Şimdi Ara

Şekeri ve Ekmeği Kesmek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
20
Cevap
2
Favori
4.880
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar benim yaşım 19 boyum 183 cm kilom 117. Günde en az 3 ekmek, 1 lt kola, çikolata, bisküvi her şeyi tüketiyorum. Şu 2 sene boyunca bi ton diyet uygulamaya kalkıştım. Ama buraya konu açmamdan da belli olacağı üzere hepsi başarısız oldu, devam ettiremedim. Şimdi diyorum ki şeker ve un ile hazırlanan her türlü besini (çikolata, kola, makarna, pirinç, ekmek, simit vb.) kessem, ayrıyetten günde en az 15bin adım tempolu yürüyüş yapsam, ama normal annenin hazırladığı yemeklerden azar azar yesem kilo verebilir miyim versem ne kadar veririm?



  • Ben 100 kiloydum 92 ye düştüm (Yaş 28 boy 185). Her gün dışarıdan yerdim fast food, hamburger pizza, hamurisi kızartma popeyes kebap falan filan. Evde de tatlı. Bıraktım hepsini, kahvaltıda ekmek için bir dilim kepek ekmeği yiyorum. Yanında haşlanmış yumurta peynir zeytin salata filan. Öğle ve akşam yemeklerinde haşlama et, ton balık veya sebze yemeği tüketiyorum. Yatmadan iki saat önce keten tohumlu yoğurt, yarım saat önce de sirkeli su içiyorum. Sabahları aç karnına kabuk tarçınlı ve karanfilli su içiyorum bir de.

    İki haftada bir kendime ödül günü yapıyorum ama sadece bir öğünde bozuyorum, bütün gün değil. O öğün canım ne isterse hiç düşünmeden yiyorum.

    Hedefim 70 kilo bakalım Allah'ın izniyle hazirana kadar olmayı hedefliyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Millennium -- 25 Aralık 2019; 9:50:29 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Millennium

    Ben 100 kiloydum 92 ye düştüm (Yaş 28 boy 185). Her gün dışarıdan yerdim fast food, hamburger pizza, hamurisi kızartma popeyes kebap falan filan. Evde de tatlı. Bıraktım hepsini, kahvaltıda ekmek için bir dilim kepek ekmeği yiyorum. Yanında haşlanmış yumurta peynir zeytin salata filan. Öğle ve akşam yemeklerinde haşlama et, ton balık veya sebze yemeği tüketiyorum. Yatmadan iki saat önce keten tohumlu yoğurt, yarım saat önce de sirkeli su içiyorum. Sabahları aç karnına kabuk tarçınlı ve karanfilli su içiyorum bir de.

    İki haftada bir kendime ödül günü yapıyorum ama sadece bir öğünde bozuyorum, bütün gün değil. O öğün canım ne isterse hiç düşünmeden yiyorum.

    Hedefim 70 kilo bakalım Allah'ın izniyle hazirana kadar olmayı hedefliyorum.
    İnşallah başarırız, bu arada 100'den 92'ye ne kadar zamanda düştün?




  • Sadece şeker ve türevi gıdaları bıraksan hic bir şey yapma gene zayıflarsın. Şeker zehirdir.
  • Millennium M kullanıcısına yanıt
    70'li kilolara düşersen pinokyo gibi olursun o boyla. Benim boyum 182cm, 72'ye kadar indiğimi hatırlıyorum. Resmen pantolon ve tişörtlerin içi boştu. Tekrar 80'e çıkınca bir şeye benzemiştim. Tabi abartıp 105'lere dayanınca bende de insülin direnci oluştu ve düşük karbonhidrat diyetiyle 92'ye indim :D

    Düşük karbonhidrat ve sıfır şeker diyeti candır...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kraldosy

    İnşallah başarırız, bu arada 100'den 92'ye ne kadar zamanda düştün?

    Alıntıları Göster
    15 gün filan aldı ama çoğu ödem olduğu için ilk kilo veriş hep hızlı ve çok olur.

    Bende de insulin direnci var. Anne baba tarafı da şeker hastası, tam risk grubundayim. Ömrüm boyunca kilolu oldum biraz da cubuk adam olmayı istiyor içim açıkçası.

    @SKYSOL!D



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Millennium -- 25 Aralık 2019; 10:38:57 >
  • Şekeri ve unlu mamülleri kes 3 ayda 14 kilo garanti ha birde günde 3 litre su iç muhakkak
  • Ekmek ve şekeri kesince kilo almayı önlemiş oluyorsun.

    İmkan varsa evde ekmeğini kendin yap. Hem daha sağlıklı olur.

    Şekeri bırakmak mümkün değil. Azaltmak gerek. Örneğin ben çayıma hiç şeker atmam. Ama meyvelerden falan şeker almış oluyoruz bir yandan.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Nemesis-Prime

    Ekmek ve şekeri kesince kilo almayı önlemiş oluyorsun.

