihtimalle alacagim memoryi oldugu gibi gormeyecek ve dusuk hizda calisacak ancak zaten 1 yada 2 sene sonra temelli amerikaya gelecegimden(okul) yuksek speedli bir ram almayi dusunuyorum

    Arkadaslar sorularim bu kadar yakin zamanda cevaplarsaniz cok sevirim cunku ona gore parcalari order edecegim Simdiden Tesekkurler







  • anakartınızın modelini söyleyin..size ne tür donanım alacağınızı (184--240 pin--pci-e--pci falan..) söyleyelim... sli desteklememek le agp olmasının alaksı yok bu arada...sli çift ekran kartı ile ilgili bir terim..ama tek olarak her ekran kartını kullanabilirsiniz. mesela sli destekli bir ekran kartını anakartınıza uygun olduktan sonra tek de kullanabilirsiniz.
  • i865PE tüm bellek hızlarını destekler. İşlemcinin P4 2.4 olduğunu söylemişsin. Büyük ihtimalle 533Mhz FSB'ye sahiptir. Bu durumda doğal olarak bellek de 333Mhz'de çalışacak. Eğer anakartında DDR-500 tarzı bios ile 1'den büyük bölen atama yeteneği yoksa bu hızda kullanacaksın.

    Bellek konusunda yüksek hızlı bir bellek şu an için almanı önermem. Anakartına alacağın Ddr bellekleri yeni anakartta kullanamayacaksın. Yeni sisteme ayrı alırsın. Value bellekler daha uygun olur.

    Güç kaynağı olarak Thermaltake'i listeden çıkar. Enermax, Tagan gibi markalara yönel. Pin sayısından dolayı bir de dönüştürücü gerekebilir. Ancak baştan 4 girişi es geçerek de takabilirsin.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.