    İmkan varsa evde ekmeğini kendin yap. Hem daha sağlıklı olur.

    Şekeri bırakmak mümkün değil. Azaltmak gerek. Örneğin ben çayıma hiç şeker atmam. Ama meyvelerden falan şeker almış oluyoruz bir yandan.
    Aslında şekerden kastım çikolata, bisküvi, kek, pasta yani yapay şeker ve tatlandırıcılarla yapılmış hazır gıdalardan bahsediyorum. Hayatımızdan şekeri çıkarmak tabii ki imkansız ama yapay şekerlere göre doğal şekerler -tabi kararında- daha sağlıklı.
  • Masturbasyonu azalt spora başla
  • şu an vücudunda insülin direnci var, canın yemeklerden sonra vs tatlı çekiyor bu çok normal. ama dişini sıkıp 1-2 ay şekeri meyve suyu dahil kesersen direnç oluşmayacaktır vücudunda, tatlıyı unutacaktır vücudun, canın tatlı çekmemeye başlayacak. o zamana kadar iradenle güzel bir savaşa girmen lazım. Annenin yaptığı tencere yemeklerini azaltmana gerek yok bol bol yiyebilirsin. Sebze yemeklerinden 2 tabak bile yiyebilirsin. çorbanı salatanı doğal yordunu mutlaka ye. Pilavı makarnayı ve kızartmayı azalt sadece. Şeker yeme. Ekmek yeme. Esas kilo yapan şeyler arada atıştırdığın paketli gıdalar, abur cuburlar. Çok esktra birşey yapmadan bunları kessen kilo vermeye başlarsın. Bunu yürüyüş ile tamamlaman çok iyi olur. vitrin gezermiş gibi değil de, tempolu yürümelisin. işin en önemlisi akşam, mesela akşam yemeğini en geç 7-8 gibi yedin, sonrasında hiçbirşey yemezsen muazzam yağ yakarsın. kolay gelsin




  • Kardeşim beyaz ekmek yerine tahıl veya buğday ekmeği tüket.Şekeri de doğal olarak meyvelerden al.Lifli gıdalar tüketip açlığını bastırabilirsin.Genç adama kilo yakışmıyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Frank Lapidus

    şu an vücudunda insülin direnci var, canın yemeklerden sonra vs tatlı çekiyor bu çok normal. ama dişini sıkıp 1-2 ay şekeri meyve suyu dahil kesersen direnç oluşmayacaktır vücudunda, tatlıyı unutacaktır vücudun, canın tatlı çekmemeye başlayacak. o zamana kadar iradenle güzel bir savaşa girmen lazım. Annenin yaptığı tencere yemeklerini azaltmana gerek yok bol bol yiyebilirsin. Sebze yemeklerinden 2 tabak bile yiyebilirsin. çorbanı salatanı doğal yordunu mutlaka ye. Pilavı makarnayı ve kızartmayı azalt sadece. Şeker yeme. Ekmek yeme. Esas kilo yapan şeyler arada atıştırdığın paketli gıdalar, abur cuburlar. Çok esktra birşey yapmadan bunları kessen kilo vermeye başlarsın. Bunu yürüyüş ile tamamlaman çok iyi olur. vitrin gezermiş gibi değil de, tempolu yürümelisin. işin en önemlisi akşam, mesela akşam yemeğini en geç 7-8 gibi yedin, sonrasında hiçbirşey yemezsen muazzam yağ yakarsın. kolay gelsin
    Çok sağol yazı için, başladım şekersi 3. Güne bu süre boyunca sıvıyağ ile yapılan yemekler (anne yemekleri) yerine kendime yetiklik az zeytinyağı ile kendi yaptığım sebze yemekleri tüketmeyi düşünüyorum.




  • BiletlerBiletxD kullanıcısına yanıt
    Yok ekmeği tamamen çıkardım, haklısın kilo yakışmıyor. Eyvallah yorumun için.
  • 2019 yılı başında 185cm boylu 125kg idim
    doktur kan değerlerin bozuk diyabet başlangıcı var dedi
    önce evdeki pisliğe sebep mikrobu kovdum
    ardından melemen diyeti yaptım
    2 ayda 20kg ve 6 ayda 30kg verdim

    Şekeri ve Ekmeği Kesmek
    Şekeri ve Ekmeği Kesmek




  • 130 oldum :(
  • Niye dediklerini yapmadinmi
  • evde oturduğun yerden diyet cok zor. spora başla

  • spora başlamak en iyisi bence zamanınız varsa başlayın hem bazı insanlar zayıflasa bile yağ oranı yüksek oluyor sporla bunun önüne geçilebilir

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.